به گزارش جامجم، مسعود جعفریجوزانی و ابوالحسن داوودی، دو نفر از کارگردانان سرشناس و قدیمی سینمای ایران هستند که فیلمسازی خود را در میانههای دهه 60 آغاز کردند و طی سالها کار، توانستند فیلمهایی بسازند که برخی آنها جزو آثار محبوب و موفق سینما محسوبمیشوند.
جعفریجوزانی را با فیلمهای موفقی چون جادههای سرد و شیرسنگی و البته این اواخر با مجموعه فاخر «درچشمباد» به یاد میآوریم و داوودی را هم به عنوان کارگردان فیلمهای خاطرهانگیزی چون سفر جادویی، جیببرها به بهشت نمیروند، من زمین را دوست دارم، نان و عشق و موتور 1000 و تقاطع میشناسیم.
حالا و پس از چند سال دوری، این دو فیلمساز کارکشته دوباره پشت دوربین فیلمی سینمایی قرار گرفتهاند و فیلمهایی ساختهاند که در جذب و ارتباط با مخاطب موفق عمل کرده است. «ایرانبرگر» و «رخ دیوانه» نمونههای خوبی است، برای این که نشان دهند دود از کنده بلند میشود.
«ایرانبرگر» شاید به لحاظ فنی و ساختاری ضعفهایی داشته باشد و موردپسند عدهای از منتقدان نباشد، اما تا دلتان بخواهد مولفههای ساده فروش سینمای بدنه و تجاری این سالهای سینمای ایران را دارد. جوزانی که به گواه کارنامهاش، آن نوع پیچیدهتر و هنرمندانهتر فیلمسازی را هم بلد است، این بار ترجیح داد مسائل و مشکلات اجتماع را در قالبی ساده و با زبان کمدی عامیانه بیان کند. حضور علی نصیریان و محسن تنابنده در نقشهای اصلی در کنار انبوه بازیگران نامآشنا باعث شد تا اینجا و حتی پیش از فرارسیدن سال نو، «ایرانبرگر» استارت امیدوارانهای برای فروش داشته باشد و یکی از گزینههای فیلمهای پرفروش سال94 باشد.
امیر قطبی، از دفتر پخش فیلمیران در گفتوگو با جامجم، فروش این فیلم را ظرف شش روز نمایش و فقط در سینماهای تهران، 102 میلیون تومان اعلام کرد. این در حالی است که اکران این فیلم در شهرستانها از پنجم فروردین سال آینده آغاز میشود.
داوودی هم که همواره فیلمهای موفق و پرمخاطبی ساخته، این بار هم با «رخ دیوانه» نشان داد که سلیقه مردم را بخوبی میشناسد. البته او نزدیک شدن به سلیقه اجتماع را با نگاهی هنرمندانه انجام میدهد و فیلمهایش موفق به جلبنظر منتقدان هم میشود. به همین دلیل هم «رخ دیوانه» هم سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره را از آن خود کرد و هم سیمرغ فیلم مردمی را.
«رخ دیوانه» در اکران هم موفق عمل کرده و هماکنون در رقابتی فشرده با «ایرانبرگر»، تماشاگران زیادی را بهسالنهای سینما میکشاند.
امیرخان از دفتر هدایت فیلم که پخش این فیلم را بهعهده دارد، فروش این فیلم را ظرف شش روز، 102میلیون تومان اعلام کرد.
پس از این دو فیلم، «استراحت مطلق» ساخته عبدالرضا کاهانی قرار دارد که با حضور چهرههایی چون رضا عطاران، ترانه علیدوستی، بابک حمیدیان و مجید صالحی بر جایگاه سوم جدول فروش تکیه زده است.
سعید خانی، مدیر پخش نسیم صبا که توزیع فیلم استراحت مطلق را بهعهده دارد، فروش تازهترین ساخته کاهانی را تا روز جمعه گذشته 71 میلیون تومان اعلام کرد.
«طعم شیرین خیال» ساخته کمال تبریزی که بازیگرانی چون شهاب حسینی و نازنین بیاتی در آن بازی میکنند هم در چهار روز اول نمایش خود توانسته به فروشی معادل 30میلیون تومان دست یابد.
نورالله خزاییفر، مسئول دفتر پخش شرکت سینمایی نور تابان، ضمن اعلام این خبر به جامجم گفت: طعم شیرین خیال، 18 سالن سینما را در تهران در اختیار دارد و برخی از سینماهای شهرستانها همچون هویزه و سیمرغ مشهد، تماشای شیراز، ساویز کرج، تک یزد و سینماهای گرگان، زنجان و کرمان هم این فیلم را اکران میکنند. اکران گستردهتر فیلم در سراسر کشور از نیمه دوم فروردین سال آینده شروع میشود.
اما پنجمین گزینه اکران نوروزی، یعنی فیلم «روباه» ساخته بهروز افخمی، اکران خود را تازه از امروز و در گروه سینمایی فرهنگ آغاز میکند. محمد پیرهادی، تهیهکننده و پخشکننده این فیلم ضمن اعلام این خبر به جامجم ابراز امیدواری کرد که این اثر با استقبال خوب تماشاگران روبهرو شود.
رقابت فیلمهای جدید روی پرده در حالی بتدریج داغ و نفسگیر میشود که هنوز بسیاری از شهرستانها میزبانی خود را از این آثار آغاز نکردهاند، اما میتوان امیدوار بود که با اکران گسترده و سراسری این فیلمها از آغاز سال جدید، شاهد استقبال بالای مردم باشیم.
علی رستگار / گروه فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت