مسعود عتیقی در خصوص شایعه مبنی بر مشاهده دوماه در آسمان و رخ دادن شق القمر در پنجم شهریورماه گفت: چند سالی است با نشر اخبار غیر علمی و اشتباهی تحت عنوان مشاهده دو ماه در آسمان در فضای مجازی، تلاش می شود تا موجبات انرژی جامعه در حوزه فعالیت های علمی فراهم و چه بسا اینگونه القا شود که جامعه علمی ایران فاقد توان کافی در حوزه نشر اخبار صحیح است.
وی افزود: در سال های اولیه که متن این خبر کذب به زبان انگلیسی منتشر می شد می توانست نشانگر آن باشد که افکاری در خارج از ایران درصدد خرافه گرایی و غیر علمی نشان دادن مردم دانش دوست ایرانی هستند.
مدیر انجمن نجوم آماتور ایران گفت: متاسفانه فرهنگ غلط کپی برداری که این روزها در جامعه بسیار شایع شده است، بدون دریافت مشاوره یا سوال از مراکز علمی و فعال در این زمینه همچون انجمن نجوم اماتوری ایران و دیگر مراکز کشور این خبر در فضای مجازی به زبان فارسی منتشر شده است.
وی افزود: این اتفاق از زمانی شروع شد که مقابله مطلوب سیاره سرخ (مریخ) در ششم شهریور ۱۳۸۳ رخ داد که در آن شرایط مریخ کمترین فاصله را با زمین داشت و نسبت به گذشته بزرگتر و علایم سطحی آن در تلسکوپ ها بهتر قابل بررسی و مشاهده بود اما هرگز، هیچگونه جرم آسمانی شبانگاهی حتی از درون قوی ترین تلسکوپ ها نمی تواند به اندازه ماه مشاهده شود چه برسد به آنکه در یک شب دو کره ماه را در آسمان ببینیم.
وی با بیان اینکه مشاهده دو ماه در آسمان کاملا غیر منطقی است، اظهار کرد: هدف از انتشار اخبار اینچنینی نشان دادن خرافه گرا بودن مسلمانانی است که سرلوحه دینشان علم و علم اندوزی است.
عتیقی افزود: شق القمر پدیده ای است که ۱۴۰۰ سال قبل به فرموده خالق آسمان ها و زمین رخ داده است و با انتشار این خبر کذب اینگونه القا می شود که شق القمر برای انسان قابل مشاهده خواهد بود چراکه از این رویداد به عنوان شق القمر یاد شده است.
به گفته وی، افراد می توانند در چنین مواردی با مراکز علمی همچون انجمن نجوم اماتور ایران از صحت و سقم اینگونه اخبار منتشر شده در فضای مجازی آگاهی پیدا کنند و در صورت تایید خبر، اقدام به انتشار آن کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت