آرمان: بازداشت ۳۰۰ دلال و کارچاق کن
روزنامه آرمان نوشت: شنیده شد که رئیسکل دادگستری استان تهران از بازداشت ۳۰۰ دلال، کارچاقکن و افرادی که به ناحق قضات را بدنام میکردند در هشت ماه اخیر خبر داد.
خبرگزاری صدا و سیما نوشت؛ غلامحسین اسماعیلی در شورای مدیران دادگستری کل استان تهران گفت: این افراد در اطراف دادگستری اقدام به دلالبازی، کارچاقکنی و ناهنجاری میکردند که هیچ ارتباطی با دستگاه قضا نداشتند اما به ناحق قضات ما را بدنام میکردند که همه آنان بازداشت شدند و در این زمینه پاکسازی خوبی انجام شد.
تجمع دوباره سهامداران تبرک
آرمان آورده است: شنیده شد که در اعتراض به نحوه بازخرید سهام سهامداران تبرک مجددا در مقابل دفتر این شرکت در مشهد تجمع کردند. تابناک نوشت؛ سهامداران تبرک در اعتراض به نحوه بازخرید سهام مجددا در مقابل دفتر این شرکت در مشهد تجمع کردند.
سهامداران معترض در این تجمع خواستار دریافت سود کامل خود و بازخرید سهام طبق آخرین قیمت تابلو به همراه سود آن شدند.
گفتنی است؛ علیرضا بوستانی، مدیرعامل تبرک که در روزهای گذشته آزاد شد، بنا بر دستور دادستانی به وی مهلتی داده شده تا پول سهامداران را به آنان بازگرداند.
بدهی 8 میلیون دلاری سازمان محیط زیست
آرمان نوشت: شنیده شد که خراسان نوشت؛ بر اساس گزارش یک نهاد مسئول دولتی به مدیران ارشد اجرایی، با محاسبه بدهیهای معوقه ناشی از حق عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمانها و مجامع بینالمللی مشخص شده است که سازمان حفاظت محیط زیست، مبلغی بیش از 2 میلیون و 600 هزار دینار کویت که حدودا معادل 8 میلیون دلار خواهد بود، به سازمان منطقهای حمایت از محیط زیست دریایی (راپمی) بدهکار است.
واکنش عارف به حمله به مطهری
آرمان در ادامه آورده است: شنیده شد که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد شدید از برخورد صورت گرفته با علی مطهری در شیراز، گفت: مسئولان باید جلوی اینگونه تحرکات را بگیرند و اجازه ندهند آرامش کشور از بین برود.
امید نوشت؛ دکتر محمدرضا عارف که به یزد سفر کرده است در پاسخ به سوالی در خصوص حمله صورت گرفته به علی مطهری در شیراز، با اظهار تاسف از اینگونه تحرکات، گفت: اینکه افرادی اجازه حرف زدن را به یک نماینده مجلس، آن هم فرزند شهید بزرگوار مطهری، ندهند، با روح حاکم بر انقلاب و ارزشهای ما سازگاری ندارد.
وی تاکید کرد: انتظار این است مسئولان جلوی اینگونه برخوردها را بگیرند تا همه افراد بتوانند در فضای آرام نظرات خود را مطرح کنند.
پاسخ منفی دولت به اتاق ایران
آرمان نوشت: شنیده شد که خراسان نوشت؛ بر اساس نامه چندی پیش اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران به مسئولان ارشد اجرایی، پیشنهاد شده بود در راستای تسریع در حلوفصل اختلافها و دعاوی مربوط به اموال عمومی و دولتی، هیات دولت طی مصوبهای، مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران را بهعنوان مرجع منحصر برای انجام داوری یا صلح معرفی کند که یک مسئول مهم اجرایی با ارسال پاسخ منفی، تصویب این درخواست را خلاف مصالح دولت و منافع عمومی دانست.
بمبگذاری در یک بانک در ملارد
آرمان آورده: شنیده شد که فرمانده انتظامی غرب استان تهران از بازداشت عامل بمبگذاری یکی از بانکهای شهرستان ملارد خبر داد. تابناک نوشت؛ سردار ناصر اصلانی گفت: پس از دریافت گزارشی مبنی بر بمب گذاری در یکی از بانکهای شهرستان ملارد بلافاصله ماموران چک و خنثی یگان امداد نیروی انتظامی درمحل حاضر شدند و اقدام به خنثیسازی بمب کردند.
وی افزود: در بررسیها مشخص شد این شی مشکوک نصب شده در بانک از نظر ساختاری بمب بوده است ولی هیچگونه قابلیت انفجاری ندارد.
سردار اصلانی گفت: عامل بمبگذاری در یکی از شهرستانهای غرب استان تهران شناسایی و بازداشت شد.
فرمانده انتظامی غرب استان تهران با رد شایعه ارتباط این فرد با گروههای تروریستی گفت: در بازجوییها، عامل بمبگذار مدعی شد بهدلیل اینکه مسئولان بانک برای دریافت وام، مدارکی از وی خواستهاند که توانایی ارائه این مدارک را نداشت برای تهدید آنها دست به این اقدام زده است تا آنها مجبور شوند این وام را پرداخت کنند.
حکم مهدی هاشمی صادر شد
آرمان نوشت: شنیده شد که یک منبع آگاه قضایی، در خصوص حکم مهدی هاشمی گفت: حکم وی از سوی دادگاه و دادسرای انقلاب اسلامی صادر شد که هفته آینده به متهم ابلاغ می شود.
ایرنا نوشت؛ وی اضافه کرد: بعد از ابلاغ حکم به متهم رای صادره رسانهای خواهد شد. دادگاه مهدی هاشمی در 25 جلسه در شعبه 28 دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی محمدعلی مقیسه برگزار و در دو جلسه اول کیفرخواست وی قرائت شد و از جلسه سوم مهدی هاشمی و وکلای مدافع او در برابر اتهامات وارده به دفاع پرداختند.
قاضی پرونده بعد از بیست و پنج جلسه در تاریخ 15 دی ماه امسال برای انجام تحقیقات وقت تنفس اعلام کرد.
کشف یک تن گوشت فاسد از رستورانهای آستارا
آرمان آورده است: شنیده شد که مدیر شبکه دامپزشکی آستارا از کشف یک تن فرآوردههای خام دامی فاسد و غیربهداشتی از رستورانهای سطح شهرستان خبر داد. ایسنا نوشت؛ بهرام پورضرب اظهار کرد: این میزان گوشت فاسد و غیر بهداشتی طی بازرسی گشتهای مشترک با حضور بازرسان اداره صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات، شبکه بهداشت و درمان، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرمانداری، نیروی انتظامی و شبکه دامپزشکی، کشف و ضبط گردید.
وی ادامه داد: در این کشف، مقادیر قابل توجهی گوشت ماهی سفید، ماهی قزل آلا و انواع ماهیان گرمابی از قبیل کپور، مرغهای گوشتی تاریخ مصرف گذشته، مرغهای تخم گذار صنعتی که به صورت غیربهداشتی پرکنی شدهاند و به جای مرغ محلی در رستورانهای داخل شهر و بین راهی عرضه میشد، جمعآوری شدهاند.
علی مطهری مظلوم نمایی می کند
آرمان نوشت: شنیده شد که کیهان در خبری با عنوان «حاشیههای سفر مطهری به شیراز» نوشت: برنامه اسلام و آزادی که قرار بود با سخنرانی علی مطهری توسط انجمن «فرهنگ و سیاست» در دانشگاه شیراز برگزار شود، به واسطه بروز اعتراضات به حضور وی، بدون حضور علی مطهری برگزار شد.
با اینکه اعضای شورای تامین شهرستان شیراز و استان فارس با حضور مطهری در دانشگاه شیراز مخالفت کرده بودند لیکن رئیس و قائم مقام دانشگاه شیراز اصرار به برگزاری برنامه داشتند.
همین عدم توجه به تذکرات اعضای شورای تامین زمینه حواشی بعدی حضور مطهری در شیراز را فراهم کرد به گونهای که در بدو ورود مطهری به شیراز عدهای با حضور در فرودگاه نسبت به حضور علی مطهری در شیراز اعتراض کردند.
اصرار مسئولین دانشگاه به حضور علی مطهری در دانشگاه علیرغم تذکرات داده شده توسط اعضای شورای تامین استان، نوع اعتراضها به حضور وی در شیراز و انعکاس خاص این خبر توسط برخی از رسانهها شائبه برنامهریزی قبلی جهت ایجاد جو «مظلومنمایی» برای علی مطهری را در اذهان ایجاد کرد.
کیهان: رأیالیوم: ایستادگی ایران مقابل آمریکا در حال میوه دادن است
روزنامه کیهان نوشت: تحلیلگر و نظریهپرداز معروف عرب تاکید کرد ایران با ایستادگی و زانو نزدن در مقابل آمریکا تبدیل به ابرقدرت شد و کشورهای عربی باید به جای اعتماد به آمریکا، از ایران الگو بگیرند.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامههای رأیالیوم و القدس العربی در تحلیلی نوشت: ایران به زودی به «مهرهچین» جهان عرب تبدیل خواهد شد، بنابراین به نفع عربهاست که مانند آمریکا، ایران را به عنوان قدرت منطقهای به رسمیت بشناسند و در برابر آن کرنش کنند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، عطوان در سرمقاله رأیالیوم نوشت: «ناصر جوده» وزیر امور خارجه اردن، به تهران رفت و برقراری گفتوگوی عربی-ایرانی به منظور حل مشکلات منطقه را خواستار شد؛ این مساله، آشکارا ثابت میکند که منطقه خاورمیانه، در آستانه تحول راهبردی بیسابقهای قرار گرفته است.
وی میافزاید: عربها، حتی با اسرائیلیها هم گفتوگو کردند و مراکز و موسسههای گفتوگو با ادیان دیگر ایجاد کردند، اما علیرغم همه این پیشرفتها، همچنان به ایران به چشم دشمن مینگرند و رسانههای خود را مامور هجمههای ضد ایرانی میکنند و در این راه، از تحریک طائفیگری به عنوان اهرم استفاده میکنند.
در این میان حکومتهای عربی نیز برای کشاندن ناوهای هواپیمابر آمریکایی به منطقه تلاش کردند و ۱۵۰ میلیارد دلار صرف قراردادهای تسلیحاتی برای جنگندههای جدید کردند، اما اکنون، ناچار شدهاند از در گشایش باب گفتوگو با ایران درآیند.
سردبیر رأیالیوم تأکید کرد: ایران، مدتهای مدید صبوری پیشه کرد؛ از ناوهای هواپیمابر و کشتیهای جنگی آمریکا نترسید و مانورهای دریایی را با رزمایش و موشک را با موشک جواب داد و ۳۰ سال تحت محاصره اقتصادی تاب آورد و هیچگاه در برابر شیطان بزرگ «آمریکا» خم نشد.
در ادامه این یادداشت آمده است: جهان، فقط قدرتمندها را محترم میشمارد و ضعیفان، سرنوشتی جز پایمال شدن ندارند و در بهترین صورت، فقط نادیده گرفته میشوند.
به این ترتیب، شرطبندی بر سر آمریکا به عنوان همپیمان، قماری بازنده است و این اتفاق بارها افتاده و صحت این قاعده ثابت شده است و کشورهای عربی به ویژه کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس، در حال حاضر گرفتار بایستههای این قاعده هستند.
آمریکا متوجه شد، ایران با وجود آن که تحت محاصره است، توانسته بر چند کشور عربی نفوذ پیدا کند؛ بر عراق، یمن، لبنان و سوریه مسلط شود و نفوذ خود را از طریق گروهها و جنبشهای مقاومت تا فلسطین گسترش و پشتیبانی از مقاومت را در دستور کار قرار داده و با روسیه و چین ائتلاف کند و همه اینها را تحت محاصره اقتصادی و سیاسی انجام داده است.
سردبیر رأیالیوم معتقد است: ایران، اکنون در عراق، با داعش میجنگد و در سوریه، برای جلوگیری از سقوط همپیمان خود، بشار اسد، مبارزه میکند و نیروهای ایرانی، به چیرگی بر اراضی آزاد شده جولان سوریه در درعا و قنیطره نزدیک شدهاند. ایران همچنین اینک، زرادخانه نظامی قدرتمندی دارد که از جنگنده تا پهپاد در آن به چشم میخورد که همگی ساخت کارخانههای سلاحسازی داخل است، اما عربها چه وضعی دارند و چه چیزی میسازند؟
عبدالباری عطوان میافزاید: مفاد دعوت وزیر امور خارجه اردن از ایران برای گفتوگو نامشخص خواهد ماند. اما بگذارید با بررسی شرایط حاکم بر منطقه، از موضوع این دعوت، پرده برداریم: گفتوگو با تهران، به معنی گفتوگو با بشار اسد در سوریه است، به معنی ایجاد روابط دوستانه با حیدر العبادی نخستوزیر عراق است، به معنی دست کشیدن از تعرض و تهاجم به حزبالله لبنان است، به معنی به رسمیت شناختن جنبش انصارالله به عنوان جنبش اصلاحطلب اصیل یمنی است، به معنی گوش سپردن به مطالبات معارضان بحرین است که در جلسه گفتوگو با خاندان حاکم که تحت نظر ولیعهد بحرین برگزار شد، ارائه شد. همچنین به معنی آزادی شیخعلی سلمان دبیرکل جنبش وفاق بحرین است.
در مرحله آینده، عربها کجا را دارند که به آن پناه ببرند؟ به اسرائیل پناه ببرند، یا ترکیه یا پاکستان، یا هر سه با هم؟ در این میان، این سوال پیش میآید که تا کی باید به دیگران تکیه کرد؟ آیا تکیه به آمریکایی که از پشت به ما خنجر زد، برای ما درس عبرت نشد؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که طرح فراگیر سیاسی، نظامی و اقتصادی عربی محض تدوین کنیم؟ آیا بین عربها عاقلی پیدا نمیشود که فریاد برآورد؛ بس است دیگر، کاسه صبرمان لبریز شد! بیایید اعتراف کنیم و گواهی بدهیم که «طرح ایرانی» به ثمر نشسته و میوه دادن را آغاز کرده است.
۹۰ درصد تحریمها در توافق احتمالی لغو نمیشود!
کیهان آورده است: وزارت خارجه باید معلوم کند که آیا در توافق پیشنهادی آمریکا تحریمهای اصلی لغو میشود یا خیر؟
وبسایت الف با طرح این سؤال نوشت: به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، مذاکرات هستهای اخیراً در بخش فنی هستهای (تعهدات ایران) پیشرفتهای خوبی داشته است. ظاهراً طرف ایرانی با این موارد موافقت کرده است: (۱) تغییر سایت آب سنگین اراک به آب سبک، (۲) توقف کامل فردو، (۳) توقف غنیسازی ۲۰ درصد، (۴) پذیرش سقف ۶ هزار سانتریفیوژ نسل اول، (۵) تغییر چیدمان سانتریفیوژها (۶) بازرسی سرزده و گسترده و... البته آمریکاییها هم بالاخره پذیرفتهاند که مواد غنی شده به خارج از ایران منتقل نشود.
برخی میپرسند با امتیازهای اعطایی ایران که تا این لحظه به صورت توریهآمیز از سوی تیم دیپلماسی انکار میشود، از صنعت هستهای چه باقی میماند؟ از ارتباط امتیازهای فوق با خطوط قرمز که بگذریم، بالاخره در توافق نهایی باید رفع تحریمها به عنوان مهمترین امتیاز درخواستی ایران محقق شود. بارها رئیس جمهور محترم و وزیر خارجه کشورمان بر حذف تمامی تحریمها تأکید کردهاند. اما براساس اطلاعات منتشر شده (که تجربه تکذیبیهها صحت آن را تأیید میکند) لغو تحریمها از سوی طرف غربی به صورت تدریجی و صرفاً در برخی موارد صورت میگیرد.
نویسنده میپرسد: آیا در توافق نهایی به طور مثال بانکهای ملت، ملی، تجارت، صادرات، توسعه صادرات ایران، صنعت و معدن، سینا، رفاه، انصار، سپه و شعب و سابسیدریهای خارجی آنها میتوانند مجدداً به برقراری روابط کارگزاری با بانکهای خارجی بپردازند؟ آیا شرکتهای خارجی میتوانند مجدداً آزادانه نفت و فرآوردههای نفتی از ایران خریداری کنند؟ آیا بانک مرکزی مجدداً میتواند آزادانه با بانکهای خارجی روابط کارگزاری داشته باشد؟ آیا میلیاردها دلار منابع ارزی مسدود شده بانک مرکزی ایران در بانکهای خارجی آزاد میشود؟ آیا شرکت ملی نفت و شرکت نیکو مجدداً میتوانند حساب فعال در بانکهای خارجی داشته باشند؟ آیا شرکت کشتیرانی (IRISIL) میتواند مجدداً در بانکهای خارجی حساب فعال داشته باشد؟ آیا شرکت کشتیرانی و شرکت نفتکش ایران مجدداً میتوانند به بنادر اروپایی تردد کنند؟ آیا شرکتهای خارجی مجدداً میتوانند پوشش اتکایی به شرکت نفتکش و شرکت کشتیرانی ایران ارائه کنند؟ آیا دسترسی به سوئیفت برای بانک مرکزی و بانکهای تجاری فوقالذکر برقرار میشود؟ و[...] آیا سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در پالایشگاهها و پتروشیمیهای ایران آزاد میشود؟
الف تصریح میکند: ظاهراً هیچ یک از تحریمهای فوق بعد از توافق نهایی برطرف نمیشود! چرا که هیچ یک از تحریمهای فوق جزو امتیازهای اعطایی طرف غربی نیست. موارد فوق همگی مربوط به تحریمهای ثانویه کنگره آمریکاست که از موضوع امتیازهای داده شده خارج است. از لحاظ قانونی هم اختیار لغو این تحریمها دست رئیس جمهور آمریکا نیست. علاوه بر این تحریمها، هنوز گزینههای دیگری برای تحریمهای بیشتر باقی مانده که اتفاقاً در نیمه راه تصویب توسط کنگره آمریکاست. از لحاظ ساختار حقوقی آمریکا هم کنگره الزامی به پذیرفتن توافقنامه ندارد. در ساختار حقوقی آمریکا، توافقنامههای دولت آمریکا با سایر دولتها وقتی الزام قانونی دارد که به تصویب کنگره برسد. در حقیقت ۹۰ درصد تحریمهای اصلی قرار نیست لغو یا حتی تعلیق شود.
نگرانیهای روزنامه انگلیسی برای بقایای فتنه سبز
کیهان نوشت: یک روزنامه انگلیسی نوشت: نیروی جنبش سبز در ایران تحلیل رفته و شکستهای داعش نیز بر این ناتوانی میافزاید.
تلگراف در تحلیلی با بیان اینکه نیروی اپوزیسیون مخالف بعد از حوادث ۲۰۰۹ تحلیل رفته، مینویسد: بسیاری از مخالفان سبز روحانی را مقصر میدانند. آناهیتا یکی از سبزها میگوید وقتی خواستههای شما پیش نمیرود معلوم است که افسرده میشوید. ما ۵ سال پیش در خیابان رویاهای دور و درازی داشتیم اما حالا دیگر رمقی برای رفتن به خیابان و داد زدن نداریم.
تلگراف از قول یکی از اعضای حزب مشارکت نوشت: موفقیت در مذاکرات هستهای پیش از آغاز فعالیت دوباره در انتخابات سال بعد مجلس مهم است.
این روزنامه میافزاید: بسیاری از عوامل مؤثر بر جنبش سبز در خارج از مرزهای ایران شکل میگیرد، جنگ داعش در عراق و سوریه که ایران در آن فعالانه از مبارزان ضد داعش حمایت میکند حاکمیت را در ایران قویتر کرده که به ضرر مخالفان است. داعش وحشیانه در آن طرف مرزهای ایران خونریزی کرد. این وحشتناک است زیرا بیثباتی خیابانی به معنای کاهش امنیت و ثبات است.
همه اینها تأثیر ناخوشایندی بر جنبش سبز گذاشته و انگیزه عمومی را کاهش داده است.
یادآور میشود به هنگام اوجگیری فتنه گروههای تروریستی و تکفیری (نظیر داعش و جبهه النصره)، گروهک شورای هماهنگی سبز همنوا با آمریکاییها مدعی شد اسد باید برود. این در حالی بود که اعضای سازمان منافقین نیز به تروریستها در سوریه و عراق پیوسته بودند.
پاکسازی تکریت از داعش آمریکاییها را عزادار کرد
کیهان آورده است رئیس سابق سازمان سیا میگوید از نفوذ رو به رشد ایران در عراق عذاب میکشد و نگران است.
مایکل هیدن ضمن سخنانی در بنیاد جدید آمریکا به پیشروی نیروهای مردم و ارتش عراق در شهر تکریت (یکی از مقرهای اصلی داعش) اشاره کرد و گفت: افزایش نفوذ ایران مرا معذب و ناراحت کرده است. من از این اتفاق ناراضی و ناراحت هستم.
همزمان فارین پالیسی در تحلیلی نوشت: نیروهای مردمی و ارتش عراق در حال ورود به داخل تکریت هستند. نقش برجسته شبه نظامیان، و همینطور نقشی که تهران بازی میکند، آمریکا را در موضعی ناهنجار قرار داده است. سلیمانی در نزدیکی تکریت مستقر شده است و فرماندهان نیروهای عراقی را راهنمایی میکند. با وجود این، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در عملیات تکریت عقب نشسته است؛ حمایت هوایی برای نیروهای مهاجم فراهم نمیکند، و به گفته یک مقام آمریکایی، نفوذ سنگین شبهنظامیان شیعه نگرانکننده است.
نویسنده مقاله فارین پالیسی میافزاید: آمریکا هنوز نتوانسته در چگونگی برخورد با افزایش نفوذ شبهنظامیان شیعه تصمیم بگیرد. اگر در نبرد تکریت جانب آنها را بگیرد، نیروهای طرفدار ایران را قدرت خواهد بخشید. اگر مداخله نکند، رهبری نبرد را به این گروهها و ایران واگذار خواهد کرد.
مشاور کروبی: هاشمی از خودش ضربه خورد
کیهان نوشت: شکست آیتالله هاشمی رفسنجانی در انتخابات هیأت رئیسه مجلس خبرگان از آیتالله یزدی میتواند اسباب عبرت باشد، چنانچه «آیتالله» به دیده دقت در آن بنگرند.
مشاور سابق مهدی کروبی و از همکاران نشریات اصلاحطلب در تحلیلی نوشت: آیتالله در حالی در رقابت با آیتالله یزدی ۴۷ به ۲۴ نتیجه آرای خبرگان را به رقیب واگذار کرد که همین آیتالله ۵۱ به ۲۶ موفق به شکست آیتالله یزدی در ۸۷ شده بود. ناکامی اخیر هاشمی را قبل از آن که شکست از آیتالله یزدی بدانیم باید و میتوان آن را شکست هاشمی از خود خواند! صورت قضیه بسیار ساده است؛ وقتی یک ماه قبل از انتخابات میفرمایند: «در صورتی که بعضی افراد که آنها را برای ریاست خبرگان صالح نمیدانم قصد کاندیدا شدن داشته باشند، آمادگی خود را برای کاندیداتوری ریاست این مجلس اعلام خواهم کرد.»، همین یک جمله برای شکست محتوم به اندازه کافی از چاشنی لازم برخوردار بود.
سجادی میافزاید: در واقع هاشمی با این جمله علیرغم اشتهار قابل وثوق به «حذق سیاسی» نشان داد نتوانستهاند کماکان خود را در اندازههای آرمانی از یک سیاستمدار زبردست تحفظ نماید. او با اظهار آن جمله ناخواسته سه گزاره را به مخاطب خاص خود منتقل کرد. نخست آنکه در مجلس خبرگان موجود خبرگانی وجود دارند که به زعم «آیتالله» ناصالحاند! دوم آنکه «آیتالله» با ابراز تلویحی «ما تافته جدا بافتهایم» به اعضا خبرگان این پیغام را داده که آمدن من یعنی پیروزی تضمین شدهام در مقابل نامزد ناصالح! سوم آنکه شما خبرگان توان تشخیص ندارید و این من هستم که سیستم صالح و ناصالح یاب در خبرگان دارم و بموقع نیز با دادن افتخار حضورم در انخابات مانع از پیروزی نامزد ناصالح میشوم!
سجادی مینویسد: هاشمی با جمله مزبور در یک بیمبالاتی مشهود تمامیت مجلس خبرگان را بر علیه خود بسیج کرد و آنها را از ضد انگیزه نسبت به حضور در کرسی ریاست خبرگان برخوردار کرد تا در اقدامی معنادار «یزدی» را بر او ترجیح دادند تا در ناخودآگاه خود چوب شماتت را بر بیان بدون دقت هاشمی بزنند.
ایران: شهادت یک نماینده درباره خرید و فروش رأی
روزنامه ایران نوشت: سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس وجود «پولهای کثیف» در انتخابات را «واقعیتی تلخ» میداند که نیازمند اجرای دقیقتر قانون و حضور فعالتر دستگاههای نظارتی برای برخورد با این پدیده است.
به گزارش «نامه نیوز»، مصطفی افضلیفرد با بیان اینکه «نظارت در این زمینه بسیار ضعیف است»، گفت: «من خودم در یکی از استانها به استاندار گفتم: آقا! خرید و فروش رأی در حال انجام است، وی به من گفت: شما هم اگر میتوانید این کار را انجام دهید زیرا موضوعی فراگیر است. گفتن این حرف آن هم از طرف یک مسئول بسیار بد است، این یعنی رسمیت بخشیدن به تخلفات پولی غیرقانونی در انتخاباتی که بسیار در سرنوشت مردم تأثیرگذار است.»
این عضو کمیسیون اصل نود گفت: «اینکه این پولها در کدام انتخابات زیادتر است به بررسی میدانی نیاز دارد اما در هر انتخاباتی چه شوراها این پولها وجود دارند اما ممکن است با توجه به منطقهای و محلهای بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای شهر در این دو انتخابات بیشتر یا کمتر شود.»
نخستین پیام قانونشکنان به فرمانده «ناجا»
ایران آورده است: «دوشنبه» دو رویداد رخ داد که به طرز معنیداری به همدیگر ارتباط دارند: از یک سو، «سردار حسین اشتری» کار خود را به عنوان فرمانده جدید نیروی انتظامی آغاز کرد و از سوی دیگر، در شهر شیراز، افراطگرایان با حمله به علی مطهری، شیشههای خودروی وی را خرد کردند، با گاز فلفل باعث اختلال تنفسیاش شدند، به چشم او آسیب رساندند و عجیبتر اینکه او را به مدت سه ساعت در کلانتری میدان گل سرخ شیراز «محاصره کردند!».
«عصر ایران» با عنوان این مطلب تأکید کرده است: «این ماجرا در نخستین روز فرماندهی سردار اشتری را میتوان پیام قدرت نمایی افراطگرایان در برابر پلیس در «دوران جدید ناجا» دانست.
در واقع، این اتفاق محکی است برای اقتدار نیروی انتظامی در پاسداشت قانون و امنیت شهروندان و در برابر گروههای قانون شکنی که به صورت باندی اداره میشوند.»
اعلام ممنوعیت برگزاری کنسرت در خراسان
ایران نوشت: دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران، دوهفته پس از لغو کنسرت «علیرضا قربانی» درباره این موضوع مصاحبهای انجام داده و تأکید کرده که برگزاری کنسرت طبق دستوراتی که ما گرفتهایم فعلاً به طور کل در خراسان منتفی است.
«مجید اشراق» دادستان عمومی «چناران» دراین باره گفت: «بحثهایی که تاکنون رسانهها درباره این موضوع داشتهاند بیشتر حالت غیرحقوقی داشته و عمدتاً به قصد شانتاژ رسانههای ضدانقلاب صورت گرفته است. بهخاطر همین چندان از نظر من اهمیت پاسخگویی ندارد.»
استعفای جمعی گروهی از استادان دانشگاه شیراز
ایران آورده است: سیزده نفر از چهرههای ماندگار، دانشمندان جهان اسلام و اعضای هیأت علمی دانشگاه شیراز در اعتراض به آنچه تعدی برنامهریزی شده به اراضی این دانشگاه خوانده شده، به صورت جمعی از سمت خود استعفا دادند.
به گزارش «ایلنا»، اعضای هیأت ممیزه دانشگاه شیراز نیز دیروز در اعتراضی مشابه، ضمن ارسال نامه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری استعفای جمعی خود را اعلام کردند.
اختلاف میان دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی این شهر بر سر۴۰۰ هکتار از اراضی منتسب به دانشگاه شیراز از هفته گذشته تاکنون حاشیههای فراوانی را به همراه داشته است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛