به گزارش تسنیم و به نقل از صندوق بینالمللی پول، کریستین لاگارد افزود: سال 2015 را باید «سال اقدام» نامید، زیرا سیاستگذاران باید تلاشهای خود را برای مقابله با ضعف اقتصادی عمیق دوچندان کنند و مدیریت سیاسی قویتری را در زمینه سرمایهگذاری در زیرساختها، موافقتنامههای تجاری و تغییرات اقلیمی نشان دهند.
وی که در جمع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا سخن میگفت، اظهار کرد: اقتصاد جهانی با وجود رشدی که از ناحیه عوامل مثبت همچون کاهش قیمت نفت و تقویت رشد اقتصادی آمریکا شاهد بوده، با بادهای مخالفی روبهروست.
رئیس صندوق بینالمللی پول اضافه کرد: بیش از شش سال پس از بحران مالی بزرگ، بسیاری از مردم همچنان ترمیم اقتصادی را احساس نمیکنند. این به آن علت است که ما به تلاش قاطع برای انجام اصلاحات ساختاری نیاز داریم تا بتوانیم رشد فعلی و احتمالی در میانمدت را بالا ببریم.
لاگارد گفت: کاهش قیمت نفت یک عامل مثبت است که قدرت خرید مصرفکنندگان را در کشورهای واردکننده نفت افزایش میدهد، بنابراین اقتصاد آمریکا امسال میتواند به مدد افزایش مصرف خانوارها، بیش از پیش تقویت شود.
رئیس صندوق بینالمللی پول خاطرنشان کرد: اما کاهش قیمت نفت و رشد اقتصاد آمریکا علاج ضعف عمیق اقتصادی در دیگر کشورها نیست. کشورهای زیادی همچنان از میراث بر جای مانده از بحران مالی از جمله بدهیهای سنگین و نرخ بالای بیکاری رنج میبرند. بسیاری از شرکتها و خانوادهها میزان سرمایهگذاری و مصرف خود را کاهش دادهاند، زیرا آنها در مورد رشد ضعیف اقتصادی در آینده نگران هستند.
لاگارد افزود: آزمون فوری برای بسیاری از سیاستگذاران، مدیریت تاثیرات ناشی از کاهش قیمت نفت است. در حوزه یورو، کاهش قیمت نفت در حال کاهش بیشتر انتظارات تورمی است و این، ریسک کاهش تورم را افزایش میدهد و ضرورت اقدامات محرک اقتصادی بیشتر را بالا میبرد. مهمتر از همه، کاهش قیمت نفت فرصتی طلایی برای کاهش یارانه انرژی و انتقال هدفمندتر منابع برای حمایت از اقشار فقیر فراهم آورده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد