بهدنبال پایان جنگ تحمیلی و آنگاه که بسیاری گمان میکردند فشار بر انقلاب اسلامی بهدلیل مقاومت نظامی مردم ایران پایان یافته، رهبر انقلاب بر ضرورت مقابله با نفوذ فکری و فرهنگی دشمن تاکید کردند.
این نفوذ در ابعاد رسانهای، هنری و دیگر جریانات فرهنگی در نهایت زمینهسازی برای نفوذ سیاسی و حتی نظامی کشورهایی که در سه دهه گذشته عزم خود را برای غلبه بر انقلاب اسلامی جزم کردهاند، نشانه گرفت و شاید اگر از همان زمان، همه نهادهای فرهنگی در کشورمان این شبیخون تمامعیار را جدی میگرفتند، امروز شاهد نشانههای غلبه این هجمه فرهنگی در شهرهای مختلف کشور نبودیم.
هرچند مقاومت مردم ایران در برابر این نفوذ فرهنگی همچنان ادامه داشته و بسان دیگر جلوههای مقاومت در حوزههای سیاسی و اقتصادی، در ابعاد فرهنگی نیز کشورمان مانع از استیلای فرهنگ غرب شده، ولی بهنظر میرسد با توجه به تحولات سیاسی اخیر، در صورتی که نهادهای فرهنگی و بویژه دولتی موضوع نفوذ و شبیخون فرهنگی غرب را جدی نگیرند، جامعه جوان ایران در برابر نفوذ فکری و فرهنگی غرب آسیبهای جدیتری به خود ببیند.
طبیعی است جدی گرفتن موضوع شبیخون فرهنگی که رئیس دستگاه قضا روز گذشته بر آن تاکید کرد، سرمایهگذاری بیشتر دولت در حوزه تقویت نهادهای فرهنگی و بویژه رسانه ملی را گریزناپذیر کرده و دولتمردان باید با درک اهمیت نبرد فرهنگی با دشمن، توان داخلی برای مقابله با هجمه فرهنگی غرب را افزایش دهند. موضوعی که با وجود بیش از دو دهه کمتوجهی، امروز باید جدیتر از قبل مطالبهای عمومی شود.
مصطفی انتظاری هروی - روزنامه نگار
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: