چشم‌ها همیشه افشاکننده دروغ نیستند

نتایج یک تحقیق جدید در آمریکا نشان می‌دهد، میزان پلک زدن یا گشاد شدن مردمک نمی‌تواند همواره بعنوان معیار قابل اعتمادی برای تشخیص دروغگویی افراد مورد استفاده قرار بگیرد.
کد خبر: ۷۶۵۱۴۰
چشم‌ها همیشه افشاکننده دروغ نیستند

اغلب افراد معتقدند که چشم‌ها دروغ نمی‌گویند و بیش از زبان می‌توانند احساسات را بیان کنند.

در تحقیق گسترده‌ای که در 74 کشور انجام شد و نتایج آن سال 2010 در مجله
«Cross Cultural Psychology» منتشر شد، محققان مدعی شدند که خیره نگاه کردن و میزان پلک زدن، نشانه‌هایی هستند که می‌تواند دروغگویی فرد را مشخص کند.

اما تحقیقات صورت گرفته توسط محققان «Decker Communications» نشان می‌دهد، خیره نگاه کردن از بدو تولد با انسان همراه است و مادر با نوزاد خود از طریق نگاه ارتباط برقرار می‌کند؛ همچنین اغلب افراد در هنگام گفتگو با طرف مقابل حدود هفت تا 10 ثانیه به چشمان طرف مقابل خیره شده و ارتباط مستقیم چشمی برقرار می‌کنند.

مردمک چشم افراد در هنگام گفتن دروغ، گشاد می‌شود، اما این مسأله نیز نمی‌تواند معیار قابل اعتمادی برای دروغگویی فرد باشد، چراکه برخی داروها نیز همین اثر را بر روی چشم می‌گذارند.

به گفته محققان، ارتباط قوی بین برانگیختگی چشم و حرکاتی مانند گشاد شدن و یا سوسو زدن وجود دارد؛ چشم‌ها به طور طبیعی بزرگ شده و اجازه ورود نور بیشتری را می‌دهند، اما این بزرگ شدن در زمان واکنش با رخدادهای شناختی و احساسی نیز ایجاد می‌شود؛ حرکات چشم مانند خیره نگاه کردن و گشاد شدن مردمک به دلیل ارتباط قوی بین ماهیچه‌های چشم و پیام‌های احساسی مغزی صورت می‌گیرد.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها