بر اساس این شایعه گفته میشود برخورد این سیارک موجب ایجاد تخریب وسیعی در مناطق ساحلی آمریکا، مکزیک، کارائیب، آمریکای مرکزی و بخش جنوبی آمریکای شمالی میشود. بنابه گفته پائول کوداس، مدیر اداره اجرام نزدیک زمین ناسا در آزمایشگاه جت پیشرانه واقع در پاسادنای کالیفرنیا، هیچ پایه علمی ـ حتی اندکی شواهد ـ مبنی بر وجود سیارک یا هر جرم آسمانی دیگری که در مسیر برخورد با زمین در تاریخهای ذکر شده باشد، وجود ندارد. اگر چنین جسمی بزرگ که بتواند در پایان تابستان تخریبی را موجب شود وجود داشته باشد، مسلما تاکنون مدرکی دال بر وجود آن پیدا کرده بودیم.
بنابر اظهارات مسئولان ناسا، اخترشناسان مستقر در اداره اجرام نزدیک زمین و موسسات دیگر سراسر دنیا با استفاده از تلسکوپهای مختلف به جستجوی سیارکها و دنبالهدارها میپردازند و هیچ یک جرم آسمانی که زمین را تا آیندهای قابل پیشبینی در معرض خطر قرار دهد، مشاهده نکردهاند. کوداس تاکید میکند: هیچ مدرکی مبنی بر وجود سیارک یا هرجسم سماوی دیگر که در مسیر زمین و برخورد به آن باشد، وجود ندارد. در حقیقت هیچ نوع شیء شناخته شدهای که تا قرن آینده به سیاره ما برخورد کند، مشاهده نشده است. کارشناسانی مانند کوداس باید خیلی تلاش کنند تا بتوانند چنین شایعههایی را در فضای اینترنت خنثی کنند.
سال 2012 هم شایعاتی در اینترنت پیچیده بود که دنبالهدار النین، صدمات شدیدی به زمین وارد میکند تا جایی که نام آن را رستاخیز گذاشتند! چند سال قبل هم برخی تئوریهای توطئه مدعی بودند برخورد کیهانی 21 دسامبر 2012 به طور کلی بشر را از روی زمین نابود میکند؛ روزی که طبق تقویم مایاها پایان دنیا محسوب میشد. امسال نیز مردم در خصوص برخورد سیارکهای نزدیک زمین به نامهای2004BL86 و 2014YB35 که به ترتیب در ماههای ژانویه و مارس از کنار زمین بدون رساندن صدمهای گذشتند، دچار وحشت شدند. گذر این سیارکها نیز توسط دانشمندان ناسا پیشبینی شده بود.
با تمام اینها، دانشمندان مدعی نیستند که ماه آینده هیچ نوع جرم آسمانی با زمین برخورد نمیکند. زمین پیدرپی در معرض ضربات گرد و غبار و قطعات صخرههای فضایی است که گاهی بقایای آنها به شکل شهابسنگ در سطح زمین پیدا میشود؛ اما بیشتر این اجرام به قدری کوچک هستند که هنگام وارد شدن به جو زمین میسوزند و آسیبی نمیرسانند.
منبع: Live Science
مترجم: نادیا زکالوند
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت