به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی چهارشنبه شب در این نشست با اشاره به امتیازات تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و دینی ایران، افزود: ایران اولین کشوری در کل منطقه است که برای آزادی، دمکراسی و رأی مبارزه کرده و بیش از یکصد سال پیش دمکراسی و عدالتخانه ایجاد کرد.
رییس جمهور، وحدت، اتحاد، انگیزه بالای حراست و صیانت از دین و کشور را نعمت بالایی برای کشور و مردم بزرگ ایران دانست و گفت: برخورداری از این نعمت ها باعث شده که جمهوری اسلامی ایران در منطقه امنترین کشور باشد و برای امنیت و ثبات سایر کشورها هم تلاش و مساعدت کند.
روحانی افزود: ایران از موقعیت ژئوپلتیکی و منابع و معادن بسیار غنی برخوردار است که در توسعه بیش از پیش کشور باید از آنها به خوبی بهره گرفت.
وی با اشاره به پیشرفتهای کشورمان در عرصه فناوریهای جدید، اظهار داشت: امروز در بسیاری از فناوریهای جدید در ردیفهای بالای جهانی قرار داریم و یکی از اهداف و اهتمام جدی دولت، توجه به شرکتهای دانش بنیان است، لذا در ۱۶ ماه گذشته اقدامات بزرگی در این زمینه انجام شده است.
روحانی افزود: بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در سال آینده افزایش خواهد یافت و امروز از منابع این صندوق بیش از هزار شرکت دانشبنیان فعال شده است که این شرکتها میتوانند تحول بزرگی در آینده کشور بوجود آورند.
رییس قوه مجریه با آثار جنگ تحمیلی و تحریم های ضد ایرانی گفت: ملت ایران در مقابل تحریم ایستادگی کرده و به ایستادگی خود ادامه خواهد داد و بدون تردید از این معضل بزرگ عبور خواهیم کرد و همه تلاش و توان دولت این است که بتواند از این مشکلات با هزینهای کمتر عبور کند و البته توانستهایم از بخشی از آن عبور کنیم و به فضل الهی از بقیه آن هم عبور خواهیم کرد.
رییس جمهور بر لزوم اولویتبندی در رسیدگی و حل و فصل مشکلات کشور تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه منابع و درآمد کشور محدود است، برای ایجاد تحول در کشور، ضرورت دارد که کار و تلاش مضاعفی انجام گیرد و همه دست به دست هم در عرصههای مختلف علمی، فناوری و اقتصادی به کار و تلاش بپردازند.
روحانی افزود: باید مدیریت و اولویتبندی در خصوص مسایل مهم کشور در کنار جذب سرمایههای داخلی و خارجی به منظور ایجاد توسعه پایدار در کشور مورد توجه قرار گیرد.
رییس شورای عالی امنیت ملی، ضرورت برقراری رابطه درست با دنیا را مورد تأکید قرار داد و گفت: تدوین برنامه و خط مشی برعهده رییس جمهوری است و برای ایجاد توسعه پایدار به عنوان اولویت کشور، باید روابط سازندهای در عرصه های مختلف با دنیا داشته باشیم.
رییس جمهور با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی و توجه به مؤلفههای آن، گفت: اقتصاد مقاومتی بدین معناست که اقتصاد ما در جایگاهی قرار بگیرد که نتوانند به آن آسیبی برسانند.
روحانی با اشاره به اینکه بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی توجه به توسعه صادرات است، افزود: اگر کشوری بتواند حجم صادرات خود را در بخشهای مختلف ارتقاء دهد، بدون تردید نمیتوانند به آسانی آن را مورد تحریم قرار دهند و اقتصاد مقاومتی بدین معناست که نیاز دنیا به ما بیشتر و نیاز ما به دنیا کمتر شود و لازمه این کار آن است که روابط ما با دنیا سازنده و درست تعریف شود.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود لزوم بهینهسازی در مصرف آب و اقدامات دولت در این زمینه برای استان خراسان جنوبی را خاطر نشان کرد و افزود: در این زمینه ۶۰۰ کیلومتر لولهگذاری در داخل استان با هدف جلوگیری از تبخیر آب انجام خواهد گرفت.
روحانی با اشاره به وسواس خود در دادن وعده به مردم گفت: بر این باور هستم که نمیتوانیم به مردم وعده و قولی بدهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم، از اینرو تلاش ما در جریان سفرها این است که مواردی را به مردم وعده دهیم که حداقل در زمان دولت یازدهم آن موارد به طور کامل عملیاتی و اجرایی شوند.
رییس جمهور بر اهمیت تعادل و توازن در توسعه و پیشرفت استانهای مختلف کشور تأکید کرد و گفت: باید دست به دست هم تلاش کنیم تا گام به گام در توسعه مناطق مختلف کشور توازن و تعادلی ایجاد شود به نحوی که مردم آن را احساس کنند.
رییس قوه مجریه همچنین بر مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود آب تأکید کرد و افزود: باید از همه علم و فناوریهای جدید استفاده کنیم تا مشکلات موجود در این زمینه را هر چه بیشتر کاهش دهیم.
در این دیدار نماینده ولی فقیه در استان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در سخنانی با قدردانی از اهتمام ویژه دولت برای رسیدگی و ارتقاء سطح استان خراسان جنوبی، پیشنهادات و نیازهای مناطق مختلف استان را با رییس جمهور در میان گذاشتند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد