سردار موسی کمالی با حضور در یک برنامه رادیویی در مورد آخرین خبرها در خصوص پرونده بازیکنان متخلف اظهار داشت: اوایل سال گزارشی آمد که تعدادی از فوتبالیست مرتکب تخلف شده و با جعل مدرک کارت معافیت دریافت کردهاند که متأسفانه این موضوع رسانهای و باعث شد این کار از دست مسئولین امر خارج شود. در سالهای گذشته هم این مسائل وجود داشت اما رسانهای نشد.
وی ادامه داد: تعداد ۱۱۸ نفر در این پرونده شناسایی شدند یک عده با تقلب و دسیسه با پروندههای پزشکی خود را بیمار تلقی کردند، تعدادی با جعل مدرک گواهی جبهه پدر و گروه سوم با معافیت پزشکی و چهارم افرادی بودند که کارت امدادجو دریافت کرده بودند در نهایت کمیتهها تشکیل شد و شورای پزشکی و تجدیدنظر پروندهها را بررسی کرده و از این تعداد ۶۹ نفر مدارکشان جعلی تشخیص داده شد و کارتشان باطل شد تعدادی هم به خدمت سربازی اعزام شدند.
وی در مورد اینکه آیا فکر میکردید دامنه این موضوع این قدر گسترده شود یا خیر، گفت: این که گفته میشود علی دایی این موضوع را کشف کرد درست نیست قبلاً این موضوع کشف شده بود و علی دایی آن را رسانهای کرد وقتیهم رسانهایی شد جوسازیهایی صورت گرفت و برخی گفتند فاجعه رخ داده است برخی نشریات هم به آن دامن زدند اما برابر قانون برخورد کردیم. این افراد کارت جعل نکردهاند بلکه مدارکشان جعلی بوده است ما هم موضوع را از سه جنبه باید مورد رسیدگی قرار دهیم نظام وظیفه برابر قانون رسیدگی کرد و پس از تشکیل شدن شورای پزشکی تجدیدنظر برای آنها کارت اعزام صادر شد.
وی در مورد اینکه آیا مجازاتی برای این افراد در نظر گرفته شد یا خیر، گفت: ما مجازاتی در نظر نگرفتهایم کسانی که با تقلب و دسیسه کارت گرفته بودند کارتشان باطل شد. از لحاظ جرم مراجع قضایی باید رسیدگی کنند حالا این جرم جریمهاش ممکن است زندان، اضافه خدمت یا جریمه نقدی باشد.
معاون اداره منابع انسانی نیروهای مسلح عنوان کرد: جنبه دیگر رسیدگی به این تخلف این بود که آنها را از باشگاه خارج کرده و در اختیار تیمهای نیروی مسلح قرار دهیم این موضوع را هم در اختیار فدراسیون فوتبال گذاشتیم که اگر بخواهند اجازه بدهند با حقوق سربازی در تیمهای لیگ برتر و دسته اول بازی کنند متأسفانه یکی دو ماه به فدراسیون فوتبال فرصت داده شد تا نامه بزنند اما اظهارنظری نکردند و ما با رصدی که در رسانهها داشتیم متوجه شدیم مردم مخالف بازی کردن آنها هستند و میگفتند این موضوع تبعیض است به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا پایان فصل این بازیکنان نباید در هیچ تیمی بازی کنند.
سردار کمالی عنوان کرد: ما میخواستیم کمکی به آنها کنیم تا در تیمهای نظامی بازی کنند چون سرمایه ملی بودند اما دیدیم در جامعه نظر مثبتی وجود ندارد. این افراد قانون را دور زدند و بعضاً هم رشوه دادند که ما دسترسی به واسطهها نداریم ما پروندهها را تکمیل کردیم و به مراجع قضایی دادیم و افرادی مانند پزشک، مرجع نظامی یا مدیران باشگاهها ممکن است دست داشته باشند این در حیطه نیروهای مسلح نیست و مراجع قضایی باید تصمیم بگیرند.
وی در مورد آخرین وضعیت مهرداد پولادی عنوان کرد: از ۱۱۸ نفر بررسی شده ۱۰ نفر برای مشخص شدن وضعیتشان مراجعه نکردهاند از جمله مهرداد پولادی. البته او هنوز هم فرصت دارد و میتواند با ارائه مدارک درخواست تجدیدنظر دهد. اینکه بخواهند او برای تیم ملی بازی کند به هیچ وجه اجازه نمیدهیم او الان سرباز غایب و فراری محسوب میشود و نیروی انتظامی میتواند وی را دستگیر کرده و به خدمت اعزام کند. این دلیل نمیشود که به خاطر تیم ملی از تخلف بزرگی که انجام داده است چشمپوشی شود. او حتی مراجعه هم نمیکند تا پیگیری کند به همین دلیل به هیچ وجه اجازه بازی داده نشده و تقاضای مسئولان فدراسیون و مربی تیم ملی هم پذیرفته نخواهد شد.
سردار کمالی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه سروش رفیعی بازیکن فولاد خوزستان عنوان کرده که دیوان عدالت اداری رأی به درست بودن مدارکش داده است، گفت: این موضوع نشان میدهد این بازیکنان ساده نیستند و الان به مراجع مختلف سر میزنند و تقاضای بررسی و احقاق حق دارند به هر مراجع دیگری هم در حیطه وظایف خود هم میتوانند وارد شوند مرجع قضایی نمیکند که چه کسی بازی کند و چه کسی بازی نکند آنها میگویند مجرم است یا خیر یکی از مراجع قانونی هم دیوان عدالت اداری است. باید ببینیم رأی دیوان عدالت چیست تا زمانی که مراحل قانونی صورت نگرفته این بازیکن نمیتواند بازی کند برای او برگ اعزام صادر شده و باید هرچه زودتر مراجعه کند.
معاون اداره منابع انسانی نیروهای مسلح در مورد تقسیم این بازیکنان در تیمها عنوان کرد: ما آنها را به تیم خاصی نمیدهیم بلکه این بازیکنان را در اختیار ارتش، سپاه و نیروی انتظامی قرار میدهیم تا خودشان تصمیم بگیرند. در رسانهها مینویسند که فلان تیم با فلان بازیکن قرارداد بسته است اما اصلاً نباید این طور باشد ما آنها را به تیمهای نظامی میفرستیم و به هیچ حق بستن قرارداد ندارند. ما ابلاغی که کردیم به شدت پیگیری میکنیم آنها سرباز هستند و باید حقوق سربازی بگیرند نمیدانم چطور برخی بازیکنان میگویند حقوق ماهی ۱۵۰ هزار تومان میگیرند در حالی که حقوق سربازان زیر ۱۰۰ هزار تومان است اگر متوجه شویم باشگاهی خلاف کرده و به بازیکنان مبلغی پرداخت کرده باشد با مسئولینش برخورد میشود و به بازیکن هم اجازه بازی نخواهیم داد هرگونه پرداخت ممنوع است.
وی در مورد اینکه میگویند برخی بازیکنان مانند کریم انصاریفرد معافیتهایی به عنوان مثال برای کمبینایی یا مشکل دیگری دریافت کردهاند اما حالا در اروپا بازی میکنند، گفت: در مدتی که به پروندهها رسیدگی میشد بحثهای زیادی مطرح میشد یکی فلان بازیکن دیپلم ندارد و دانشجو نیست، برخی هم میگفتند آنها دانه درشت هستند و نیروهای مسلح نمیتواند برخورد کند مسئولیت هر چیزی مشخص است اینکه دیپلم دارد یا نه به نظام وظیفه مربوط نیست بلکه آموزش و پرورش باید نظر دهد معافیت براساس مدارک از سوی سایر سازمانها ارائه میشود، صادر میشود.
سردار کمالی ادامه داد: به عنوان مثال بازیکنی پدر و مادرش از هم طلاق گرفتهاند یا کفیل مادرش شده است اینکه این طلاق صوری بوده یا خیر به ما مربوط نمیشود یک قانون هم در مورد قانون جامع معلولین وجود دارد که اگر پدر یا مادری معلول باشد یکی از فرزندان معاف میشود یک مورد هم از بهزیستی استعلام کردیم که دیدیم درست بوده است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آنها میتوانند برای جام باشگاههای آسیا به میدان بروند یا خیر، گفت: کلاً اجازه بازی نمیدهیم حتی در تیم ملی باید بعداً در این خصوص تصمیمگیری شود.
معاون اداره منابع انسانی نیروهای مسلح با توصیه به باشگاهها تأکید کرد: باشگاهها هر بازیکنی که به سن ۱۸ سال رسید باید تکلیف نظام وظیفهاش را مشخص کنند و سپس قرارداد ببندند متأسفانه برخی توجه نمیکنند و حالا ادعا میکنند که متضرر شدهاند در حالی که قبلاً ما تذکر و هشدار دادهایم. باشگاهها باید قبل از قرارداد دو موضوع را کنترل کنند یکی همان نظام وظیفه و دیگری بحث معافیت است از باشگاهها میخواهیم که در مورد افرادی که کارت معافی گرفتهاند استعلام کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا احتمال دارد قانونی وضع شود که برای کارتهای معافی استعلام گرفته شود یا خیر، گفت: نخیر، اصل بر این است که هرکس مدرکی از جمهوری اسلامی ایران میگیرد صحت دارد مگر اینکه خلافش ثابت شود چون این در ورزش بیشتر بوده از باشگاهها میخواهیم که استعلام بگیرند.
سردار کمالی در مورد اینکه گفته میشود در رشتههای غیر از فوتبال مانند والیبال هم کارت جعلی معافی وجود داشته است، عنوان کرد: ما به عنوان نیروهای مسلح هیچ چیزی را از مردم کتمان نمیکنیم و در اخبار هم میبینیم که عنوان میشود باندهای جعل کارت خدمت سربازی دستگیر شدند. در ورزشهای دیگر هم در سالهای گذشته این مسائل بوده اما بدون جوسازی رسانهای برخورد شده است که والیبال هم جزو آن بوده است.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم