
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یکی از دلایل اقبال عمومی به استانداردسازی محصولات، منافع فردی و اجتماعی قابل توجهی است که از آن نتیجه میشود. استانداردسازی هم دارای فواید فردی و هم منافع اجتماعی است و قابلیت اعتماد، کاربرد و کارایی محصولات و خدمات را افزایش داده تجارت را تسهیل کرده و زندگی را سادهتر و مطمئنتر میسازد.
استاندارد در لغت به معنای نمونه، مقیاس، معیار تشخیص و هر چیزی است که به عنوان مقیاس و مبنایی برای مقایسه پذیرفته میشود. معنای اصطلاحی استاندارد، از معنای لغوی آن دور نیفتاده است زیرا استاندارد عبارت است از یک سلسله ضوابط و معیارهای علمی و فنی که برای قانونمندسازی کالاها و خدمات مختلف در تشخیص انطباق کالاهاست. استانداردها میتوانند در سه سطح ملی، منطقهای و بینالمللی تدوین و اجرایی شوند. متصدی طراحی و تدوین استانداردهای بینالمللی، سازمان بینالمللی استاندارد یا ISO است. این نهاد دارای کمیتههای مختلف بوده و استانداردهای گوناگونی را در زمینههای تولیدی و خدماتی تدوین میکنند.
استاندارد در صنعت ورزش
صنعت ورزش نیز به عنوان یک صنعت تولیدی و خدماتی از استانداردهای مختلفی که به وسیله این نهاد ایجاد میشوند استفاده مینماید و شاهد این هستیم که بسیاری از مراکز تولیدی، خدماتی، باشگاهها و سازمانهای ورزشی موفق به کسب یک یا چند استاندارد بینالمللی در حوزههای گوناگون میشوند. تا چند سال گذشته استانداردی منحصر به ورزش و فعالیتهای ورزشی تدوین و طراحی نشده بود، اما سال 2012 و المپیک لندن آغاز یک جریان جدید در استاندارد و استفاده از صنعت ورزش برای طراحی یک مدل خاص از استاندارد بود. بندرت دیده شده است که یک استاندارد جدید، به این سرعت بوجود آمده و تا این اندازه موفق بوده باشد. استاندارد ISO20121:2012 یا استاندارد پایداری رویداد که مسابقات المپیک لندن، اولین آزمون اصلی این استاندارد جدید بود.
ISO 20121 را میتوان برای تمامی رویدادها از یک دوره مسابقات محلی تا رویدادهای بزرگ ورزشی از قبیل المپیک و پارالمپیک و سایر رویدادهای فرهنگی و هنری و... به کار گرفت. این استاندارد نشان میدهد که رویداد مورد نظر دارای منافع اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی خواهد بود، کمترین میزان اتلاف منابع، مصرف انزژی و فشار بر جوامع محلی را خواهد داشت و تمرکز اصلی آن بر توسعه پایدار میباشد. این استاندارد میتواند برای هر سازمانی که تمایل به ایجاد، اجرا، حفظ و بهبود یک سیستم مدیریت پایدار رویداد دارد، به کار رود.
استاندارد پایداری رویداد، رویدادهای ورزشی را به گونهای استانداردسازی میکند که تمامی فعالیتهای برگزارکنندگان از آمادهسازی جهت برگزاری مسابقات تا اجرا و پس از برگزاری مسابقات با تمرکز بر توسعه پایدار انجام گیرد. این استاندارد چارچوبی برای تعیین اثرات منفی بالقوه رویداد، از بین بردن و کاهش آنها و بیشتر کردن اثرات مثبت این رویداد به واسطه بهبود برنامهریزی و اجرا معرفی میکند. این استاندارد نشاندهنده توجه جدی برگزارکنندگان به مسائل اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی میباشد و رویکردی ساختار یافته از پایداری را بهوجود میآورد. این استاندارد به برگزارکنندگان اجاره میدهد تا برنامه موثرتری را تدوین کرده و اعتبار بالاتری را برای رویداد به وجود میآورد. این اعتبار به مجریان کمک میکند تا حمایتهای مالی و معنوی بیشتری از جامعه دریافت نمایند و درآمدهای بالاتر و کاهش هزینه بیشتری را تجربه کنند، ضمن آنکه جامعه را برای آیندگان به مکانی بهتر برای زندگی بدل میکنند.
با اجرای این استانداردها بود که لندن به عنوان اولین میزبان رویداد بزرگ ورزشی توانست نرخ تولید زباله را به صفر رسانده و تقریبا تمام زباله تولیدی در ساخت و ساز اماکن المپیک و در زمان اجرای آن را بازیافت نماید. همچنین طول عمر محصولات مصرفی را به حداکثر رسانده و از نوسازی اقلام برای استفاده مجدد بهره بگیرد و مصرف انرژی ازجمله آب و برق را به پایینتر از میانگین ملی انگلستان کاهش دهد. در ضمن، برگزارکنندگان مسابقات موفق به ارائه راهحلهایی در زمینه حمل و نقل پایدار، به نمایش گذاشتن منافع اقتصادی پایدار، ترویج زندگی پایدار و بازسازی و مدرنسازی شرق لندن شدند.
محمد حسین انصاری
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد