سکینه کفایی به آثار رایگان شدن زایمان طبیعی در قالب اجرای طرح تحول سلامت، اشاره کرد و افزود: اختصاص تعرفه تشویقی به ماما و پزشک در زایمان طبیعی، باعث دلگرمی ارائه دهندگان این خدمت شده و این میتواند، نقطه قوت برنامه رایگان شدن زایمان طبیعی در کشور باشد.
وی در ادامه با انتقاد از تخصیص نابرابر تعرفه تشویقی زایمان برای ماما و پزشک، تاکید کرد: با توجه به حضور بیشتر ماما در کنار مادران، اختصاص تعرفه ۳۰ درصدی در مقایسه با تعرفه ۶۰ درصدی پزشک، که حضور کمتری در بیمارستان دارد، منطقی نیست.
کفایی، خواستار بازنگری تعرفههای زایمان طبیعی شد و گفت: به نظر میرسد که ماما و پزشک، هرکدام بر اساس خدمتی که ارائه میدهند، باید سهم واقعی خود را دریافت کنند.
وی همچنین از پرداخت نشدن حق الزحمه کلاسهای آمادگی زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی خبر داد و افزود: با توجه به اینکه ماماها، نقش اثرگذاری در ترغیب مادران به انجام زایمان طبیعی دارند، پرداخت نشدن حق الزحمهها، باعث دلسردی ماماها شده است.
عضو شورای عالی نظام پزشکی، از نبود مراکز مشاوره خدمات مامایی در برخی از شهرها و استانهای کشور گلایه کرد.
کفایی در ادامه به با اشاره به فعالیت ماماهای بخش خصوصی و انگیزه آنها برای همراهی در ترویج فرهنگ زایمان طبیعی، تاکید کرد: بر اساس آنچه در دستورالعمل ترویج زایمان طبیعی آمده است، باید همه تسهیلات زایمان برای ماماهای فعال در بخش غیردولتی فراهم شود تا امکان زایمان طبیعی در مراکز دولتی فراهم شود. اما، هنوز قراردادی با ماماها منعقد نشده است که امکان انجام زایمان طبیعی در مراکز دولتی فراهم شود.
وی با انتقاد از بیمهها که هنوز با ماماها قرارداد ندارند، افزود: جامعه مامایی کشور انتظار دارد که بیمهها به خواسته ماماها احترام گذاشته و با آنها قرارداد ببندند (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد