دکتر کوروش صمدی گفت: در اثر تماس مواد شوینده با پوست، چربیهای سطح پوست از بین میرود و پوست در اثر عوامل محیطی دچار اگزمای پوستی و ملتهب میشود، در چنین شرایطی بهتر است تماس با شویندهها محدود شود.
وی افزود: در برخی مواقع پوست بدن نسبت به مادهای شوینده حساسیت دارد که این نوع را اگزمای آلرژیک میگویند، در این مورد تغییر نوع ماده شوینده ممکن است این مشکل را برطرف کند.
رئیس کمیته لیزر تخصصی پوست انجمن پزشکی لیزری ایران با بیان اینکه بهتر است از مواد شوینده فاقد فرمالدئید استفاده شود، گفت: همه شویندهها حاوی مادهای به نام فرمالدئید هستند که ایجاد اگزمای پوستی میکند و باعث از بین رفتن چربی روی سطح پوست، آسیب رسیدن به پوست و ایجاد حساسیت بدن میشود.
وی یادآور شد: در حال حاضر مواد شوینده فاقد فرمالدئید در سطح بازار موجود است که از قدرت پاک کنندگی کمتری برخوردارند اما در عوض آسیبهای پوستی ایجاد نمیکنند. هنگامی که چربیهای سطح پوست در اثر تماس با مواد شوینده از بین میروند کلیه موادی که با دست در تماس هستند ممکن است منجر به عوارضی در پوست شوند، زیرا با از بین رفتن چربی پوست در واقع سد دفاعی پوست کنار رفته و موجب خشکی پوست میشود.
صمدی گفت: این حالت موجب ورود عفونتهای پوستی به بدن میشود و حتی در برخی مواقع کل بدن را نیز تحت تاثیر قرار میدهند و حساسیت ایجاد میکند. افرادی که به طور مداوم با مواد شوینده سروکار دارند باید از دستکشهای دولایه استفاده کنند، از آنجایی که سطح داخلی دستکشهای یک لایه از جنس پلاستیک است احتمال ایجاد حساسیت وجود دارد به همین دلیل استفاده از دستکشهای دولایه مناسبتر هستند.
رئیس کمیته لیزر تخصصی پوست انجمن پزشکی لیزری ایران تصریح کرد: در مواردی که پوست نسبت به مواد شوینده حساسیت دارد باید به متخصص پوست مراجعه شود تا از داروهای ضد حساسیت استفاده کنند. مصرف این داروها از شش ماه تا یک سال به طول میانجامد تا بدن نسبت به ماده حساسیتزا مقاوم شود (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت