این نمایشگاه با هدف ایجاد بستری برای همکاریهای بلندمدت، تبادل فناوری و تحقیقات انجام شده در حوزه فناوری و نوآوری و تجاریسازی برگزار شده است. دستاوردهای این نمایشگاه در حوزههای مختلف از انرژی، نفت، گاز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، تجهیزات پزشکی، هوافضا، زیر ساخت فناوری و نانوفناوری طبقهبندی میشود.
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، در افتتاحیه دومین نمایشگاه فناوری و نوآوری، این نمایشگاه را زمینهساز ارائه خدمات و تسهیلات به شرکتها دانست و افزود: این نمایشگاه میتواند تمرین بسیار خوبی برای ارائه تسهیلات در حوزه صادرات و انتقال فناوری باشد. اکنون در قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان امکانات مناسبی برای رشد و توسعه این شرکتها در نظر گرفته شده است. ابتدا با توجه به سیطره اقتصاد نفتی در مسیر به حرکت درآمدن چرخهای این قانون موانعی وجود داشت که این موانع و محدودیتها بتدریج در حال از میان برداشته شدن است.
معاون علمی و فناوری با اشاره به تغییرات مثبت ایجاد شده در فرهنگ اقتصادی خاطرنشان کرد: در گذشته اول بودن در حوزه نفت و گاز از افتخارات ما بوده است این در حالی است که این دارایی هیچگاه به تولید بر مبنای صنعت واقعی منجر نشده است. پایههای اقتصاد دانشبنیان از طریق نیروهای انسانی جوان و توانمند ایجاد خواهد شد. برای اینکه بتوانیم در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشیم به پول، بودجه و سرمایه نیاز نداریم. مغز و تفکر است که پژوهش را شکوفا میکند.
ربات «سینا» جراحی میکند
در نخستین روز از برگزاری نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری از ربات جراح «سینا» رونمایی شد.
دکتر فرزام فرهمند، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر طرح ربات جراح از راه دور درباره این ربات گفت: ربات جراح سینا پس از سه سال کار متمرکز با همکاری دکتر علیرضا میرباقری و گروهی دیگر از محققان در دانشگاه صنعتی شریف و همچنین همکاری گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی و ساخته شده است.
به گفته دکتر فرهمند، این ربات به سیستم بسیار پیشرفته جراحی از راه دور مجهز شده است. به این ترتیب جراح پس از قرار گرفتن در پشت کنسول جراحی، با استفاده از دو بازوی رباتیک، جراحی را از راه دور تحت کنترل قرار میدهد.وی از مهمترین ویژگیهای این ربات جراح به کاهش میزان خونریزی در حین جراحی اشاره کرد و افزود: جراحی با ربات جراح یک روش کم تهاجمی است و با استفاده از بازوهای رباتیک با درجه آزادی مناسب، آسیب وارد شده به بافتهای سالم عضوی که تحت عمل جراحی قرار میگیرد به مراتب کمتر است. این ربات در مرحله آزمایشگاهی در انجام عمل جراحی روی دو گوسفند عملکرد موفقیتآمیزی داشته است.
دکتر فرهمند با اشاره به تامین اعتبارات این طرح از سوی مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری ریاست جمهوری تصریح کرد: ما تنها کشوری هستیم که بعد از آمریکا موفق شدهایم به این فناوری دست یابیم. . در مراحل بعدی این طرح پس از اخذ مجوزهای لازم تستهای انسانی و بالینی انجام خواهد شد.
فرانک فراهانیجم / گروه دانش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم