«حسین دهقانی» سفیر و سرپرست نماینده دائم ایران در سازمان ملل در واکنش به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، اظهارداشت: قطعنامهای که در دستورکار مجمع عمومی قرار گرفت از سوی کشوری تهیه شده که رهبران آن در زمینه حقوق بشر طی چندسال اخیر به ویژه درقبال کشتار فلسطینیان ساکن غزه توسط رژیم صهیونیستی سکوت کردهاند.
نماینده ایران در سازمان ملل ادامه داد: این قطعنامه آشکارا نمایانگر یک برنامه و هدف خاص سیاسی است و از حقوق بشر تنها به عنوان ابزاری برای پیشبرد این برنامه استفاده میشود.
وی افزود: این پیش نویس قطعنامه سیاسی، متنی نامتوازن و مملو از پیش داوریها است و درآن آگاهانه این ویژگی فرهنگ سیاسی ایران نادیده گرفته شده، که ایران جامعهای است پویا و چندصدایی و درآن طیف گستردهای از نگرشهای سیاسی و رسانههای همسو با این نگرشها جریان دارند.
دهقانی تاکید کرد: فرهنگ ایرانی مجموعهای است از فرهنگها و خرده فرهنگهایی که هرکدام نماینده لایههای اجتماعی و گروههای چندگانه قومی مذهبی است.
نماینده کشورمان با اشاره به این که متن مذکور تصویری منطبق با واقعیتهای جامعه ایرانی را ارائه نداده و تحولات مثبت حقوق بشری ایران به ویژه در زمان ریاست جمهوری دکتر روحانی را نادیده گرفته است افزود: تنظیم کننده این متن در آن آمادگی دائمی دولت ایران برای همکاری با سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل را نیز آگاهانه نادیده گرفته است.
دهقانی یادآورشد: ایران جدیت و تلاش خود را برای همکاری با UPR در زمینه ارائه گزارش و اجرای توصیههای سایر کشورهای عضو نشان داده و به اثبات رسانده است.
سفیر کشورمان افزود:این نکته باید تاکنون روشن شده باشد که رویکرد های مبتنی بر صدور دستور العمل و قطعنامه برای یک کشور خاص نظیر آنچه در متن حاضر می بینیم، نتیجه ای در بر نداشته و با سازو کار حقوق بشری سازمان ملل مغایرت دارد.
سرپرست دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: چنین اقداماتی به جای آن که راهکاری برای ترویج حقوق بشر در جهان باشد به ابزاری در دست کسانی تبدیل شده است که اهداف و برنامههای سیاسی خاصی را علیه کشورهای دیگر دنبال میکنند.
نماینده کشورمان افزود: تردیدی نیست که چنین قطعنامهها و دستورالعملهای ویژه برای کشورهای دیگر، نه تنها بی اعتمادی نسبت به سازمان ملل را افزایش میدهد و به اعتبار آن لطمه میزند بلکه جوهر تبعیض گرانه چنین رویکردهایی را بیشتر نمایان کرده و همکاری با سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل را دشوار تر میسازد.
دهقانی تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی خود برای همکاری جدی و مفید در زمینه حقوق بشر بر اساس احترام متقابل و رعایت اصل برابری اعلام کرده است.
وی افزود: درشرایطی که بسیاری از بخشهای منطقه خاورمیانه به دلیل سیاستهای غلط برخی کشورها در آتش تندروی و افراط گرایی میسوزد و درحالیکه خطر ناشی از نیروهای افراطی، جهانی شده و به پاسخی جهانی نیازمند است، انتقام جوییهای سیاسی کوته بینانهای نظیر آنچه در پیش نویس این قطعنامه میبینیم در واقع اقدامی بی حاصل و بیهوده است.
دهقانی از همه کشورهای عضو خواست تا با مخالفت با این اقدام سیاسی تبعیض آمیز درحفظ اعتبار سازمان ملل و سازوکارهای حقوق بشری آن بکوشند.
روز پنجشبه قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.
افخم:قطعنامه کانادا علیه ایران وجاهت قانونی ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن محکوم کردن هر گونه استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشرعلیه کشورهای مستقل گفت: جمهوری اسلامی ایران شکل گیری، تصویب و محتوای چنین قطعنامههایی را از اساس مردود میداند.
«مرضیه افخم» در واکنش به تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران و با بیان اینکه این قطعنامه با استفاده از منابع مغرض وغیرموثق و بطور جانبدارانه تهیه شده است افزود: جمهوری اسلامی ایران بصورت مستدل و مستند به ادعاهای مندرج در این قطعنامه پاسخ داده است و اگر بی طرفی و دوری از معیار دوگانه مبنای تصمیم بانیان قطعنامه بود؛ بدون تردید نسبت به عدم ضرورت آن وقوف مییافتند.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: در شرایطی که بحران اصلی منطقه جنایات رژیم صهیونیستی و تروریسم و افراط گرایی سازمان یافته است، تصویب این قطعنامه، اصرار بر یک سیاست نادرست و از کارافتاده میباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه سازوکار یوپی آر را محل مناسب و جهانشمول برای ارزیابی حقوق بشر دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران با مشارکت سازنده و فعال خود در نشست اخیر یوپی آر شورای حقوق بشر سازمان ملل به ارائه دومین گزارش خود پرداخت که طی آن طیف وسیعی از کشورها با شرکت فعالانه در گفتگوها، توصیههای خود را نیز مطرح کردند و لازم است این توصیهها مورد توجه جدی قرار گیرد.
افخم همچنین افزود: جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم سالار دینی است که در کنار تعهدات مذهبی و پای بندی به قانون اساسی و قوانین عادی خود و معاهدات بینالمللی، توسعه و ارتقای حقوق بشر را در سطح ملی، منطقهای و بین المللی، مورد اهتمام جدی دارد.(باشگاه خبرنگاران)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
حقوق بشر غرب یعنی رواج فساد , فحشا , بی بند و باری و بی هویتی انسان , بخورد توی سرشان آن حقوق بشر مسخره شان