به گزارش ایرنا، شاپور رجایی روز شنبه در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال استان بوشهر افزود: همچنین سطح آب در 10 دشت دیگر این استان در حالت افت و شش دشت ساحلی نیز با حداقل بهره برداری روبه رو هستند.
وی اضافه کرد: در صورت ادامه روند خشکسالی تا سال 95، همه دشت های قابل بهره برداری استان بوشهر ممنوعه می شوند.
رجایی بیان کرد: با توجه به این که از لحاظ آب شرب، صنعت و کشاورزی به برخی دشت ها متکی هستیم با خشک شدن آنها با پدیده کوچ نیز روبه رو خواهیم شد که مشکلات خاص خود را دارد.
وی با بیان این که در هشت سال گذشته 240 میلیون مترمکعب اضافه برداشت آب در استان بوشهر صورت گرفته است گفت:خشکسالی های پی در پی باعث شده که هیچ چشمه و قناتی در استان باقی نماند و همه آنها خشک شده اند.
رجایی، در زمینه چاه های آب موجود در استان بوشهر گفت: یکهزار و 500 چاه غیرمجاز در این استان وجود دارد که از سال 85 تاکنون حفر شده اند.
وی یادآورشد: هم اکنون 106 حلقه چاه غیرمجاز نیز در استان بوشهر خشک و متروکه شده اند.
رجایی افزود: 63 درصد چاه های کشاورزی استان بوشهر دیزلی و 50 درصد برقی هستند که تا سال آینده 100 درصد آنها به کنتور مجهز می شوند.
وی گفت: به دلیل نبود الگوی کشت در استان بوشهر امسال قرار بود 14هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت محصول گوجه فرنگی برود ولی این میزان به 18 هزار هکتار رسید که این افزایش سطح زیر کشت باعث شده 25میلیون مترمکعب آب بیشتر مصرف شود و در این شرایط بحرانی آب با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد.
رجایی یادآور شد: برای مقابله با بحران آب در استان بوشهر طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیر زمینی تهیه شده و از سال آینده این طرح باید اجرا می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت