دکتر رزمپا، متخصص گوش و حلق و بینی معتقد است پزشکان متخصص نباید زیر بار جراحی این نوع افراد بروند بلکه باید آنان را تشویق کنند تحت مشاوره روانپزشکی قرار بگیرند.
چراکه چنین افرادی معمولا انتظارات غیرواقعی از این جراحیها دارند یا فقط با هدف ایجاد تنوع در زندگی یا به علت مشکلات روحی، روانی و شخصیتی تصمیم به عمل جراحی بینی میگیرند و انجام عمل جراحی زیبایی به هیچ وجه به آنها توصیه نمیشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جامجم تاکید میکند: زیبایی بینی به بزرگ یا کوچک بودن آن نیست بلکه بینیای زیباست که متناسب با چهره فرد باشد. بر این اساس افرادی که ظاهر بینیشان بدشکلی خاصی ندارد، به هیچ وجه به عمل بینی نیاز درمانی ندارند.
گزینههای خوب و بد جراحی بینی
کسانی که دچار انحراف بینی، شکستگی یا مشکلات مادرزادی هستند، بهترین گزینه برای عمل جراحی بینی محسوب میشوند.
وی با اشاره به این مطلب میافزاید: در واقع بهترینهای عمل جراحی بینی افرادی هستند که نقایص مشخص دارند. البته متقاضی جراحی پلاستیک بینی باید انتظارات معقول و واقعبینانهای از نتیجه عمل داشته باشد. هر فردی که متقاضی این عمل است، به دلایل مختلفی ازجمله پوست کلفت بینی، سن پایینتر از 18 سال و بالاتر از 40 سال، گزینه خوبی برای جراحی نیست.
وی یادآور میشود: هدف هر عمل زیبایی بینی، بهبود بخشیدن به وضع ظاهری شخص (در مواردی که بدشکلی بینی تاثیر منفی فاحشی بر چهره گذاشته است) و رفع مشکلاتی چون شکستگی، انحراف و انسداد راه تنفسی است نه رسیدن به زیبایی کامل ومطلق. بعلاوه خانمها نسبت به آقایان گزینههای بهتری برای عمل جراحی بینی هستند.
این عضو هیات مدیره انجمن راینولوژی ایران، اظهار میکند: گاهی، مشکلات بینی به علت ناهنجاریهای غضروفی ـ استخوانی راحتتر اصلاح میشود. در مورد بینیهای گوشتی نیز در صورت تجربه کافی جراح، نتایج عمل جراحی بسیار ایدهآل خواهد بود.
انحراف بینی با یا بدون جراحی زیبایی؟
بسیاری از متخصصان به شخصی که دچار انحراف بینی یا انسداد مجاری تنفسی است، توصیه میکنند عمل زیبایی بینی انجام دهد.
دکتر رزمپا در اینباره میگوید: تصمیمگیری در این موارد بستگی به این دارد که انحراف با مشکلات ظاهری بینی نیز مرتبط است یا خیر. حتی اگر این انحراف کم باشد و باعث انسداد راه هوایی و عوارض ناشی از آن نشده باشد، به عمل جراحی احتیاج ندارد ولی در مواردی که مساله ساز شده باشد باید با عمل جراحی اصلاح شود. همچنین اگر شخص، انسداد همراه با تغییر شکل ظاهری بینی داشته باشد نیز باید به طور همزمان با جراحی پلاستیک، انسداد را برطرف کرد. باید توجه داشت جراحیهایی که فقط با هدف کوچک کردن بینی انجام میشود، علاوه بر بروز احتمالی مشکلات تنفسی از نظر ظاهری نیز در درازمدت مطلوب شخص نخواهد بود.
ابتدا درمان آلرژی، سپس جراحی بینی
خیلیها تصور میکنند روی بینی شخصی که مبتلا به آلرژی است، نمیتوان جراحی زیبایی بینی انجام داد. این تصور تا چه اندازه درست است؟
عضو هیات مدیره انجمن گوش و حلق و بینی ایران با نادرست بودن چنین برداشتی اظهار میکند: شایعترین علل گرفتگی بینی، آلرژی و انحراف تیغه بینی است. در واقع آلرژی باعث گرفتگی بینی و اختلال در کار طبیعی آن میشود. البته در صورت وجود آلرژی و بیماریهای زمینهای دیگر ضروری است ابتدا آلرژی، درمان و از فاز حاد خارج شود و بعد از تثبیت وضع عمومی، عمل زیبایی انجام شود؛ چراکه مشکلات تنفسی درمان نشده تا مدتی پس از جراحی بینی تشدید میشود.
از نتیجه عملتان راضی نیستید
چرا برخی افرادی که عمل راینوپلاستی انجام میدهند از نتیجه آن راضی نیستند؟
به گفته این متخصص، متاسفانه از مواردی که مشکلات آن دامنگیر برخی متخصصان جوان میشود پذیرش بیمارانی است که انتظارات غیرواقعی از نتیجه عمل خود دارند. نکته مهم برای کسب رضایت از عمل جراحی بینی آن است که شخص توجیه شود علاوه بر حفظ عملکرد طبیعی بینی، پس از جراحی، شکل بینی باید با دیگر اعضای چهره هماهنگ باشد.
وی تاکید میکند: باید توجه داشت اعمال جراحی بینی در بهترین مراکز و از سوی مجربترین جراحان نیز در 5 تا 10 درصد موارد با اشکال روبهرو میشود که به عمل مجدد نیاز خواهد داشت.
پونه شیرازی - دانش و سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد