ماده فتالات در پلاستیک های نرمی که در محیط روزمره ما به کار رفته، دیده می شوند که از آن جمله می توان به کاغذ دیواری، صندل، لاک ناخن، عطر، کف پوش، فرش و غیره اشاره کرد. از آنجا که مولکول های فتالات از پلاستیک ها نشت می کنند، انسان ها روزانه در معرض جذب این مواد شیمیایی از طریق مواد غذایی، نوشیدنی، تماس با پوست و استنشاق آن قرار دارند.
به گزارش مهر، سطح فتالات را می توان از طریق آزمایش یک نمونه ادرار ساده اندازه گیری و مشخص کرد. «جاناتان اکسلسن» از دانشگاه لوند سوئد به همراه همکارانش در این پروژه تحقیقاتی به بررسی و مطالعه سطوح متابولیت فتالات DEHP در ادرار ۳۰۰ مرد سنین بین ۱۸ تا ۲۰ سال پرداختند و در عین حال کیفیت اسپرم آنها را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
اکسلسن در توضیحات خود در این رابطه اعلام کرد که سطح متابولیت بالای مردان نشان دهنده تحرک پایین اسپرم در آنها بوده است. نتایج این مطالعات نشان می دهد که یک چهارم مردانی که در این پروژه شرکت کرده و دارای پایین ترین سطح متابولیت بودند، فقط دارای ۵۷ درصد از سلول های اسپرم متحرک بودند در حالیکه یک چهارم از مردانی که بالاترین سطح متابولیت را داشتند از ۴۶ درصد تحرک سلول های اسپرم برخوردار بوده اند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: