در روند اقدامات هسته ای

تهدید سایبری آمریکا علیه ایران بی تاثیر است

یک کارشناس امور بین الملل گفت: تهدید سایبری آمریکا علیه تاسیسات هسته ای ایران را، بر روند اقدامات صلح آمیز هسته ای کشورمان بی تاثیر دانست.
کد خبر: ۷۵۸۷۶۹
تهدید سایبری آمریکا علیه ایران بی تاثیر است

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی رادیو گفتگو، علیرضا کوهکن در گفت و گو با برنامه «بدون خط خوردگی» اظهارداشت: مسئله هسته ای ایران طولانی ترین مذاکرات در کل تاریخ روابط بین الملل را به خود اختصاص داده است. با توجه به این موضوع که در دور آخر مذاکرات همه طرفین امید داشتند که می توانند به یک توافق دست یابند اما این اتفاق رخ نداد و مجددا شاهد تمدید چند ماهه مذاکرات بودیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) افزود: در دور آخر مذاکرات طرفین پیشنهادهای جدیدی را مطرح کردند و همانطور که طرفین مذاکره کننده اذعان داشتند، تیم ایرانی پیشنهادی جدید را برای حل موضوع مطرح کرد که طرف مقابل از این طرح ارزیابی مثبت داشت اما اعلام کردند که ما برای بررسی بیشتر این طرح نیاز به زمان داریم.

کوهکن گفت: اگرچه از متن مذاکرات اطلاعات چندانی منتشر نمی شود اما با توجه به اظهارات مقامات رسمی، مذاکرات به سطح تصمیم گیری سیاسی رسیده و به همین دلیل شاهد هستیم که مذاکرات دیپلماتیک خارج از چارچوب مذاکرات، شدت گرفته است.

وی افزود: معاون وزیر امور خارجه روسیه و چین سفری در خصوص مذاکرات به تهران داشتند همچنین در روز چهارشنبه نیز آقای ظریف جلسه دو جانبه ای را با وزیر امور خارجه آمریکا در پیش دارد.

این کارشناس امور بین الملل اظهارداشت: چین و روسیه در طول مذاکرات تلاش کردند که یک موضع بی طرفانه داشته باشند اما در حال حاضر شرایط نسبت به گذشته تغییر کرده و مسائلی از قبیل درگیری روسیه و اروپا در خصوص مسئله اوکراین و بحران اقتصادی که چین با آن مواجه شده است باعث شد تا این دو کشور استفاده بهتری از مذاکرات داشته باشند.

کوهکن افزود: در دور آخر مذاکرات نگاه کشورها به تحریم ها علیه ایران تغییر کرده است و در حال حاضر جامعه جهانی نمی تواند این موضوع را بیان کند که ایران در مذاکرات نقش مثبتی را ایفا نمی کند و حتی آمریکا که با رویکرد منفی نسبت به دیدگاه های ایران وارد مذاکرات شد به این نتیجه رسید و حتی اذعان داشتند که ایران نقش مثبتی را در مذاکرات ایفا می کند و در کنار چنین موضوعاتی چین و روسیه تلاش می کنند نگاه متفاوت تری را به مذاکرات داشته باشند که بیشتر به دلیل منافع آن ها است.

وی گفت: مسئله لغو تحریم ها یک موضوع کاملا سیاسی است و نیاز به توافق دارد و بعد از مذاکرات عمان ناامیدی به وجود آمد که آمریکایی ها قصد ندارند تحریم های ظالمانه علیه ایران را لغو نمایند؛ همچنین رییس جمهور آمریکا نیز نمی تواند به تنهایی تحریم ها را لغو کند و اتحادیه اروپا نیز هیچ نقشی در لغو تحریم ها ندارد و این مسئله باعث شده که مذاکرات پیچیده شود.

این کارشناس امور بین الملل گفت: شکست خوردن مذاکرات مسئله ای است که کسی نمی تواند پیش بینی کند که بعد از وضع آن چه اتفاقی رخ می دهد و تهدید حملات سایبری توسط آمریکا علیه ایران در صورت شکست مذاکرات موضوعی است که تازگی ندارد و این اقدام توسط آمریکا در 4 سال گذشته بارها انجام شد و حتی در مواردی نیز باعث اختلال در روند کار هسته ای شدند اما نتواستند به اهداف خود دست یابند و به نظر نمی رسد این موضوع در روند کار تاسیسات هسته ای ایران اختلالی ایجاد کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها