وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد:

4800 میلیارد تومان برای کاهش هزینه های درمانی و گسترش خدمات بهداشتی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دولت یازدهم تاکنون 2 هزار و 600 میلیارد تومان برای کاهش هزینه های درمانی مردم و 2 هزار و 200 میلیارد تومان هم برای گسترش خدمات بهداشتی در کشور هزینه کرده است.
کد خبر: ۸۲۹۵۸۰
4800 میلیارد تومان برای کاهش هزینه های درمانی و گسترش خدمات بهداشتی

به گزارش ایرنا، سید حسن هاشمی روز چهارشنبه با حضور در مجلس شورای اسلامی به ارایه گزارش عملکرد خود پرداخت و افزود: شاید این آخرین گزارشی است که در صحن علنی به مجلس نهم ارایه می کنم؛ اقدمات زیادی در این دولت در حوزه سلامت انجام شده است که مهم ترین آن کاهش هزینه های درمانی مردم در بیمارستان ها بود که فقط 2 هزار و 600 میلیارد تومان در این بخش هزینه شد.
وی ادامه داد: طی دو سال گذشته به رغم انتقادهای ناجوانمردانه ای که به وزارت بهداشت شد و گفتند به حوزه بهداشت توجه نشده است، بیش از 2 هزار و 200 میلیارد تومان برای بهسازی و نوسازی شبکه بهداشتی کشور به ویژه در روستاها و مناطق محروم هزینه شد؛ در حالی که بیش از 50 درصد اعتبارات بهداشتی را در آخرین ماه سال 93 به وزارت بهداشت تخصیص دادند.
وی در ادامه با بیان اینکه حفاظت مالی مردم در مقابل هزینه های درمان، بهبود عدالت در دسترسی به خدمات و ارتقای کیفیت خدمات از اهداف طرح تحول سلامت بود، گفت: از تابستان 92 که مسوولیت این وزارتخانه را گرفتیم تا 15 اردیبهشت امسال، مهم ترین کار ما جبران کسری ها بود که حدود هشت هزار میلیارد بدهی ، معوقات 20 و 25 ماهه برای کارکنان و نیز همچنین بحران دارو را داشتیم.
قاضی زاده هاشمی همچنین ادامه داد: از اردیبهشت 92 بسته های مختلف بهداشت و درمان و اصلاح تعرفه ها و آموزش در طرح تحول آغاز شد البته این مسایل به صورت زنجیره ای است که چهار بخش آن اجرایی شده است.
وزیر بهداشت افزود: از 11 میلیون ثبت نام کننده برای بیمه تا کنون نزدیک 10 میلیون تن دفترچه دریافت کرده اند که از بین این تعداد بیمه شدگان، 27 درصد مراجعات به بیمارستان ها افزایش یافت که بیشتر آنان مددجویان کمیته امداد بودند؛ به این معنا این افراد، کسانی بودند که به علت نداری نمی توانستند حق بیمه پرداخت کنند و ازخدمات درمانی محروم بودند.
وی ادامه داد: بیماران در مراجعه به بیمارستان های دولتی در بخش بستری 37 درصد را از جیب خود می دادند و تجهیزات را باید خریداری می کردند که اکنون این مقدار به 8.5 درصد رسیده است لذا دولت 2 هزار و 600 میلیارد تومان در این خصوص هزینه کرده است.
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه افزایش دسترسی به 962 قلم دارو در بیمارستان ها رسیده است، یادآور شد: همچنین ملزومات مصرفی به 505 هزار و 200 قلم افزایش پیدا کرد از طرفی در هنگام شروع کار ما 320 قلم دارو در بیمارستان ها بود و مردم برای 600 قلم دیگر باید به بیرون از بیمارستان مراجعه می کردند؛ در مورد تجهیزات نیز هزار و 480 به 2 هزار و 130 قلم رسید و اکنون 5 هزار و 205 قلم در بیمارستان داریم که نشان دهنده گم نشدن مسیر در طرح تحول سلامت است.

ماندگاری پزشکان در مناطق محروم صد درصد افزایش یافته است

وزیر بهداشت کابینه یازدهم همچنین در خصوص ماندگاری پزشکان در مناطق محروم تأکید کرد: درست است که برخی همکاران از ما ناراحت هستند اما ماندگاری پزشکان در مناطق محروم در حالی که قبل از شروع طرح 5 درصد بود اکنون به یکصد درصد افزایش پیدا کرده است .
وی در ارتباط با این پزشکان گفت: نزدیک سه هزار و 400 متخصص ، یکهزار و 300 پزشک عمومی و تعدادی پزشک فوق تخصص در 331 بیمارستان کشور در مناطق محروم توزیع شده است که ظرف 2 ماه آتی سه هزار پزشک دیگر به این تعداد افزوده می شود.
هاشمی افزود: از مجموع 80 هزار تخت بیمارستانی، 53 هزار تخت فرسوده داریم که در بسیاری از حوزه های انتخابیه شما (نمایندگان مجلس ) طی 50 سال گذشته بیمارستان جدید احداث نشده و مخروبه است از طرفی جمعیت و حاشیه نشینی افزایش یافته است که باید فکر اساسی شود.
قاضی زاده هاشمی در ادامه با اشاره به اینک از 575 بیمارستان حدود یک میلیون و 400 هزار متر مربع بازسازی کردیم، اظهار داشت: 30 هزار تخت فرسوده جایگزین شده است و 9 هزار پرستار در قالب خرید خدمت اضافه کردیم که این ها در جهت تکریم بیماران و همراهان آنان است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره پزشک مقیم گفت: کسی در روزهای تعطیل و از ظهر به بعد در بیمارستان ها نبود این در حالی است حدود هفت هزار و 400 پزشک در 19 رشته متناسب با نیازها توزیع شد و الان پزشک متخصص ، طی 24 ساعت در بیمارستان های بالای 64 تخت فعالیت می کنند.
وی افزود: متخصصانی که یکصد درصد در محیط دولتی مشغول بودند نوبت عصر را به صورت بیکار به سر می بردند که برای آنان کلینیک های مخصوصی دایر شد و تا کنون 35 میلیون تن به دست این پزشکان ویزیت شده اند.
وزیر بهداشت در ادامه اظهارداشت:اعضای هیات علمی، افراد تمام وقت و نیروهای درمانی در 596 کیلینیک ویِژه بیمارستان در حال ارایه خدمت هستند که کمک بزرگی در بخش سرپایی بود چرا که ویزیت متخصص حدود 10 برابر رقم ویزیتی است که از مردم گرفته می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به رقم ویزیت متخصص گفت: برای اینکه زیربنای نظام ارجاع برقرار شود باید سطح 2 یعنی پزشک عمومی و پزشک خانواده تقویت شود در شهرستان ها شاهد آن بودیم که به دلیل عدم وجود پزشک متخصص بیماران عمدتا به شهرها مراجعه می کردند.
قاضی زاده هاشمی در ادامه اعلام کرد: تا کنون 366بلوک زایمان کلنگ زنی شده است و همچنین 548 هزار زایمان طبیعی به صورت رایگان انجام شده است.
وی با بیان اینکه میزان سزارین در کشور افزایش پیدا نکرده است ، گفت: آمار زایمان سزارین در کشور پنج درصد کاهش داشته است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 17 پایگاه اورژانس هوایی براساس مصوبه مجلس ایجاد شد که امیدواریم در آینده شاهد افزایش اینگونه پایگاه ها باشیم چرا که باعث نجات افراد آسیب دیده می شود.


کمبود دارو برطرف شد

قاضی زاده هاشمی در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در زمینه دارو گفت: خوشبختانه شاهد برطرف شدن کمبود دارو در کشور هستیم همچنین 90 درصد قیمت کالاهای وارداتی کاهش داشته است و از سوی دیگر مبارزه با کار سخت قاچاق دارو هم صورت گرفت.
وی از کاهش واردات داروهای خارجی خبر داد و گفت: این در شرایطی است که دسترسی به دارو در کشور افزایش پیدا کرده که این کار در جهت اقتصاد مقاومتی انجام گرفته است ؛ البته 10 درصد داروهای خارجی به دلیل ذائقه پزشک و بیمار وارد می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: علاوه بر اینکه شاهد کاهش واردات دارو هستیم افزایش 70 درصدی صادرات دارو را مشاهده کردیم این نشان می دهد کیفیت داروی ایرانی به سمت مطلوب حرکت می کند کشورهایی چون روسیه و آفریقا خریدار داروهای ایران هستند البته اعتقاد داریم فهم ما بیشتر از این حرف ها است و اشکال کار بر عدم ورود بخش خصوصی به این موضوع است.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به میزان تولید دارو در سال های 83 تا 91 گفت: در این سال ها میزان تولید داروی داخلی سیر نزولی و صادرات سیر صعودی داشت اما توانستیم با اقتصاد مقاومتی حرکت این دو را تغییر دهیم یعنی واردات، کاهش و صادرات افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین عنوان کرد: در سال 91 دسترسی دارو در بخش بستری 61 درصد بود اما اکنون این رقم به 97 درصد افزایش یافته است از سوی دیگر هزینه درمان بیماری های سرپایی از 45 درصد به 15 درصد کاهش پیدا کرد.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: در بخش بیمه بیماران صعب العلاج پرداخت بیمار در حق بیمه از 17 درصد به 12 درصد کاهش پیدا کرد.

دردسرهای تجهیزات پزشکی

وزیر دولت یازدهم به اقدامات وزارتخانه بهداشت و درمان در خصوص تجهیزات پزشکی هم اشاره کرد و گفت: این بخش دردسرهای زیادی ایجاد کرد و فضای مجازی این موضوع را طور دیگری بازتاب دادند. هزینه تجهیزات را کاهش دادیم به طور مثال دستگاه ارتوپدی که 38 میلیون خریداری می شد ما با 2 میلیون تهیه کردیم که این نشان می دهد ، واسطه گران در سال های گذشته چه ظلمی به مردم کردند.
وی ادامه داد: همچنین توانستیم با سرمایه 400 میلیاردی خریدی معادل هفت هزار و 800 میلیاردی انجام دهیم این در حالی است که اعتبارات بهداشتی را در سه ماه آخر سال دریافت کردیم .
قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: در شهرها 2 هزار پزشک داریم که در تلاشیم این ارقام به 20 هزار تا 50 هزار افزایش پیدا کند. خوشبختانه در زمینه مامایی به اشباع رسیدیم و تا کنون 2 هزار خانه پزشک و 2 هزار و 500 خانه بهداشت افتتاح شده است باعث افتخار است که بگویم شهرهای زیر 20 هزار تن، دارای خانه بهداشت هستند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برخی خانه های بهداشت نیاز به بازسازی دارند ، گفت: تا پایان سال و در نهایت پایان دولت، بازسازی این خانه های بهداشت در دستور کار قرار خواهد گرفت اما باید گفت که دسترسی دارویی در روستاها افزایش پیدا کرده است؛ مادران باردار و دختران مقطع ابتدایی به قرص هایی چون آهن و اسیدفولیک دسترسی پیدا کردند.
وی همچنین اشاره کرد که در شهرستان های دورافتاده از جمله زابل پزشکان متخصص در حوزه های ریه و زنان مشغول به کار شده اند به عبارتی بکارگیری پزشکان خانواده از 5 درصد به 31 درصد افزایش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه 13 میلیون نفر حاشیه نشین داریم، گفت: این افراد فاقد مراقبت های پزشکی هستند که لازم است از نظر بیماری های هپاتیت و ایدز خدماتی به آن ها ارائه شود. همچنین 350 مرکز سلامت جامعه با تحت پوشش قرار دادن 12 هزار و 500 نفر در نظر گرفته شد که بنابراین برای هر 30 هزار نفر مرکز سلامت وجود دارد و هر 50 هزار نفر در این مراکز می توانند از پزشک عمومی، دندانپزشک بهره مند شوند.
وزیر بهداشت با اشاره به سند ملی پیگیری بیماری های غیر واگیردار عنوان کرد: بیشترین مرگ و میر در کشور بر اثر بیماری های غیر واگیردار از جمله سکته و سرطان است. این سند با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس کل بهداشت جهانی، رئیس صدا و سیما، امضا شد و همچنین علی لاریجانی نیز زیر این سند دست نوشته ای دارد.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: برای پیگیری بیماری های غیر واگیردار باید در زمینه هایی چون روغن، شکر، افزایش مصرف مواد لبنی، تحرک عمومی و کاهش مصرف سیگار اقداماتی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در زمینه پرداخت پول به پزشکان ظلم شده است، گفت: در حال حاضر 2 هزار پزشک در حال خدمت داریم که با توجه به اینکه تعرفه درست برای پرداخت دستمزد آن ها وجود نداشت هر کدام درآمد متفاوتی داشتند و حاضر نمی شدند با درآمدی کمتر از 10 ساله گذشته در برخی از رشته هایی مانند جراحی قلب کودکان و بیماری های عفونی در مراکز خدمت حاضر شوند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه عدم ارائه خدمت پزشکان طبیعی است، گفت: آن ها باید حداقل دستمزد 10 سال گذشته را دریافت می کردند، با توجه به هزینه های تورمی انتظار افزایش حقوق و دستمزد در این قشر طبیعی است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه از سال 64 تا سال گذشته نسبت به افزایش و ساماندهی دستمزد پزشکان کاری انجام نشده بود، گفت: با مسئولان و بخش خصوصی جلساتی برگزار کردیم، بخش خصوصی انتظار افزایش 400 درصدی را با توجه به تورم های سال گذشته را داشت اما در نهایت دولت افزایش 120 درصدی را تقبل کرد که این موضوع باعث اختلاف بین بخش خصوصی و دولت شد.
وی به موضوع دستمزد پزشکان و پرستاران اشاره کرد و افزود: پزشک متخصص عضو هیات علمی حدود 3 میلیون تومان دریافت می کرد که اکنون به 5.5 میلیون تومان افزایش یافته و پزشک تمام وقت نیز 9 میلیون تومان دریافت می کرد که به 12.5 میلیون تومان رسیده است، همچنین پرستار حقوقی معادل یک میلیون و 900 هزار تومان و کارانه یک میلیون تومانی دریافت می کند. بر این اساس پزشک 4 برابر پرستار درآمد دارد، اما رسانه ها از جمله در یک برنامه تلویزیونی اعلام کردند که فاصله درآمد پزشک و پرستار 300 برابر است که جفا در حق جامعه پزشکی بود.
وزیر بهداشت و درمان همچنین ادامه داد: حقوق پرستاری و مامایی رشدی معادل 262 درصد داشت و در مقابل اساتید با رشد 63 درصدی حقوق مواجه شدند بنابراین رشد حقوق در پرستاران بیش از اساتید بود با این حال قبول داریم که پایه حقوق این دو قشر یکسان نیست.
وی در پاسخ به این انتقاد که حوزه بهداشت و درمان شاهد افزایش نیرو بود، گفت: در حال حاضر 460هزار نفر در این حوزه فعالیت می کنند که ممکن است 200 نفر تازه کار به این مجموعه اضافه شده باشد که اتفاقی است طبیعی و نباید اصل کار را زیر سوال برد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه بودجه سال 94 در زمینه بهداشت به نسبت سال گذشته 3 درصد افزایش یافته است، گفت: این افزایش در مقابل تورم 14 تا 15 درصدی قابل قبول نیست .
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به موضوع بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: هزینه های بیمه تکمیلی 5.2 درصد افزایش پیدا کرده بود که انتظار می رفت در این روند کاهشی باشد اما از آنجایی که بانک اطلاعات بیمه ها در اختیار وزارتخانه نیست نتوانستیم در این زمینه اقدامی داشته باشیم. انتظار می رود بیمه مرکزی فایل ها را در اختیار ما قرار دهد.
وی تاکید کرد: برای کاهش هزینه های بیمه ای باید منابع عمومی یعنی افزایش پرداخت از جیب مردم دیده شود که برخلاف اقدامی است که مجلس و دولت می خواهد، باید تاکید کرد که در حال حاضر پرداخت هزینه های درمان از جیب مردم در روستاها و شهر کاهش پیدا کرده که در واقع هزینه های کمرشکن از 2.9 درصد جمعیت به 2.1 درصد کاهش یافته که البته رقم یک درصد مطلوب است.
قاضی زاده هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه وضع بهداشت در حوزه بهداشت و درمان خوب نیست، عنوان کرد: دولت در شرایطی که مردم توان مالی نداشتند کاری کرد که بیماران بتوانند درمان شوند تا جایی که با گریه از ما تشکر می کنند.
وزیر بهداشت دولت یازدهم با بیان اینکه اختلاف درمانی پزشکان مربوط به دوره ما نیست، مطرح کرد: نظام پرداخت را در دوره های گذشته و کسانی که قبلا مسئولیت داشتند نظام حقوقی را از پرداخت حقوق و به نظام فی فور سرویس تغییر دادند، یعنی هر چه بیشتر مریض ببینید و درمان کنید بیشتر درآمد خواهید داشت و این مسایل که امروز با آن درگیریهستیم حاصل تصمیمات دوره های گذشته است که به نظام آموزشی،پژوهشی و درمانی آسیب زده است.
وی افزود: بیان صحبت هایی مثل پرداخت و دریافت پزشکان مشکلی از سلامت مردم حل نمی کند و آنها را علیه سرمایه اجتماعی تحریک می کند و من هرگز از لطمه به این سرمایه اجتماعی که جامعه پزشکی است حمایت نمی کنم البته باید نظام پرداخت حقوق را مجدد بررسی کرد تا ببینیم در دوره فعلی و دوره های قبل چقدر به آن عمل شده است و انحراف تا چه میزانی بوده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: طبق قانونی که در مجلس تصویب شده بیمه باید سر ماه باید 60 درصد اسناد را پرداخت کند اما چرا بیمه ها به این تعهد عمل نمی کنند، علت اینکه بیمه ها در پرداخت هزینه ها ناتوان هستند، افزایش تعرفه ها نیست، علت تاخیر بیمه، مطالبات معوقه آنها از دولت است که با دستور رییس جمهور تا دو هفته آینده این مشکل نیز رفع می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها