براساس گزارشهای منتشر شده، مقامات آمریکایی در اقداماتی مداخلهجویانه طی سال 2014 در مجموع 103 سخنرانی و از اوایل سال میلادی جدید حدود 65 سخنرانی علیه ونزوئلا انجام دادهاند.
سخنرانی مادورو در جمع هزاران نفر از مردم ونزوئلا انجام شد که در حمایت از دولت وی و رد سیاستها و اقدامات امپریالیستی ایالات متحده آمریکا به خیابانها آمدند و با حمل پلاکاردهایی با شعار دفاع از «مادورو» در کاراکاس پایتخت ونزوئلا به راهپیمایی پرداختند. شرکتکنندگان که همگی لباسهای قرمز به تن داشتند، پس از عبور از بسیاری از خیابانهای کاراکاس سرانجام در کاخ ریاست جمهوری این کشور تجمع کرده و یاد 26 سال قیام مردمی «ال کاراکاسو» را در کشور خود گرامی داشتند.
«ال کاراکاسو» مجموعهای از اعتراضات بود که جرقه آن از تظاهرات بیست و هفتم فوریه تا 8 مارس سال 1989 در ونزوئلا زده شد؛ طی این تظاهرات مردم از سیاستهای نئولیبرال اقتصادی دولت کارلوس آندرز پرز رئیسجمهور وقت ونزوئلا که به دستور صندوق بینالمللی پول انجام میشد، ناراضی بوده و اعتراض داشتند. طی این قیام حدود 3000 فرد بیگناه جان خود را از دست دادند. این قیام ادامه پیدا کرد تا در نهایت باعث ظهور انقلاب بولیواری کنونی ونزوئلا شد. خورخه آرهآزا ،معاون رئیسجمهور ونزوئلا ضمن شرکت در این راهپیمایی اعلام کرد: مردم ما از سال 1989 تاکنون در خیابانها حضور دارند و اکنون زمانی است که انقلاب بولیواری به اوج قدرت خود در ونزوئلا رسیده است.
از محدودیت روادید تا محدودیت تعداد مقامات
مادورو در ابتدای سخنرانی خود اعلام کرد دولت این کشور چند آمریکایی را بازداشت کرده که در ونزوئلا جاسوسی میکردند. به گزارش واحد مرکزی خبر، مادورو گفت: چند شهروند آمریکایی را که در فعالیتهای مخفیانه جاسوسی دست داشتند و تلاش میکردند مردم را در مناطق ساحلی ونزوئلا بر ضدکاراکاس تحریک کنند، بازداشت کردیم. وی سپس به توضیح سیاستها و برنامههای ضد آمریکایی خود پرداخت.
از جمله اقدامات اعلام شده توسط رئیسجمهور ونزوئلا این است که وی خواستار بررسی، کاهش، انطباق و محدود کردن تعداد مقامات و کارکنان سفارت ایالات متحده آمریکا در کاراکاس، پایتخت این کشور آمریکای جنوبی شد. هدف از این اقدام، ایجاد تساوی میان تعداد دیپلماتهای حاضر در هر دو کشور است. در ونزوئلا صد مقام آمریکایی وجود دارد، در حالی که در آمریکا فقط 17 نماینده از این کشور آمریکای لاتین حاضر هستند.
از دیگر سیاستهای ابلاغ شده این است که نمایندگان دیپلماتیک آمریکایی باید به دولت ونزوئلا درخصوص نشستهای سیاسی اطلاع دهند. به این ترتیب هر نشستی که مقامات دیپلماتیک آمریکا در کشور برگزار میکنند طبق مقررات باید مجوز آن توسط دولت ونزوئلا صادر شود. این تدبیر طبق مواد قانون 41 و 42 کنوانسیون وین اتخاذ شده که بر اساس آن باید به قوانین و مقررات کشوری که سفارت در آن قرار دارد احترام گذاشت و همچنین نباید در امور داخلی کشوری که در آن مشغول به کار هستند دخالت کنند. یکسان بودن هزینه اخذ روادید برای هر دو طرف از دیگر برنامههای مطرح شده توسط مادورو بود. این به آن معناست که آمریکاییهایی که قصد دارند به ونزوئلا بیایند هزینه اخذ روادید آنها باید برابر با هزینه صدور روادید از سوی آمریکا برای ونزوئلاییهایی باشد که قصد دارند به این کشور سفر کنند. در ونزوئلا کسانی که میخواهند روادید آمریکا را داشته باشند باید هزینههای کنسولی بدهند که میتواند از 160 تا 190 دلار باشد.
اما یکی از جالبترین سیاستهای اعلام شده این است که دادن روادید به تعدادی از رهبران سیاسی آمریکا که حقوق بشر را نقض کرده و تروریسم را رواج دادهاند، ممنوع خواهد شد. مادورو در این خصوص خاطرنشان کرد: صدور روادید برای افرادی که حقوق بشر را نقض و عراق، سوریه و ویتنام را بمباران کردند غیرممکن و ورود آنها به ونزوئلا ممنوع است. بر این اساس منابع خبری دولتی ونزوئلا اعلام کردند افرادی همچون جورج بوش رئیسجمهور سابق آمریکا، دیک چنی معاون وی، باب منندز سناتور، مارکو روبیو سناتور، ایلنا راس لنینن نماینده جمهوریخواه، جرج تنت رئیس سابق سازمان سیا و ماریو دیاز بالارت نماینده جمهوریخواه در فهرست سیاه قرار گرفتهاند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه