محمد گلریز در گفتگو با مهر با انتقاد از کم توجهی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جریان موسیقی انقلاب و دفاع مقدس توضیح داد: با پایان گرفتن فعالیتهای دولت گذشته با وجود اینکه امید داشتیم فضای موسیقی انقلاب و دفاع مقدس شرایط بهتری پیدا کند اما ماجرا شکل دیگری به خود گرفت و شاهد این بودیم که جشنواره موسیقی «مقاومت» نه تنها استحکام بخشیده نشد بلکه دوستان این رویداد تاثیرگذار را به فراموشی سپردند و تا این لحظه هیچ گونه تلاشی برای احیای آن انجام ندادهاند.
وی افزود: جریان موسیقی انقلاب و دفاع مقدس که جشنواره موسیقی «مقاومت» شاخه ای از آن محسوب می شود در شرایطی به فراموشی سپرده شده که جریان مقاومت در حال مبارزه با داعش و تکفیریها است و بیش از گذشته نیاز به یک حرکت فرهنگی هنری مستمر را به ما گوشزد میکند. بانیان فرهنگی هنری کشور به ویژه دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بیشتر به جریان موسیقی انقلاب و دفاع مقدس توجه کنند.
این خواننده موسیقی انقلاب گفت: امیدوارم تمامی این اشتباهها و بی توجهیها با اهدافی خاص نباشد و یک امر سهوی باشد. اگر ما در عرصه فرهنگی کوتاهی کنیم به طور حتم ضربات مهلکی به انقلاب و دفاع مقدس ما و کسانی که جان و خون را برای این میهن گذاشته اند، وارد می شود. این عزیزان تلاش کردند تا با اهدای خون و جان خود کاری کنند تا نام انقلاب اسلامی ایران تا ابد در قلب ما بماند اما آیا فراموشی یک جریان موثر هنری که این گونه در دل مردم قرار دارد کار درستی است؟ من واقعا متاسفم که شرایط این چنین رقم خورده که بعد از ناامیدی کامل از رایزنی هایی که با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون احیای جشنواره موسیقی مقاومت داشتم باید این حرفها از طریق رسانه ها به مخاطبان گفته شود.
گلریز افزود: متاسفانه همه می دانیم که محافل معاند نظام طی سالهای اخیر به شدت مشغول تولید آثار موسیقایی مبتذل و ضد ارزشی علیه نظام جهموری اسلامی ایران هستند تا ذهن جوانان ما را به خود مشغول کنند. حال وقتی کار با ارزشی تولید نمی شود و هنرمندان انقلابی پایگاه مطمئنی برای ارائه کار ندارند چطور می توان انتظار داشت جوانان عزیز ما به جریان ضد ارزشی سوق پیدا نکنند. مقام معظم رهبری همواره نسبت به مسائل فرهنگی اظهار نگرانی کردهاند و اینکه رهبر یک نظام ارزشمند اسلامی این گونه پیرامون مساله فرهنگی اظهار نگرانی می کنند بسیار معنی دارد.
وی تصریح کرد: موسیقی یکی از تاثیرگذارترین هنرهاست پس چرا این دوستان کاری نمی کنند که به وسیله موسیقی بتوانیم ارزش های جامعه اسلامی ایران را به جهانیان نشان دهیم. ما در همین دو سال پیش به حد بضاعتمان و آنچه در توان داشتیم برای برگزاری جشنواره موسیقی مقاومت اقداماتی انجام دادیم و تلاش کردیم با این حرکت باز هم اعلام کنیم که موسیقی انقلاب و دفاع مقدس زنده است و می تواند هنوز به عنوان یکی از تاثیرگذارترین گونه های موسیقی در میان مخاطبان محبوبیت داشته باشد اما واقعا دلیل این مساله را نمی دانم چرا جریانی که می توانست تبدیل به رودخانه پرخروشی از استعدادهای جوان ایرانی در عرصه موسیقی انقلاب شود اینگونه به فراموشی سپرده شد.
دبیر پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت افزود: زبان هنر زبانی است که می تواند همیشه و در همه موثر باشد. مگر همین سفر اخیر هنرمندان به لبنان نبود که توانست انعکاس جهانی پیدا کند؟ خوب یادم می آید وقتی تعدادی از هنرمندان با اتوبوس به مرزهای جنوب لبنان رفتیم با بلندگوهایی که در اختیار داشتیم استاد اسفندیار قره باغی سرود مرگ بر آمریکا و بنده سرود «خجسته باد این پیروزی» را خواندیم و آنچنان با صلابت این آثار را در کنار سایر هنرمندان اجرا کردیم که حتی وقتی ماشین ها و افراد وابسته به رژیم صهیونیستی را با چشمان غیر مسلح می دیدیم هیچ هراسی به دل نداشتیم و افتخار می کردیم که با موسیقی توانسته ایم این کار انقلابی را به مناسبت پیروزی جنگ ۳۳ روزه بخوانیم.
گلریز در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر احیای دوباره جشنواره موسیقی مقاومت بیان کرد: من محمد گلریز به سهم خود از هر تلاشی برای اشاعه موسیقی انقلاب فروگذاری نخواهم کرد اما بدانید که یک دست صدا ندارد و من نمی توانم به تنهایی کاری را انجام دهم. در حالیکه هم اکنون باید دست به دست هم دهیم تا موسیقی مقاومت و دفاع مقدس خود را دوباره پیدا کند.
وقتی مرتضی پاشایی و رضا یزدانی برای جشنواره مقاومت خواندند
وی گفت: در همین جشنواره موسیقی مقاومت که ما برگزار کردیم خوانندگان پاپ پر طرفداری چون رضا یزدانی، مرتضی پاشایی، محمد علیزاده و تعدادی از هنرمندان دیگر غیر از برنامه های همیشگی که اجرا کردند با جان و دل از ایران و ایرانی خواندند حتی در آن سوی مرزها سر و صدای برخی درآمده بود که ما این خوانندگان را تطمیع یا تهدید کردیم که در جشنواره حضور داشته باشند اما خدای من شاهد است که وقتی ما از دوستان خواننده برای حضور در جشنواره دعوت کردیم با میل و رغبت آمدند و در جشنواره شرکت کردند. به هر ترتیب من اعلام می کنم که فضا برای برگزاری دوباره جشنواره موسیقی مقاومت آماده است و لازم است که دوباره این جشنواره را راه اندازی کنیم.
این هنرمند در پایان توضیح داد: اگر مسئولی بداند که می تواند کاری برای اشاعه موسیقی انقلاب و دفاع مقدس انجام دهد اما خدایی نکرده تعمدا این کار را انجام ندهد باید در آخرت در پیشگاه حضرت حق پاسخگوی این عمل باشد که چرا در زمان حیات خود کاری برای گسترش این کار انجام نداده است. من بازهم از مسئولان فرهنگی کشور می خواهم که در جوار هر موسیقیای که دوست دارند موسیقی مقاومت را هم دوست داشته باشند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد