در این مطالعه، ربات مادر که شبیه یک بازوی رباتیکی بزرگ است توانست ده نسل بچه ربات تولید کند. بچه رباتها از مکعبهای پلاستیکی ساخته شدند و در آنها موتورهای داخلی تعبیه شده بود. مشاهده شد این رباتها قادرند صفات کارآمد خود را به نسلهای بعدی انتقال دهند، طوری که تواناییهای حرکتی رباتهای نسل آخر تقریبا دو برابر رباتهای نسل اول گزارش شد.
ربات مادر بهگونهای برنامهریزی شده که قادر است تواناییهای حرکتی هر نسل از رباتها را از روی یک آزمایش ارزیابی کرده و تعیین کند هر یک از رباتها میتواند تا چه مسافتی و در چه مدت زمانی پیش برود. در این آزمایش، بچهرباتها باید یک مسافت تعیین شده را در مدت زمانی مشخص بپیمایند. ربات مادر رباتهایی را که بیشترین مسافت را در کوتاهترین زمان طی میکنند نگه داشته و رباتهای بازنده را از دور آزمایشها خارج خواهد کرد.
گویی هر یک از رباتها حامل یک ژنوم است که درست مانند انسانها از ژنهای متعددی تشکیل شده است. این اطلاعات ژنتیکی از یک نسل به نسل بعدی انتقال یافته و در هر بار انتقال از طریق حذف ژنهای ناکارآمد، جهش یا ادغام ژنها سعی میشود فقط ژنهای کارآمد به نسلهای بعدی راه یابد. بررسی این فرآیند در رباتها در درک بهتر چگونگی تکامل انسانها مؤثر است. به علاوه، دانشمندان امیدوارند بتوانند با استفاده از این رباتها به این پرسش زیستی که هوش انسان چگونه بهوجود میآید پاسخ دهند.
تاکنون تصور میشده رباتها فقط در انجام اعمال تکراری تعریف شده بویژه در تولیدات انبوه کارایی دارند. حال آنکه دانشمندان معتقدند رباتها نیز میتوانند طوری طراحی شوند که مانند انسانها از قابلیت خلاقیت و نوآوری برخوردار باشند. البته دانشمندان یادآور میشوند هنوز تا ساخت رباتهایی که بتوانند مانند انسانها فکر کنند راه درازی در پیش است. در حال حاضر، رباتها برای تکامل به انسانها وابستهاند، اما پیشبینی میشود در آیندهای نهچندان دور رباتها بتوانند به طور محدود بدون دخالت انسان رفتار و فکر کنند.
منبع: ایندیپندنت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد