به گزارش ایرنا، رسانه های غربی افزودند: شمار زخمی های این حمله که نیم شب جمعه، 10 مهر (میزان) روی داد، 37 نفر اعلام شده است.
به گفته پزشکان بدون مرز، سه کودک هم در میان کشته شدگان این حمله هستند و از سرنوشت شماری از بیماران و کارکنان بیمارستان اطلاعی در دست نیست.
سازمان پزشکان بدون مرز می گوید ساختمان بیمارستان در اثر بمباران به شدت آسیب دیده است.
این سازمان در بیانیه خود، بمباران بیمارستانش در شهر قندوز افغانستان را 'وحشیانه' خوانده و آن را محکوم کرده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید که حمله هوایی به بیمارستان شهر قندوز، ممکن است یک جنایت جنگی محسوب شود.
زید رعد الحسین، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد با غیرقابل توجیه خواندن حمله به بیمارستان پزشکان بدون مرز در قندوز، گفت اگر در دادگاه ثابت شود که این حمله عمدی بوده، می تواند یک جنایت جنگی محسوب شود.
از سوی دیگر، اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان گفته است که نیروهای ناتو در این کشور به دلیل بمباران بیمارستان قندوز عذرخواهی کرده اند.
ریاست جمهوری افغانستان در بیانیه ای اعلام کرده که فرمانده نیروهای ناتو درباره این واقعه توضیح داده است، اما جزئیاتی از چگونگی این بمباران ارائه نداد.
ناتو با انتشار یک بیانیه گفته است که حمله هوایی آمریکا ممکن است به یک مرکز پزشکی در آن نزدیکی، خسارت زده باشد. ارتش آمریکا گفته است که درباره این بمباران تحقیق می کند.
سفارت آمریکا در کابل در بیانه ای رویداد بیمارستان قندوز را غمانگیز خواند و نسبت به آن ابراز تاثر و با کسانی که در قندوز از خشونت رنج می برند، ابراز همدردی کرده، اما توضیحی درباره چگونگی وقوع این رویداد نداده است.
بی بی سی گزار ش داد : در این بیانیه گفته شده که این بمباران ساعت 2:10 بامداد روز شنبه (11 میزان/مهر) به وقت محلی و درحالی آغاز شد که بیمارستان پر از بیماران و کارکنان بود.
پزشکان بدون مرز افزوده که پس از آن که موقعیت دقیق بیمارستان به وسیله جی. پی .اس مشخص و به مقام های نظامی آمریکایی و افغان در کابل و واشنگتن اطلاع داده شد، این بمباران بیش از 30 دقیقه ادامه یافت.
سازمان پزشکان بدون مرز از عاملان حمله هوایی به بیمارستانش توضیح خواسته و گفته باید توضیح داده شود که در قندوز دقیقاً چه روی داده و چگونه امکان دارد که این رویداد وحشتناک اتفاق بیفتد.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، می گوید در حال تحقیق در این مورد است که آیا نیروهای آمریکایی این ساختمان را بمباران کرده اند یا نه.
از روز دوشنبه که طالبان وارد شهر قندوز شدند، درگیری شدیدی در این شهر در جریان است.
بیمارستان پزشکان بدون مرز در قندوز 92 بستر دارد، اما با افزایش شمار زخمیان در چند روز اخیر، شمار بسترهای خود را تا 150 عدد افزایش داد.
سازمان پزشکان بدون مرز در وبسایت خود نوشته که اتاق های اداری و آزمایشگاه ها و حتی کف اتاق ها را با گستردن تشک، به تخت خواب زخمیان تبدیل کرده است.
پزشکان بدون مرز گفته که تا دو روز پیش 296 زخمی از جمله 64 کودک در این بیمارستان تحت درمان قرار گرفتند که وضعیت 74 نفر آن وخیم بوده است.
سازمان پزشکان بدون مرز در افغانستان 400 کارمند افغان و 10 کارمند از دیگر کشورها دارد.
گروه طالبان هفته گذشته با تهاجم گسترده ای قندوز را تصرف کرد، اما پس از سه روز بخش های جنوبی آن را در پی عملیات نیروهای مسلح دولتی با حمایت نیروهای ناتو، از دست داد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد