انسان در زمان خشم اتاق فرمان خود یعنی سلسله اعصابش را به شیطان میسپارد و پرواضح است که این دشمن قسم خورده با انسان چه میکند.
خشونت انواع مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به خشونت عاطفی، کلامی و یدی اشاره کرد که مشروبات الکلی و محصولات رسانهای خشن در ظهور و بروز این پدیده نقش دارند.
موضوع دیگری که باید به آن توجه شود، کاهش آستانه تحمل برخی افراد است. این افراد تحت تاثیر بیماری روانی، مواد مخدر و مشروبات الکلی با کاهش آستانه تحمل روبهرو هستند و در برابر هر حادثهای از خود واکنش نشان میدهند.
ابراز خشونت میتواند اکتسابی باشد و فرزند همانگونه که مهر، صفا، صمیمیت و گذشت را از والدین، مدرسه، اطرافیان و رسانهها میآموزد، این قابلیت را دارد که رفتارهای خشن را نیز بیاموزد.
خانواده و جامعه در این زمینه نقش مهمی دارند و باید مهارت کنترل خشم را به نوجوانان و جوانان آموزش دهند.
آموزههای دینی، تحصیلات و ورزش در پیشگیری از خشونت نقش ویژهای دارند و اقلیم و شرایط جفرافیایی نیز بیتاثیر نیست...
درخصوص پدیده خشونت باید مطالعهای اساسی با حضور استادان حوزه و دانشگاه، قضات، پلیس و صاحبنظران صورت گیرد.
در کشور فرانسه این مطالعه در سال 1975 انجام و رفتارهای خشونتآمیز در خانواده، ورزشگاهها و خیابانها بخصوص در حوزه نزاعهای خیابانی از سوی تیمی متشکل از حقوقدانان، روانشناسان، جرمشناسان، قضات، مهندسان و استادان جغرافیا و برنامهریزان شهری و افسران عالیرتبه پلیس بررسی شد.
این تیم به بررسی موضوع خشونت در تمام جوانب فردی و خانوادگی پرداخته و گزارش خود را در قالب 2000 صفحه به رئیسجمهور فرانسه ارائه کردند.
در این گزارش ساختمانهای بلند که باعث احساس ناامنی میشدند، فیلمهای خشن آمریکایی، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی بهعنوان عوامل افزایش خشونت مورد تاکید قرار گرفت و در جهت کاهش آن گام برداشته شد.
در ایران احساس افزایش خشونت در جامعه وجود دارد و این موضوع باعث احساس ناامنی میشود.
همانطور که تاکید شد، نیاز به تحقیق علمی در جامعه ما درخصوص عوامل بروز خشونت احساس میشود و باید دلایل بروز خشونت بررسی شود تا بتوان در جهت کاهش آن گام برداشت.
همچنین توزیع و فراوانی جرائم خشن و مطالعه ظرفیت جنایی و شخصیت مرتکبان این جنایتها برای پیشگیری وضعی و اجتماعی در کشور قابل استحصال است.
تجربه و تحقیقات پلیس نشان میدهد همه مرتکبان جنایاتی نظیر شهرضا، ورامین و... بلافاصله بعد از وقوع جرم از کار خود پشیمان میشوند، ولی متاسفانه سودی ندارد و آب رفته به جوی باز نگردد. رفتارهایی نظیر قتلهای بدون تصمیم قبلی و آنی ناشی از عدم مهارت در کنترل خشم هستند و این وقایع بشدت اساس امنیت را تحت تاثیر قرار میدهد.
سرهنگ حسین حسینزاده - استاد دانشگاه و جانشین رئیس پلیس استان اصفهان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت