علیرضا استقامتی، با اشاره به اهمیت اصول تغذیه بیماران دیابتی در ماه مبارک رمضان گفت: در این ماه افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف زیاد و کنترل نشده مواد غذایی شیرین و دارای نشاسته مانند زولبیا یا غذاهای چرب و غذاهایی از قبیل حلیم و آش خودداری کنند.
وی ادامه داد: با توجه اینکه روزهای ماه مبارک بسیار طولانی و گرم است، بیماران دیابتیک باید دقت داشته باشند که کم شدن آب بدن ممکن است به افزایش غلظت خون منجر شود و در نتیجه افت شدید قند خون را در پی خواهد داشت. قبل از افطار و بعد از افطار و آخر شب و چند بار در طول روز تست قند خون را انجام بدهند.
این فوق تخصص غدد گفت: اگر در طول روز دچار ضعف، احساس گرسنگی شدید و تعریق و همچنین اختلال در هوشیاری شدند، ممکن است دچار شوک شدید بشوند و حتماً باید افطار کنند.
استقامتی گفت: بعضی از بیماران تازه به دیابت مبتلا شدهاند و تنها قرص مصرف میکنند. این دسته برای روزه گرفتن با مشکلات کمتری رو به رو هستند؛ ولی دسته دیگر که چندین سال است با دیابت دستوپنجه نرم میکنند و شرایط برای این بیماران کاملاً متفاوت است چرا که در طول روز چندین قرص مختلف مصرف میکنند و چند بار مجبور به تزریق انسولین هستند. در کل روزه گرفتن با این شرایط برای این دسته از بیماران بسیار خطرناک است و ممکن است دچار افت شدید قند خون شده و صدمات جبرانناپذیری را در پی داشته باشد.
وی اضافه کرد: موارد منع روزه برای بیماران مبتلا به دیابت زیاد است و غالباً این بیماران از چند نوع بیماری همزمان رنج میبرند. ولی اگر کسی اصرار به روزه گرفتن دارد، توصیه من این است باید تحت نظر پزشک و با مجوز اقدام به روزه گرفتن کند و اگر پزشک مجوز نداد از دیگر فضائل معنوی این ماه بهره ببرند. ( فارس )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد