ادعای پیوند سر توهمی بیش نیست

مطرح شدن ایده پیوند سر به بدن از سوی یک پزشک، بیش از هر چیز ما را به یاد فیلم‌های علمی ـ تخیلی می‌اندازد. اگر اندکی از دانش پزشکی و فیزیولوژی بدن اطلاع داشته باشید غیرممکن است بتوانید محقق شدن چنین ایده‌ای را بپذیرید. سلول‌های عصبی در داخل مغز و ساقه مغز قرار دارند.
کد خبر: ۸۴۱۰۵۵
ادعای پیوند سر توهمی بیش نیست

رشته‌های عصبی که از سلول‌های عصبی خارج می‌شوند از مغز به نخاع و از نخاع به اندام‌ها و عضلات مختلف بدن می‌رسند. اگر قرار باشد سر فردی به بدن فرد دیگری پیوند زده شود باید سر را از بدن او جدا کنیم.

در این شرایط رشته‌های عصبی که به نخاع و در ادامه به اندام‌های بدن می‌رسد، قطع خواهد شد. اگر در این شرایط سر فردی روی بدن فرد دیگری پیوند زده شود، هسته سلول‌های عصبی سر فرد یا رشته‌های عصبی که به سر او پیوند زده می‌شود، ارتباطی نخواهد داشت.

در نتیجه، انتقال پیام‌های عصبی به بدن غیرممکن خواهد بود؛ بنابراین از نظر علم پزشکی غیرمنطقی است که بتوان فردی را از طریق پیوند سر به بدن نجات داد. اگر این ایده مطرح شود که قرار است از فرد مرگ مغزی این پیوند انجام شود باید این موضوع را در نظر داشت که در فرد مرگ مغزی، سلول‌های عصبی متلاشی شده است و در این شرایط اساسا از نظر علم پزشکی موفقیت پیوند سر به بدن مردود است.

می‌توان مطرح شدن چنین ایده‌ای را فقط یک توهم دانست که از سوی فردی که پزشک است، مطرح شده و تردیدی نیست مطرح شدن این ادعا بتواند در دنیای پزشکی جنجال برانگیز باشد و سروصدای زیادی راه اندازد.

مطرح شدن چنین ادعایی به این معنی است که فرد از فیزیولوژی بدن هیچ اطلاعاتی ندارد. اگر موضوعی از نظر علمی مورد تائید باشد در کتاب‌های علمی و پزشکی مرجع به ثبت می‌رسد؛ بنابراین تا زمانی که چنین ادعایی در کتاب‌های مرجع ثبت نشده باشد، نمی‌توان آن را پذیرفت.

دکتر کتایون نجفی‌زاده

رئیس اداره پیوند و بیماری‌های خاص

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها