آپنه انسدادی خواب، به توقف موقت تنفس در خواب گفته می شود که معمولا با اختلال تنفس و ضربان نامنظم قلب همراه است.
این اختلال تنفسی ناشی از انسداد مجرای تنفسی دهان بوسیله زبان است و معمولا چند ثانیه به طول می انجامد. این اختلال پس از 50 سالگی بیشتر دیده می شود و زمانی خطرناک است که بیش از 10 ثانیه طول بکشد.
الگوهای تنفسی غیر طبیعی در هنگام خواب، مانند آپنه و خروپف سنگین، با افزیش سن شایع است و حدود 52 درصد مردان و 26 درصد زنان مسن به آن مبتلا هستند.
تحقیقات نشان می دهد احتمال بروز اختلالات شناختی پیش از موعد در افرادی که به اختلالات تنفسی مبتلا هستند، بیشتر است.
متوسط سن ابتلایان به اختلالات شناختی در داوطلبانی که هنگام خواب اختلالات تنفسی داشتند، حدود 77 سال و در افراد عادی حدود 90 سال تشخیص داده شد.
آپنه خواب باعث بروز بیماری های متابولیک می شود که به دنبال آن، بدن در برابر انسولین مقاوم می شود؛ به علاوه، اختلال خواب یکی از مهمترین دلایل اضافه وزن و افزایش اشتهاست؛ تمام این عوامل جزو فاکتورهای خطر بیماری دیابت محسوب می شوند.
در ادامه این تحقیقات آمده است که آپنه خواب نه تنها باعث بروز دیابت می شود؛ بلکه یکی از مهمترین دلایل افزایش کلسترول، تری گلیسیرید و فشار خون است.
احتمال ابتلا به آپنه خواب در زنان پس از یائسگی بیشتر است. اضافه وزن، استعمال دخانیات، سابقه خانوادگی آپنه خواب و استفاده از الکل، از مهمترین دلایل این عارضه محسوب می شوند.
بیش از 18 میلیون نفر در آمریکا به آپنه خواب مبتلا هستند و حدود 90 میلیون نفر خروپف می کنند. حدود 50 درصد از افرادی که خروپف شدید می کنند، دچار آپنه شدیدخواب نیز هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه «Neurology» منتشر شده است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد