آسیب های اجتماعی

شگردی برای سرقت اطلاعات رایانه

سعید سرانجام برای خانه یک دستگاه اینترنت بی‌سیم (WI-FI) خرید و آن را وصل کرد. دیگر می توانست براحتی کارهای بانکی خود را از طریق اینترنت بانک انجام دهد. همه چیز خوب پیش می‌رفت و او از تصمیمش احساس رضایت داشت. دیگر برای انتقال پول نیاز نبود هر روز به بانک برود. حدود یک ماه از خرید اینترنت بی سیم می گذشت و او هر شب ساعتی را در اینترنت سر می کرد و اغلب در شبکه های اجتماعی و درگاه های بانکی بود.
کد خبر: ۸۱۱۵۸۶
شگردی برای سرقت اطلاعات رایانه

یک شب با صدای پیامک گوشی تلفن همراهش از خواب بیدار شد. وقتی پیامک را باز کرد خواب از سرش پرید. باورش نمی‌شد. 200 میلیون تومان از حسابش برداشت شده بود. تا صبح دیگر خواب به چشمانش نیامد. صبح زود راهی بانک شد. هنوز فعالیت بانک آغاز نشده بود. آرام و قرار نداشت. وقتی کارمند در شعبه را باز کرد، سراسیمه روبه رو یکی از کارمندان نشست و متن پیامک را به او نشان داد. تا آن لحظه احتمال می داد این پیامک یک شوخی است اما وقتی کارمند بانک موضوع را تائید کرد، دنیا روی سرش خراب شد. نیمه‌شب این پول به صورت اینترنتی از حسابش برداشت شده بود.

از بانک یکراست به پلیس فتا رفت و شکایتی مطرح کرد. پس از این شکایت ماموران تحقیقات خود را آغاز کرده و متوجه شدند، اطلاعات اینترنتی حساب شاکی سرقت شده است. این سرقت از لپ‌تاپ مالباخته صورت گرفته بود .

کارشناسان به بررسی لپ‌تاپ شاکی پرداخته و متوجه شدند هکر از طریق اینترنت بی سیم او وارد لپ‌تاپ شده و اطلاعات بانکی و شخصی او را سرقت کرده بود. پس از سه ماه تجسس سارق اینترنتی دستگیر شد و به چند فقره سرقت اینترنتی از حساب مشتریان بانک اعتراف کرد. 

دستگاه‌های اینترنت بی‌سیم در چند سال اخیر به پلی ارتباطی برای اتصال مجرمان سایبری به کامپیوتر اشخاص و شرکت‌ها تبدیل شده که بی‌اطلاعی برخی کابران از خطرات آن باعث شده، راه برای ورود مجرمان به کامپیوتر آنها باز باشد و قربانی هکرهای حرفه ای شوند. رعایت چند نکته کلیدی کافی است تا راه ورود مجرمان را به اطلاعات شخصی خود و سوءاستفاده آنها را مسدود کنید.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان اصفهان می گوید: شبکه‌های بی‌سیم یا همان wi-fi این اجازه را به شما می‌دهند تا رایانه‌های شخصی، لپ‌تاپ‌ها و دستگاه‌های دیگرتان، با استفاده از سیگنال‌های رادیویی برد کوتاه، با یکدیگر در ارتباط باشند؛ با این حال، برای این‌که بتوانید یک شبکه بی‌سیم امن داشته باشید، باید یک‌سری تغییرات در سیستم ایجاد کرده و سپس یک بار دستگاه را خاموش و روشن کنید. اگر دستگاه‌های دیگر بتوانند براحتی از شبکه بی‌سیم شما استفاده کنند، پس این امکان وجود دارد که شبکه و کامپیو‌تر شما در همه یا تعدادی از موارد در برابر استراق سمع آسیب‌پذیر باشد. در اکثر شبکه‌های بی‌سیم برای به اشتراک گذاشتن اتصال به اینترنت، پهنای باند Freeloader استفاده می‌شود. در این شرایط ممکن است کسی بدون اجازه به شبکه شما متصل شده و از پهنای باند شما استفاده کند. این کار ممکن است روی استفاده شما از پهنای باند تاثیرگذار باشد. زیرا در یک پهنای باند، هرچه کاربران بیشتری به اینترنت دسترسی داشته باشند، سهم هرکس کمتر از کل سهم پهنای باند خواهد بود. خدمات اینترنت برای مصارف خانگی بر حسب مقدار داده‌ها بسیار محدود بوده و شما می‌توانید در هر ماه، حداکثر تا‌‌ همان میزان حجمی که قبلا هزینه آن را پراخت کرده‌اید، دانلود کنید. حال اگر شخص دیگری بدون اجازه از امکانات Freeloader شما استفاده کند، این احتمال وجود دارد که حجم دانلود شما از حدی که هزینه آن را پرداخت کرده‌اید تجاوز کند و شما مجبور به پرداخت صورت‌حساب مقادیر اضافی داده‌های اینترنت شوید. این مشکل وقتی جدی‌تر می‌شود که یک نفر با Freeloader شما به اینترنت متصل شود و از آن برای ایجاد مزاحمت یا برخی فعالیت‌های غیرقانونی استفاده کند. در این موارد ممکن است زمانی که پلیس امنیت سایبری برای پیگیری چنین فعالیت‌هایی، منشأ اتصال به اینترنت را ردیابی می‌کند، مستقیما شما را متهم تلقی کند.

نفوذ به سیستم‌تان به‌راحتی

سرهنگ مرتضوی ادامه می‌دهد : گاهی ممکن است فردی با اتصال به شبکه‌های بی‌سیم به سیستم‌تان نفوذ کرده و تمام اطلاعات و هر آنچه، هر لحظه در آن می‌گذرد را براحتی مشاهده کند. این عمل توسط کاربر غیرقابل کشف بوده و کاربر هرگز متوجه نفوذ شخص دیگری به سیستم خود نمی‌شود. با این روش شخص براحتی می‌تواند به اطلاعات حساس‌تری از شما دسترسی پیدا کند مثل جزئیات حساب بانکی، شماره کارت اعتباری، نام کاربری و کلمه عبورتان که در سیستم‌تان ثبت شده است. حتی هنگامی که موارد امنیتی شبکه‌های بی‌سیم رعایت شده باشند تا زمانی که این ویژگی‌ها به درستی فعال نشده باشند، هر کسی در این محدوده می‌تواند شبکه شما را هک کند. هکر می‌تواند از طریق شبکه، به هر یک از مواردی که در کامپیو‌تر شما وجود دارد دسترسی داشته باشد؛ حتی بدون هیچ مشکلی می‌تواند وارد فایل های شما شود؛ زیرا او به شبکه شما متصل شده و در منطقه مورد اعتماد و محرمانه سیستم‌تان حضور دارد.

رمزگذاری کنید

این کارشناس با تاکید بر استفاده از رمزگذاری در امنیت شبکه تصریح کرد: این کار، شالوده هر شبکه بی‌سیم امن است که باعث می‌شود تنها داده‌هایی از شبکه بی‌سیم عبور کنند که از سیستم صحیح رمزگذاری استفاده کرده و کلمه عبور صحیح به منظور رمزگشایی را داشته باشند. در حال حاضر سه روش رمزگذاری برای شبکه‌های بی‌سیم وجود دارد که معمولا توسط علامت‌های اختصاری مشخص می‌شوند. برای هر شبکه بی‌سیم فقط یک روش از سه روش می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. یعنی باید همه تجهیزات روی شبکه، این قابلیت را داشته باشند. به‌عنوان مثال 2WPA جدید‌ترین روش رمزگذاری است که اخیرا مورد استفاده قرار می‌گیرد و اگر شما بتازگی جدید‌ترین مدل رایانه‌های شخصی، لپ‌تاپ یا دستگاه شبکه‌تان را تهیه کرده باشید، احتمالا قادر به استفاده از روش WPA - PSK نخواهید بود.

انتخاب نامی مبهم برای شبکه، نکته‌ای مهم برای داشتن یک شبکه بی‌سیم امن است که احتمالا حدود 99 درصد از کاربران خانگی از آن یا بی‌اطلاع هستند یا از آن استفاده نمی‌کنند. اصطلاح فنی آن برای شبکه‌های بی‌سیم SSID نامیده می‌شود.

در رو‌تر بی‌سیم فراموش نکنید که نام و رمز عبور کاربری را تغییر دهید. با این کار شبکه بی‌سیم‌تان امن‌تر خواهد شد.

روتر را از برق بکشید

سعی کنید در ID کاربری‌تان admin دشواری داشته باشد، طوری که براحتی قابل حدس نباشد. برای این منظور از یک رمز عبور قوی استفاده کنید، رمزی که شامل حرف و اعداد باشد.در خانه یا دفتر، هر زمان که نمی‌خواهید از شبکه استفاده کنید سیم برق رو‌تر بی‌سیم را بکشید. این نیز ایده بسیار خوبی است. با این روش، تنها زمانی شبکه می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد که دستگاه روشن باشد و اجازه استفاده از شبکه را بدهد. برای مثال، اگر شما بخواهید رو‌تر بی‌سیم دفتر کارتان را در پایان هر روز، قطع کنید، بنابراین شما به آنها اجازه می‌دهید که تنها بین ساعت کاری ارتباط در مجموعه‌تان برقرار باشد. اگر رو‌تر بی‌سیم یا نقطه دسترسی شبکه‌تان به شما اجازه دهد تا براحتی مک فیلتر را به آن بیفزایید، با این کار می‌توانید با ایجاد یک لایه، شبکه‌های بی‌سیم خود را امن‌تر کنید.

امیرعلی حقیقت‌طلب / تپش (ضمیمه چهارشنبه روزنامه جام جم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها