سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
از قاریان متاخرتر هم فقط سلسله جلسات تلاوت قرآن توسط راغب مصطفی غلوش، قاری مشهور مصری در کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا و فرانسه مسلمان شدن 25 مسیحی را به دنبال داشته است.
این قاعده در مورد اذان هم صدق میکند و چه بسیار غیرمسلمانانی که با شنیدن نوای موذن زنگار از دل برگرفته و روح و جان را به خدای یکتا سپردهاند.
برای ما ایرانیها هم برخی اذانها به بخشی از خاطرات خوش زندگی مان بدل شده و شنیدن صدای مرحوم موذنزاده اردبیلی گاه دلمان را خوش میکند و حالی خوش به مستمعین میبخشد.
همچنان که اذان استاد جلالالدین تاجاصفهانی، سلمان خلیل، محمد آقاتی، حسین صبحدل، شهریار پرهیزکار و ابوالحسن دماوندی به عنوان موذن قدیمیترین اذانی که در دست است، برای لحظاتی هم که شده دل و جان را از مادیات و روزمرگیها جدا میکند و به آسمانها میبرد.
شبکههای مختلف تلویزیون در ماه مبارک رمضان و به تناسب حال و هوای خاص این ایام، پخش تلاوت قرآن از قاریان ممتاز را در دستور کار قرار داده و ساعات بیشتری را به نسبت روزهای عادی به این مهم اختصاص میدهند.
هر شبکه جهد و تلاش دارد اذان را با صدای یکی از موذنان مشهور به گوش بینندگان و شنوندگان خود برساند تا علاوه بر جذب هر چه بیشتر مخاطب که جزو اهداف اصلی رسانهایاش محسوب میشود، گوش و روح و روان او را بنوازد با این صوت ملکوتی. یکی از این شبکهها حتی ره به خاطره بازی زده و اذانی را پخش میکند که در دهه 60 که زمان غروب آفتاب و اذان با برنامه کودکان و نوجوانان متقارن بود، توسط موذن نوجوان خوشصدایی خوانده میشد.
همه این کوششها و پخش تلاوت آیات قرآن و اذان توسط قاریان و موذنان ممتاز و مشهور اقدامی شایسته و اتفاقی مبارک از سوی شبکههای تلویزیونی و رادیویی صدا و سیماست که البته باید استمرار داشته و فقط به ایام ماه صیام محدود نشود.
اتخاذ ذوق و سلیقه و لحاظ کردن معیارهای زیباشناختی در ارائه آثار دینی میتواند ضریب نفوذپذیری و تاثیرشان بر مخاطب را بالا ببرد. به طور قطع، پخش آیات قرآن با قرائت یک قاری ممتاز و بینالمللی بر گوش و دیده و دل شنونده و بیننده بیشتر مینشیند و البته تاثیر میگذارد.
با این حال، غیر از شبکه معارف و قرآن شبکههای دیگر تلویزیون در ایامی غیر از ماه مبارک رمضان پخش چنین برنامههایی را کمتر در جدول نمایش خود قرار میدهند و اگر هم قرار دهند عموما در ساعات کمبیننده و به اصطلاح مرده.
قرآن و اذان با روح و جان انسانها سر و کار دارد و محدود به زمان و مقطعی خاص نمیشود. پرداخت به آن در ایام ماه مبارک رمضان فقط خاص و پررنگتر میشود و شاخ و برگ میگیرد، نیاز به حضورش اما در تمام طول سال احساس شده و یک واجب و لازم مبرهن و قطعی است.
محسن محمدی - گروه رادیو و تلویزیون
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد