در حال حاضر فدراسیون هندبال با انتخاب رئیس سازمان تیمهای ملی در پی تدارک آوردن مربیان خارجی است تا از بین آنها یک گزینه را به عنوان جایگزین ماچک سرمربی سابق تیم ملی - معرفی کند.
فرامرز خالقی، رئیس سازمان تیمهای ملی هندبال که تشکیلات خود را بهصورت منسجم پیش میبرد با تفکیک مدیر اجرایی و دبیر سازمان تیمهای ملی، به دنبال برنامههای عملیاتی است. او درباره فرآیند انتخاب سرمربی تیم ملی میگوید: در گام نخست از 20 مربی هندبال ایران خواسته شد سوابق مربیان حرفهای هندبال دنیا را بررسی کرده به فراخور شرایط هندبال ایران، آنها را به فدراسیون معرفی کنند. این مربیان در لیگهای ایران بویژه لیگ برتر فعالیت دارند، بنابراین کاملا بهروز هستند و میتوانند به فدراسیون در انتخاب سرمربی جدید کمک کنند. در مجموع با معرفی مربیان داخلی سوابق مربیان حرفهای هندبال را بررسی کردیم و از بین آنها روی سه نفر نظر داریم. با اینکه فدراسیون هندبال یک مربی طراز اول از آلمان را مدنظر داشت، اما فرامرز خالقی میگوید این مربی به خاطر مصدومیت قادر به همکاری با ما نبود.
رئیس سازمان تیمهای ملی ادامه میدهد: سه مربی بینالمللی مطرح با عنوان جهانی و سوابق درخشان، نامزد حضور و مربیگری تیم ملی هندبال ایران هستند. این مربیان در هفتههای باقیمانده لیگ برتر هندبال به ایران میآیند و در مذاکرات مستقیم با یکی از آنها توافق میکنیم.
خالقی درباره شرایط انتخاب مربی تیم ملی میگوید: ما ابتدا باید بدانیم چه ابزار و امکاناتی در اختیار داریم و چه امکاناتی را به هندبال اضافه میکنیم. داشتن مربیان ممتاز خارجی یک طرف قضیه است و در سوی دیگر بحث امکانات است که باید در اختیار سرمربی قرار بگیرد. نوع و سبک بازی هندبال در ایران نیز باید مورد توجه قرار داشته باشد، زیرا باید مربی برگزیده با سبک هندبال ما آشنایی داشته باشد و در کوتاهمدت به نتایج خوب برسد. سرمربی تیم ملی در نهایت در جلسه کمیته فنی سازمان تیمهای ملی و پس از بررسیهای انجام شده انتخاب و معرفی میشود.
با این شرایط سرمربی تیم ملی هندبال از کدام کشور انتخاب میشود و فدراسیون به مربیان کدام کشورها توجه دارد؟ رئیس سازمان تیمهای ملی در پاسخ به این پرسش میگوید: در این مدت مربیان زیادی از سراسر دنیا به ما معرفی شدند. حتی از تونس و مصر، دو کشور آفریقایی صاحب هندبال گزینه داشتیم. از فرانسه، اسپانیا، دانمارک و صربستان نامهایی مطرح شدند که سرانجام سه نفر را از بین آنها برگزیدیم. از این مرحله بحث گزینش سرمربی تیم ملی مطرح است.
خالقی درباره اولویتبندیهای انتخاب سرمربی تیم ملی میگوید: مربی خارجی در مقطع کنونی باید فضای هندبال ایران را تا حدودی بشناسد، همین طور شناخت خوبی از فضای رقابتی با تیمهای حریف داشته باشد. ما در حوزه خلیجفارس با تیمهای قدرتمندی روبهرو هستیم. قطر، کویت و عربستان در فاز اول رقابتها هستند و در شرق آسیا باید به رقبایی مانند کره جنوبی اشاره کنم. شناخت این حریفان در نزد مربیای که قرار است هدایت تیم ملی را برعهده بگیرد، بسیار بااهمیت است.
رئیس سازمان تیمهای ملی مذاکره با عرفان اسلاموویچ یکی از سه گزینه مربیگری تیم ملی را مثبت ارزیابی میکند و میگوید: او سوابق بسیار درخشانی در یوگسلاوی سابق و کرواسی امروزی دارد و از قهرمانان بنام این ورزش است. این مربی مسلمان 54 ساله اهل کرواسی پس از مذاکره با مسئولان فدراسیون هندبال برای سرمربیگری تیم ملی هندبال به توافق اولیه رسیده و قرار است جانشین بروت ماچک شود. ماچک که پیش از عید با توافق به کار خود در تیم ملی پایان داد، در حال حاضر برای سومین بار بعد از سالهای 2008 و 2010 به عنوان سرمربی تیم ملی بحرین انتخاب شد.
بحرین یکی از حریفان تیم ایران در مسابقههای آتی انتخابی المپیک 2016 ریودوژانیرو است، رقابتهایی که از 18 تا 30 آبان امسال با حضور 12 تیم شامل تمام قدرتهای مطرح هندبال آسیا در قطر برگزار میشود.
تیم قهرمان مسابقههای انتخابی المپیک مستقیم مجوز رقابت در میان 12 تیم المپیک ریو را بهدست خواهد آورد و دو تیم دوم و سوم این رقابتها هم در مرحله نهایی انتخابی که اردیبهشت 1395 با حضور تیمهایی از اروپا، آفریقا و آمریکا در سه گروه برگزار خواهد شد، آخرین بخت خود را برای حضور در المپیک محک خواهند زد. فرامرز خالقی با اشاره به این رویدادهای بزرگ میگوید: کار تیم ملی بسیار دشوار است. ما باید در گام اول سرمربی تیم ملی را انتخاب کنیم تا او برنامههایش را آغاز کند. هدف از سفر اسلاموویچ به ایران در هفتههای پایانی لیگ برتر همین است که خود او از نزدیک نفراتش را انتخاب کند. خالقی در پاسخ به این پرسش که اگر فدراسیون هندبال با این مربی به توافق نرسید چه برنامهای پیشرو دارد، میگوید: گزینههای دوم و سوم مدنظرمان هستند و با آنها نیز مذاکره میکنیم. با همکاری همه مربیان لیگبرتر روزمه مربیان زیادی به دست ما رسیده است که میتوانیم در مقاطع مختلف آنها را بررسی کرده اصلحترین مربی را به ایران بیاوریم. فدراسیون به نکات فنی و مدیریتی مریبان و میزان دستمزد دریافتی آنها در کنار موارد دیگر توجه میکند.
در کنار بحث انتخاب سرمربی هندبال، مباحث دیگری هم در تیم ملی وجود دارد که مهمترین آن به بازیکنسالاری برمیگردد. رئیس سازمان تیم ملی البته اتفاقات گذشته در هندبال را معلول یکسری علتها میداند که در فدراسیون دوره جدید، تکرار نمیشود. خالقی ادامه میدهد: مشکلات در حال از بین رفتن است و ما پایه کار را بر صداقت و اعتماد گذاشتهایم. در پدید آمدن حوادث گذشته تنها بازیکنان مقصر نبودند، اما در دوره جدید هم به کسی اجازه داده نمیشود برای تیم ملی تصمیمگیری کند. خانواده هندبال به آرامش نیاز دارد و مسئولان در تلاش هستند آرامش را به این خانواده بازگردانند و براساس تفکرات منطقی و مسئولانه، نتایج بزرگ گرفته شود.
محمد رضاپور / گروه ورزش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت