در نمایشگاه «Rapid 2015» که در «لانگ بیچ» کالیفرنیا برگزار گردید، شرکت «TE» که درزمینه پرینت سه بعدی فعال است، پرینتی سه بعدی از یک موتورسیکلت را به نمایش گذاشت که کاملاً قابل استفاده بود، این پیشرفت شاید پنجرهای جدید به استفادههای این تکنولوژی در صنعت موتورسیکلت باشد.
اجزای اصلی این موتور که از مدل سافتیل هارلی دیویدسون الهام گرفته از پلاستیک است که میتواند وزنی حدود 182 کیلوگرم یا معادل دو راکب را تحمل کند.
این پرینت سه بعدی تمامی اجزای یک موتور از آینهها و موتور الکتریکی تا سیمهای الکتریکی و سیستم ترمز را دارا میباشد.
موتور الکتریکی و باطری پرینت شده، اصلیترین تفاوت این نوآوری جدید با دیگر نمونههای مشابه است.
موتور الکتریکی این موتورسیکلت میتواند یک اسب بخار توان تولید کند، عددی که هرچند زیاد نیست اما معیاری واضح برای نشان دادن پیشرفت بیش از اندازهٔ این تکنولوژی است.
پیشرفت این نوآوری در سالهای پیش رو قابل بحث است، اما چیزی که به وقوع پیوسته است تا چندی پیش موضوعی دستنیافتنی به نظر میآمد، پرینتی سه بعدی و قابلاستفاده از یک موتورسیکلت.
امکاناتی که این تکنولوژی در اختیار موتورسازان قرار میدهد قابل پیشبینی نیست، چراکه پیشرفت این فناوری برای تولید انبوه راه بسیاری پیش رو دارد اما امید تغییری اساسی در این صنعت را دوباره زنده کرده است.
شرکت «TE» اجزایی که قرار است وزن راکبان را تحمل کند با تکنولوژی (Fused Deposition Modeling» (FDM» پرینت کرده است، تکنولوژی پیشرفته که به زبانی ساده تزریق لایهای از پلاستیک «اکرونیتریل بوتادین استایرن» یا «ABS» همراه با عایق «Ultem 9085» است.
پیچیدگی کار «TE» به اینجا ختم نمیشود، مقاومت دمایی و فشاری این پلاستیکها نیز مهم بودند. از همه مهمتر مقاومت فیزیکی این اجزا برای تحمل وزن میباشد.
آزمایشهای متعددی برای اطمینان از این موضوع که اجزا توانایی تحمل این بار و گرمایی که در این پروسه تولید میشود را دارند، انجام شده است.
نگاهی کلی به این نوآوری غیرقابلباور کنجکاویها را برای دیدن تولید انبوه این محصول برمیانگیزد، تفاوت بسیاری بین تولید یک عدد از این موتورسیکلت و میلیونها مورد از آن وجود دارد، پس با کنجکاوی بسیار منتظر اثرات این پیشرفت بزرگ بر صنعت موتورسازی خواهیم بود.(پدال)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت