ولادیمیر پوتین می گوید دستگاه های امنیتی روسیه پیش از این در بررسی های خود دریافتند که تماس های مستقیمی بین نمایندگان دستگاه جاسوسی آمریکا و گروه های افراط گرا در قفقاز برقرار شده است.
پوتین که با یکی از شبکه های تلویزیونی در فیلم مستند «رئیس» مصاحبه می کرد با اشاره به این موضوع از آمریکایی ها به علت استفاده از تروریست ها برای اعمال فشار با هدف دستیابی به اهذاف سیاسی انتقاد کرد.
فیلم رئیس به مناسبت پانزدهمین سالروز ریاست جمهوری پوتین است که از شبکه روسیه 1 پخش شد و به بخش هایی از زندگی و خاطرات رییس جمهور روسیه در طول سالیان بعد از انتخاب به ریاست جمهوری این کشور پرداخته است.
پوتین درباره ارتباط گیری سازمان جاسوسی آمریکا با تروریست های تکفیری قفقاز گفت: ما در جمهوری آذربایجان این ارتباط نمایندگان سازمان جاسوسی آمریکا با تروریست های قفقاز را رصد کردیم. آنها (آمریکایی ها) در آنجا (جمهوری آذربایجان) با تروریست ها ارتباط گرفتند و به این وسیله کمکشان کردند.
پوتین افزود: من به رییس جمهور آمریکا این موضوع را اطلاع دادم و رییس جمهور آمریکا هم گفت که «به شدت با آنها (عناصر اطلاعاتی امریکا) برخورد خواهم کرد» اما 10 روز بعد مسئولان دستگاه اطلاعاتی روسیه نامهای از همکاران امنیتی خود در واشنگتن دریافت کردند که در آن تصریح شده بود: ما به نیروهای معارض روسیه کمک کردیم و به تایید روابط با همه نیروهای مخالف روسیه ادامه خواهیم داد...این موضوع را حق خود می دانیم و در آینده نیز به این کار ادامه خواهیم داد.
پوتین تصریح کرد که نباید از تروریستها برای حل مسائل سیاسی یا باز کردن گره های ژئوسیاسی استفاده کرد...به هیچ عنوان نباید این کار را کرد و در هیچ حال و جایی چنین اقدامی درست نیست زیرا اگر تروریست ها را در یک جا تایید کنیم آنها روزی در جایی دیگر سر برخواهند افراشت و قطعاً روزی به جان همان کسی خواهند افتاد که دیروز از آنها حمایت کرده بود.
این سخنان ولادیمیر پوتین اشارهای به اقدامات این روزهای ایالات متحده آمریکا در استفاده از تروریست ها برای پیش بردن اهداف خود مانند براندازی علیه دولتهای مخالف خود نیز هست اقداماتی که در سال های گذشته با حمایت واشنگتن از تروریست های سوریه به وضوح قابل مشاهده است.
بدنبال فروپاشی شوروی و یک قطبی شدن جهان و طرح نظم نوین جهانی از سوی آمریکا، این کشور به منظور رفع نگرانی از احیای مجدد یک قطب دیگر، تضعیف هر چه بیشتر روسیه را در برنامه استراتژیک خود قرار داد و بدنبال آن، منطقه آسیای مرکزی و قفقاز به دلیل موقعیت ژئواستراتژیک و دارا بودن ذخایر انرژی برای ایالات متحده آمریکا از اهمیت خاصی برخوردار شد.
اما این اظهارات رییس جمهور روسیه درباره حمایت آمریکا از تروریست های قفقاز و تنش آفرینی واشنگتن در حیاط خلوت روس ها با یک خبر دیگر از تنش بین روسیه و آمریکا همزمان شده است خبری که حاکی از یک اقدام امنیتی سایبری این بار به سود روسیه در فضای شخصی اینترنتی رییس جمهور آمریکا است.
خبر نیویورک تایمز درباره هک شدن ایمیل بالاترین مقام آمریکا نیز مانند اظهارات پوتین در خصوص ارتباط سازمان سیا با تروریست های قفقاز معطوف به گذشته است.
نیویورک تایمز نوشته است: هکرهای روس در سال گذشته موفق شده اند با هک کردن شبکه رایانهای کاخ سفید به پیام های الکترونیکی رییس جمهور آمریکا دسترسی پیدا کنند و به صندوق ایمیل های باراک اوباما نفوذ کرده اند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، مقام های آمریکا پیش از این اذعان کرده بودند که حساب کاربری ایمیل رییس جمهور کشورشان هک شده است اما از نسبت دادن این اقدام به روسیه خودداری میکردند. حالا رسانههای آمریکایی به نقل از مسئولان این کشور میگویند که هکرها اطلاعات به دست آمده از ایمبل اوباما را با مقامات کرملین به اشتراک گذاشتهاند.
اهمیت هک ایمیل رییس جمهور آمریکا از این حیث است که گفته میشود بسیاری از مکاتبات رئیس جمهور آمریکا از اطلاعات مربوط به امنیت ملی این کشور تا مکاتبات شخصی و عاطفی اوباما نیز در صندوق پست الکترونیکی او وجود دارد.
ایمیل های باراک اوباما شامل مکاتبات درباره مسائلی خانوادگی مانند ارتباط او با خانم نخست وزیر دانمارک نیز هست؛ کسی که عکس های او و اوباما در مراسم یابود نلسون ماندلا در کنار میشل اوباما که با چهره ای غمگین و عصبی در کنار آنها نشسته بود، دست به دست چرخید.
«روبرتو اشمیت»، عکاس خبرگزاری فرانسه با دوربینش لحظهای را ثبت کرد که در آن خانم «هله تورنینگ اشمیت»، نخستوزیر دانمارک تلفن همراه دوربیندار خود را برای گرفتن یک عکس از خود در دست دارد و باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا نیز با یک دستش در گرفتن این دوربین به وی کمک میکند و در کنار آنها دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس نیز در این عکس حضور دارد.
در این عکس میشل اوباما، همسر اوباما نیز در کنار باراک اوباما دیده میشود اما وی در عکس این سه نفره مشارکت فعالی ندارد و بیتفاوت جایگاه سخنرانی رهبران جهان در استادیوم را تماشا میکند در دیگر تصاویر نیز که اوباما در حال خوش و بش با نخست وزیر دانمارک است، واکنش های متفاوت میشل اوباما ثبت شده است.
به نظر می رسد این بار تنش بین روسای جمهور دو کشور مهم و تاثیرگذار جهان وارد زندگی شخصی و یکی از این دو شده است و باید منتظر واکنش های تنش آلود بیشتری در این زمینه بود.
جام جم آنلاین- جواد ارشادی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم