موضوع مهم رقابت های امسال در مرحله مقدماتی سیدبندی تیم ها براساس رنکینگ ماه گذشته تیم های آسیایی در ردهبندی فیفا که همین مساله باعث شده توازن قدرت در این قرعه کشی کاملا به هم بخورد.
قطر و عمان در سید1
تیم های ایران (تیم اول رنکینگ آسیا)، ژاپن، کره جنوبی، ازبکستان، امارات متحده، قطر، عمان و اردن در گلدان یک قرعه کشی طبقه بندی شده اند. از بین این 8 تیم، امارات با حضور در رده سوم جامملتهای آسیا در شرایط فعلی اوضاع خوبی دارد اما قطر، عمان و اردن به هیچ وجه از قدرت های سنتی آسیا حساب نمی شوند و حضورشان به عنوان سرگروه تعجب برانگیز است. قطر با 3 شکست از جامملتهای آسیا حذف شد و عمان و اردن در گروه های مقدماتی 2 شکست داشتند و در همان مرحله گروهی اوت شدند.
استرالیا و عربستان و عراق در سید2
اما مهمترین بخش سیدبندی مرحله اول مقدماتی جامجهانی حضور تیم هایی مثل استرالیا، چین و عراق در گلدان شماره 2 است. استرالیا قهرمان آسیا و صعودکننده به جامجهانی 2014 است و عراق هم تیم چهارم جامملتها. چین هم با مربی جدیدش آلن پر از تیم های خوب جامملتها بود که بعد از شکست مقابل میزبان از مسابقات کنار رفت. عربستان نیز که در سید 2 قرار دارد از قدرت های آسیایی محسوب می شود. همین طور بحرین که به هر حال شرایط فنی بهتری به نسبت عمان و اردن و حتی قطر دارد. تیم های چین، استرالیا، عربستان، بحرین، عراق، فلسطین، لبنان و کویت در سید 2 قرار دارند.
در گلدان 3 چه خبر؟
تیم های فیلیپین، مالدیو، ویتنام، تاجیکستان، افغانستان، تایلند و ترکمنستان در گلدان 3 جای گرفته اند. در این سید، تیم های تایلند و ویتنام تیم های سخت تری به نظر می رسند. جالب اینکه هیچ کدام از تیم های این سید در جامملتهای آسیا حاضر نبوده اند.
کره شمالی و سوریه در سید4
کره شمالی که یکی از تیم های صعودکننده به جامملتهای آسیا بوده است، این تیم به همراه سوریه، قرقیزستان، مالزی، هنگ کنگ، سنگاپور، اندونزی و لائوس در سید4 مرحله مقدماتی قرار دارند. تیم های این گلدان به مراتب سخت تر از تیم های گلدان3 به نظر می رسند و قطعا هیچی تیم در آسیا دوست ندارد در قرعه کشی به کره شمالی بخورد چرا که بازی در پیونگ یانگ می تواند دشوار باشد.
گلدان 5
تیم های حاضر در پلی آف آسیایی و دو تیم گوام و بنگلادش جزو تیم های گلدان پنجم هستند. این تیم ها که از سطح کیفی بسیار ضعیفی برخوردارند، از آنجا اهمیت دارند که بردهای پرگل مقابل آنها در نتیجه نهایی گروه ها تاثیرگذار خواهد بود.
فرمول صعود
8 تیم صدرنشین 8 گروه مقدماتی به همراه 4 تیم دومی که بهتری نتایج را به دست آورده اند به دور دوم مقدماتی جامجهانی صعود می کنند. موضوع این است که 4 تیم دوم بهتر گروه های هشتگانه با توجه به دشواری ها و سختی های گروه ها بعد از قرعه کشی ممکن است با شرایط کاملا متفاوتی صعود کنند. مثلا تصور کنید گروهی که شامل کره جنوبی، کره شمالی، استرالیا و تایلند باشد یا گروهی که تیم های اردن، استرالیا، کویت و میانمار در آن قرار دارند. طبعا تیم دوم گروه دوم امتیازات بیشتری از تیم دوم گروه اول جمع آوری می کنند.
بهترین قرعه برای ایران
ایران که به عنوان سرگروه به عنوان اولین تیم نامش از گلدان بیرون می آید. اگر شانس بیاورد با یکی از سه تیم فلسطین، لبنان و کویت همگروه خواهد شد و در بین تیم های سید3 و 4 بهتر است به کره شمالی و سوریه نخورد. البته ویتنام و شرق دور به دلیل مسافت های طولانی، رقبای جذابی نیستند.
بدترین قرعه برای ایران
همگروهی با استرالیا بدترین قرعه ممکن خواهد بود، بخصوص که یکی از تیم های کره شمالی یا سوریه هم در گروه حضور داشته باشند. در حال حاضر همه تیم های سید اول آرزو می کنند با استرالیا همگروه نشوند اما عربستان، عراق، چین و حتی بحرین هم می توانند قرعه های خیلی سختی برای ایران باشند. بخصوص که تیم سوم و چهارم هم برخلاف آرزوهای ما تیم ساده ای نباشد. نکته مهم این است که با توجه به فرمول برگزاری رقابت ها مرحله اول مقدماتی در اواسط سال 2015 ممکن است به اتمام رسیده باشد و این باورکردنی نیست یعنی حتی ممکن است سال دیگر در این روزها کشورهایی مثل ایران کارشان تا جامجهانی 2018 که نزدیک به 3سال دیگر برگزار می شود، تمام شده باشد.
آغاز مسابقات
مسابقات مقدماتی جامجهانی از خردادماه آغاز می شود. درست 2 هفته بعد از برگزاری فینال حذفی. ناگفته پیداست که ایران باید برنامه ریزی خود برای حضور قدرتمند در این رقابت ها از همین حالا آغاز کند. حتی یک روز غفلت در این زمینه ممکن است نتایج مرگباری برای فوتبال ایران به همراه داشته باشد. یک بار دیگر می نویسیم این احتمال هست که موضوع ما با جامجهانی 2018 در سال 2015 به پایان رسیده باشد!
(گزارش از ورزش سه)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: