آنچه در دنیای واقعی اتفاق میافتد طیفی از روشهای آشنایی میان افراد است و فضای مجازی هم از این فضا جدا نیست، منتهی کسی که میتواند خود را در فضای واقعی از آسیبها دور نگه دارد مطمئناً در فضای مجازی نیز قادر خواهد بود از اشتباه در این فضا مصون بماند.
فضای مجازی برای آشنایی پیش از ازدواج، فینفسه خطری ندارد، بلکه این افراد هستند که باید چه در فضای واقعی و چه مجازی، پایبند به اصولی باشند.
جوانان ما نیاز دارند تا فرهنگ درست استفاده از این فضا را درونی کنند بنابراین ویژگی فرد از ویژگی فضای مجازی مهمتر است.
فردی که در دنیای مجازی دچار اشتباه در تصمیم و انتخاب میشود چه بسا در فضای واقعی و به قول قدیمیها در کوچه و خیابان هم به همین خطا دست میزند.
فضای مجازی ویژگی خاصی دارد که مهمترین آن، گمنامی افراد است کاربران بیشتر دیده میشوند، ولی شناخته نمیشوند.
اگر میبینید که افراد پس از آشنایی در دنیای مجازی و ازدواج بیشتر جدا میشوند، نه بخاطر ویژگیهای فضای مجازی، بلکه ناشی از نبود شناخت کافی از سوی ما برای استفاده درست از این فضاست.
از طرفی بعضی شرکتهایی که در این زمینه به دنیای اینترنت وارد شده و برای آشنایی و ازدواج جوانان واسطهگری میکنند، نیز اگر تعدادشان زیاد شود، نشانه اعتماد مردم به آنهاست چراکه تا وقتی بازار نداشته باشند دلیلی برای رشد نخواهند داشت.
چنین پدیدهای نشان میدهد جامعه ما برای استفاده از فضای مجازی به فرهنگ خاص خودش نیاز دارد اما این امر تنها از عهده رسانههای دولتی برنمیآید، بلکه مطبوعات و سازمانهای غیردولتی نقش مهمتری در ایجاد فرهنگ مجازی در بین مردم دارند.
دکتر اعظم راودراد - استاد دانشگاه تهران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد