اولتیماتوم جدید دولت درباره پلاک قرمزهای فرسوده
روزنامه خراسان نوشت:بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول مهم اجرایی به تعدادی از دستگاههای دولتی، اعلام شده است که با توجه به اینکه برخی ادارات دولتی نسبت به خروج و تحویل خودروهای فرسوده دولتی به مراکز اسقاط و بازیافت معتبر اقدام نکرده اند، هرگونه خدمات خودرویی برای آنها مانند خرید، فروش و نقل و انتقال مالکیت متوقف شده و آنها فرصت دارند ظرف 20 روز از زمان ابلاغ این بخشنامه، مشکلات فوق را برطرف کنند در غیر این صورت پاسخگویی به خسارات وارد شده بر عهده مسئولان آن دستگاه خواهد بود.
انتقاد از صدور مجوز ویژه و عجیب به یک شرکت خارجی
خراسان آورده:بر اساس بررسی های کارشناسان یک نهاد نظارتی، مشخص شده است برخی مسئولان مهم اجرایی به منظور فراهم کردن شرایط بازگشت و آغاز به کار مجدد یک شرکت خارجی معتبر در ایران، اقدام به ارائه مجوزهای خاص به این شرکت کرده اند به صورتی که نمایندگی این شرکت با ارائه لیستی از اقلام مورد نیاز خود، موفق به کسب مجوز ورود لوازمی چون جاروبرقی، مایکروفر، داکت دیواری، یک میز و 2 صندلی اداری از مسئولان دولتی شده است در حالی که هیچ نیازی به صدور چنین مجوز عجیب و ویژه ای نبوده است.
سرنوشت یک شکایت علیه سازمان انرژی اتمی
روزنامه ایران نوشت:بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم عدهای از نمایندگان مجلس مدعی شدند که سازمان انرژی اتمی تعدادی از کارشناسان و کارمندان این سازمان را اخراج کرده و به همین دلیل شکایتی در کمیسیون اصل 90 مجلس مطرح کردند. این عده با ایجاد سر و صدا و حواشی زیاد پیرامون این ادعا در همایشهای موسوم به دلواپسان و گفتوگوهای متعدد جداگانه اخراجها را «سیاسی» توصیف کردند.
«علی پورمختار» رئیس کمیسیون اصل90 گفت: مشخص شد بحث جابهجایی مطرح بوده و اکنون این افراد کماکان به کار مشغول اند.
دفاع احمد خاتمی از «محرمانه»ها
ایران نوشت:در حالی که مخالفان توافق هستهای در مجلس بارها از تیم مذاکرهکننده هستهای به خاطر «محرمانه» ماندن مذاکرات اتمی ایران با 1+5 انتقاد و ادعا کردند که دولت روحانی مردم را نامحرم میداند، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در گفتوگویی از «محرمانه» ماندن برخی موضوعات دفاع کرد. وی در گفتوگو با فارس در پاسخ به سؤالی درباره غیر علنی بودن جلسات خبرگان رهبری گفت: «اصل مجلس خبرگان بر این گذاشته شده که غیرعلنی باشد و این به خاطر حساسیت مورد تحقیق است. هیچ نظامی اسرارش را در اختیار بیگانه قرار نمیدهد؛ مردم ما محرم هستند اما وقتی یک گزارش علنی باشد در دست نامحرمان هم قرار میگیرد. لذا برای حفظ مصالح همین مردم باید برخی از گزارشها علنی نشود، آیا گزارشهای شورای عالی امنیت ملی تاکنون علنی شده است؟ علنی نشده چون مربوط به اسرار نظام است.»
«سحام نیوز» تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد
روزنامه ایران نوشت:دادستان کل کشور گفت: سایت سحام نیوز به دلیل نشر اکاذیب تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد. «ابراهیم رئیسی» در حاشیه نشست تخصصی بزم اندیشه گفت: خبری که توسط سایت سحامنیوز مبنی بر دیدار من با یکی از مفسدین فیالارض منتشر شده را قویاً تکذیب میکنم.
تکذیب نقلقول منتسب به آیتالله صانعی
ایران نوشت:نقل قول منتسب به آیتالله صانعی درباره حضور چشمگیر مردم در تشییع پیکر مرحوم مرتضی پاشایی و خوانندگی این هنرمند تکذیب شد. دفتر آیتالله صانعی، با انتشار اطلاعیهای این نقل قول را با صراحت تکذیب و تأکید کرد: «بدینوسیله به اطلاع میرساند آنچه در فضای مجازی (وایبرو... ) از معظم له نسبت به اشخاص نقل قول شده، کذب محض بوده و تنها منبع رسمی در ارتباط با اخبار مربوط به معظم له سایت ایشان است. خداوند همه گذشتگان از انسانها را غریق رحمت واسعه خویش قرار دهد.»
عبدی: نامه منتشره علیه من و فرهادی جعلی است
ایران آورده:«عباس عبدی»مطالب منتشرشده علیه خود و فرهادی- وزیر پیشنهادی علوم- را کذب دانست. اخیراً برخی سایتها اقدام به انتشار نامهای کرده و مدعی شدهاند که عدهای از فعالان سیاسی از جمله عباس عبدی و دکتر فرهادی- وزیر پیشنهادی علوم- در جریان حوادث بعد از انتخابات سال 88 آن را امضا کردهاند.
عبدی در یادداشتی کوتاه تأکید کرد: بنده به عنوان کسی که نامش در ذیل نامه آمده هیچگاه در جریان انتشار آن نبودهام و از برخی دیگر از افرادی هم که نامشان هست پرسیدم بهکلی اظهار بیاطلاعی میکردند و به نظر میرسد که موضوع بهکلی جعلی است زیرا اگر واقعی بود در قراردادن نام افراد در ذیل نامه، رضایت همه آنان را کسب میکردند.
برگزاری مسابقه مداحی آقایان توسط معاونت امور زنان
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: برگزاری مسابقه مداحی آقایان توسط معاونت امور زنان سازمان منطقه آزاد کیش، اقدام جدیدی است که این معاونت به عنوان خدمترسانی و کار فرهنگی انجام میدهد! سایت پارسینه با انتشار اطلاعیهای با محتوای "مداح: استاد... مسابقه مداحی ویژه آقایان - امور زنان سازمان منطقه آزاد کیش" از این اقدام خبر داده است. شماره تلفن این مرکز برای جذب علاقمندان نیز دراین اطلاعیه آمده است. لابد سازمان منطقه آزاد کیش به تمام وظایف خود عمل کرده و حالا که مسئولان این سازمان احساس میکنند وقت و امکاناتشان بیش از مقدار نیاز است، اقدام به این خدمترسانی! جدید کردهاند.
استفاده تبلیغاتی تروریستهای داعش از زنان سعودی
جمهوری اسلامی نوشت: تروریستهای داعش از زنان سعودی برای تبلیغات استفاده میکنند. یک گروهان از زنان وابسته به گروهک تروریستی داعش از طرف این گروهک مسئول تبلیغ این تروریستها و دفاع شدهاند و زنان سعودی که تحت تأثیر اندیشههای تکفیری تروریستی گروهک داعش قرار گرفته و از کشور خود گریختهاند، رهبری این گروهان را برعهده دارند. اعضاء این گروهان که "گروهان رسانهای الخنساء" نام دارد در مناطق تحت نفوذ داعش در کشورهای عراق و سوریه در بخش رسانههای گروهی و فضاهای مجازی مشغول فعالیت هستند. این گروهان بخشهای مختلفی از قبیل نویسندگی، چاپ و نشر و طراحی و مونتاژ را در برگرفته است. افراد این گروهان تحت عنوان المناصرات (زنان یاری رسان) با استفاده از پایگاههای ارتباط اجتماعی به نبرد الکترونیکی به نفع داعش مشغول هستند. از جمله موضوعاتی که این زنان به توجیه آن میپردازند جهاد نکاح است. خود این زنان نیز برای جهاد نکاح مورد استفاده تروریستهای داعش قرار میگیرند.
اینترنت ،جوانان مسلمان را نابود کرده
روزنامه جمهوری اسلامی آورده:مفتی اعظم عربستان سعودی میگوید: اکثر جوانان مسلمان به دلیل سایتهای اینترنتی نابود شدهاند. به گزارش پایگاه الوطن، "شیخ عبدالعزیز بن عبدالله آل الشیخ" مفتی عربستان، بار دیگر با هجوم به پایگاههای شبکه اینترنتی که به اعتقاد وی ظاهر آنها خوب و باطنشان گمراه کننده است، گفت: اکثر جوانان مسلمان به دلیل وجود این پایگاهها نابود شدند. وی با حضور در کنفرانسی در دانشگاه ریاض بدون این که از پایگاه اینترنتی خاصی نام ببرد گفت: این نوع پایگاهها جنگ سختی را علیه مسلمانان آغاز کردهاند و در نظر دارند فرقهگرایی را میان آنان گسترش دهند. مفتی عربستان، در ماه گذشته توییتر را منبع شرارت و انتشار دروغ معرفی کرده بود. آمارها نشان میدهد که عربستانیها بیش از سایر ملل جهان از توییتر استفاده میکنند و 40 درصد توییتهایی که در کشورهای عربی بر روی توییتر منتشر میشود، توسط کاربران سعودی نوشته میشود. کاربران سعودی با نوشتن توییتهای مختلفی در مورد فساد خانواده حاکم و علمای وهابیت وابسته به آنها، حقیقت آل سعود را به جهان نشان دادند. به همین دلیل دولت با این پایگاه به شدت مخالفت کرده و به مفتی خود دستور داده آنها را منبع شرارت بداند. همچنین دهها کاربر سعودی به دلیل بیان دیدگاههای خود بازداشت شدهاند.
علت فروش ناوهای آمریکایی به ریاض
قدس آنلاین نوشت: وبگاه تحلیلی آمریکایی «اوپد نیوز» طی گزارشی نوشت: مقامهای سعودی اعلام کردهاند که در پی خرید ناوشکنهای آمریکایی جهت مقابله با ایران هستند.
تولید سوخت اتمی در ایران
قدس نوشت:علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و معاون رئیس جمهور گفت: انتقال سوخت هسته ای به دیگر کشورها از جمله روسیه کذب است و سوخت نیروگاه های اتمی در پی عقد قرارداد با روسیه، در ایران تولید خواهد شد. وی افزود: قرص سوخت را ما در ایران تولید میکنیم، از این رو دلیلی ندارد که در ایران کلی هزینه کرده و اکسید اورانیوم خود را به خارج از کشور بفرستیم که تبدیل به سوخت بشود.
انتقاد آیتا... لنکرانی از «طبقه حساس»
روزنامه قدس نوشت: آیت ا... فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با انتقاد از فیلم طبقه حساس کمال تبریزی گفت: این فیلم را به پیشنهاد و اصرار یکی از دوستانمان دیدم و بعد از تماشای این فیلم تا صبح از ناراحتی خوابم نبرد.
وی افزود: این فیلم بهشت، جهنم، برزخ و قیامت را به استهزا کشیده و برخی مسایل نیز از جمله غیرت را به تمسخر گرفته است.
دعوت به مناظره درباره آلودگی آب تهران
روزنامه قدس به نقل از سایت جهان نوشت: رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با تأکید مجدد بر اینکه نیترات آب تهران بیش از حد استاندارد است، گفت: اسناد و مدارک این موضوع موجود است و آمادگی برگزاری مناظره با مسؤولان وزارت بهداشت و نیرو را دارم.
فرانسه به دنبال تماس با ایران!
قدس از قول سیت عصرایران آورده:: روزنامه لبنانی النهار نوشت: فرانسه برای حل مشکل انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان به دنبال رایزنی با ایران است.
وزارت علوم چگونه پشت قباله افراطیون رفت؟
روزنامه کیهان نوشت:چرا همه 6 گزینه معرفی شده برای تصدی وزارت علوم از سوی رئیسجمهور به افراطیون مدعی اصلاحطلب منتسب بودهاند؟ این پرسش ظرف یک سال گذشته ذهن ناظران و تحلیلگران را به خود مشغول کرده است.
پاسخ را شاید بتوان از فردی به نام جعفر توفیقی پرسید. او چند روز پیش به روزنامه زنجیرهای آرمان گفت روحانی درباره وزرای پیشنهادی علوم از مسیر طی شده کوتاه نمیآید و قصد دارد همین مسیر را ادامه دهد.
اما توفیقی چگونه با این قاطعیت سخن میگوید و به نوعی تاکید میورزد که وزارت علوم پشت قباله اصلاحطلبان است؟ توفیقی همان کسی است که سال 88 و در دوره التهابآفرینی افراطیون با دروغ شرمآور تقلب، نقشآفرینی میکرد. او ضمن سخنانی که ویدئوی آن هماکنون در فضای مجازی موجود است به جای آرام کردن دانشجویان و دعوت آنها به آرامش و تدبیر، ادعا میکند 24 میلیون رای موسوی به اسم کس دیگری رفته و خوانده شده است!
افراطیون و فتنهگران برای این ادعای خائنانه خود هیچ سندی ارائه نکردند و حتی خاتمی در جلسات خصوصی گفت من اعتقاد ندارم تقلب صورت گرفته است. 4 سال پس از آن دروغ بزرگ، حسن روحانی تنها با 270 هزار رای بیش از 50 درصد آرا رئیسجمهور شد.
پس از این انتخاب کمیتههایی را مامور جمعآوری اسامی افراد ذیصلاح برای تصدی وزارتخانهها کرد؛ جعفر توفیقی با وجود سابقه سیاه خود در سال 88 رئیس یکی از همین کمیتهها شد و از آنجا مدیریت در سایه ایجاد تنش در حوزه وزارت علوم را کلید زد.
وبسایت امید وابسته به عارف 12 تیر 92 در مصاحبه از قول معصومه ابتکار نوشت: تیم مشاور آقای روحانی و شخص ایشان همواره در مشاوره گرفتن از چهرههای اصلاحطلب تاکید داشتند. در همین راستا به خواست آقای روحانی چندین کمیته مشاوره تشکیل شده، به عنوان مثال بنده به عنوان رئیس کمیته محیط زیست، دکتر توفیقی به عنوان رئیس کمیته وزارت علوم و تحقیقات، آقای نجفی برای کمیته وزارت آموزش و پرورش و آقای مسجد جامعی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شدهایم.
همچنین محمدعلی نجفی سخنگوی کمیته 7 نفره اصلاحطلبان و خاتمی 23 تیر 92 در مصاحبه با مجله آسمان، ضمن بیان اینکه «روحانی جزو 4 نامزد اصلاحطلبان نبود» و «در آخرین نظرسنجی اصلاحطلبان، روحانی 12/8 درصد و عارف 8 درصد رای داشتند»، اظهار داشت: الان عده زیادی از اعضای شورای اصلاحطلبان در کارگروهها و کمیتههای مختلف [تشکیل کابینه] دخیل هستند. 3 کمیته سیاسی، اقتصادی و فرهنگی-اجتماعی هستیم 12 تا 13 کارگروه داریم که هر یک از آنها مربوط به یکی از وزارتخانهها و سازمانهای دولتی این بخش است که بنده هم، مسئولیت کارگروه آموزش و پرورش را دارم. آقای دکتر توفیقی که رئیس ستاد دکتر عارف بودند، مسئول کارگروه فرهنگ و آموزش عالی هستند.
مرداد همان سال ترکان مشاور ارشد روحانی خبر داد که احتمالا توفیقی به عنوان وزیر به مجلس معرفی میشود. اما با توجه به مخالفت نمایندگان این اتفاق نیفتاد. در عین حال توفیقی پس از عدم رای اعتماد نمایندگان مجلس به میلی منفرد، مدتی سرپرست وزارت علوم شد که در همین دوره به برکناری برخی روسای دانشگاهها و به کارگماری مهرههای افراطی اقدام کرد. وی در دوره اصلاحات مدتی وزیر علوم بود.
بیثباتی و سیاستزدگی از جمله خواستههای افراطیون درباره وزارت علوم است. آنها همچنین مایلند وزارت علوم را به موضوع تقابل دولت و مجلس تبدیل کنند. این طیف در مدت حضور خود در وزارت علوم، دانشگاه را تبدیل به مرکز تشنج و بحران کردند و سرعت بالای رشد علمی در کشور را با مزاحمت روبرو کردند. فتنه سال 78 توسط افراطیون مدعی اصلاحطلبی و از دانشگاه کلید زده شد و به تدریج گروهکهای وابسته به آمریکا پشت ماجرا آفتابی شدند.
تمدید توافق ژنو اعطای امتیاز دوباره به غرب
روزنامه کیهان آورده:«تمدید توافق ژنو در شرایطی که هیچ پیشرفتی حاصل نشده، نه تنها به نفع دولت نیست، بلکه به غرب یک امتیاز مهم را واگذار خواهد کرد. امتیازی که اجازه میدهد تحریمها همچنان پابرجا بماند، برنامه صلحآمیز هستهای ایران دوباره محدودتر شود تا دوباره در این فرجه زمانی، ایران مجبور به قبول زیادهخواهیها و رفتار کجدار و مریز آمریکا بشود.»
وبسایت الف با انتشار این تحلیل نوشت: مذاکرات وین 8 در حالی برگزار میشود که بسیاری بر این باور بودند که مسقط میتوانست نقطه پایان جدال میان ایران و غرب باشد، اما این اتفاق نیفتاد تا باز کردن گره کار بار دیگر به میز مذاکره در وین برگردد.
نویسنده میافزاید: برای رسیدن به توافق نهایی لازم است تا غرب و به خصوص آمریکا دست از «زیادهخواهی» بردارد و همانطور که حسن روحانی دو هفته قبل در پایان نشست هیئت دولت گفت، مسائل داخلی را دستمایهای برای زیادهخواهی در مذاکرات نکند. به طور کلی ایران آنچه لازم بود، به انجام رسانده است. شفافسازی درباره برنامه اتمی ایران تا حد امکان پیش برده شده است. ایران همکاری نهایی با آژانس را به بعد از توافق موکول کرده است. به بیان سادهتر این آخرین برگ ایران در مقابل غرب است که اگر به آن عمل کند تمام خواستههای غرب را به اجرا گذاشته و هیچ امتیازی برای روز مبادا (روزی که به توافق نرسند) در اختیار نخواهد داشت.
الف با بیان اینکه غرب دلیلی نمیبیند شرایط موجود را تغییر دهد افزود: در صورتی که دو طرف نتوانند به توافق جامع برسند، مذاکرهکنندگان ایران میتوانند به گزینه عدم تمدید توافق ژنو، به طور جدی فکر کنند. چرا که عدم توافق جامع به معنای این است که هیچ گرهای باز نشده و همچنان اختلاف بر سر موضوعات اساسی (علیالخصوص رفع تحریمها و کم و کیف غنیسازی) باقی است. مدت زمان 10 ماهه بعد از توافق ژنو هم نتوانسته دیدگاهها را به یکدیگر نزدیک کند.
در ادامه این یادداشت آمده است: «چانهزنی برای رفع تحریمها به طور یکجا میتوانست از روز اول صورت گیرد و اینطور نباشد که در ماههای آخر تازه بحث «تعلیق» به جای «لغو» تحریمها مطرح شود!
اقتصاد مقاوم اقتصاد مذاکرهمحور نیست
کیهان نوشت:وزیر اسبق اقتصاد گفت: اقتصاد مذاکره محور با روح اقتصاد مقاومتی در تضاد است.داود دانشجعفری در خصوص ارتباط مذاکرات هستهای و آینده اقتصاد ایران گفت: این نوع نگاه به اقتصاد با روح اقتصاد مقاومتی در تضاد است و در حال حاضر چارچوب فعلی اقتصاد کشور باید بر اساس اقتصاد مقاومتی بنا شود.
وی در تشریح اقتصاد مقاومتی بیان کرد: منظور از اقتصاد مقاومتی برطرف کردن آسیبپذیریهایی است که در چند سال اخیر اقتصاد ایران را تهدید کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آمار رشد اقتصادی کشور در چند سال گذشته گفت: اقتصاد ایران در سالهای گذشته به طور متوسط حول و حوش 5 درصد رشد داشته است که البته نوسان آن بسیار بالا بوده به نحوی که در مقاطعی این عدد به 10 درصد رسیده است و در مقاطعی دیگر حدود منفی 6 درصد بوده است.
دانشجعفری در مصاحبه با نسیم عنوان کرد: این مقدار آسیبپذیری نشان میدهد که اقتصاد ایران مقاومت لازم در برابر تهدیدات داخلی و خارجی را ندارد.
وی در تشریح دلایل آسیبپذیری اقتصاد ایران تصریح کرد: دو عامل بر آسیبپذیری اقتصاد ایران موثر است که عامل مهم، سیاستهای اقتصادی نادرستی است که در برخی از مواقع اتخاذ شده است. غلط بودن بسیاری از سیاستها مشخص شده است و ما باید از تکرار آنها بپرهیزیم و رویه خود را اصلاح کنیم.
دانشجعفری با بیان این مطلب که وابستگی به خارج مهمترین بخش آسیبپذیری اقتصاد ایران است، خاطرنشان کرد: اقتصاد ما با وجود تحریمها وابستگی زیادی به خارج دارد و اقتصاد مقاومتی در جهت بیمه کردن ما در برابر این وابستگی مطرح شده است.
وی اضافه کرد: اقتصاد ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مدام در تحریم بوده است که سال 90 این وضعیت تشدید شد، بنابراین ما باید طوری برنامهریزی کنیم که از این آسیبپذیریها مصون بمانیم و با مرور سیاستهای گذشته نقاط ضعف خود را برطرف کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اینکه «چه راهکاری برای مقابله با تاثیرات قیمت نفت در بودجه 94 میتوان اتخاذ کرد» گفت: وابستگی به نفت پاشنه آشیل اقتصاد کشور است و سرمایهگذاری بر روی درآمدهای نفتی با توجه به پایدار نبودن آنها یک ریسک بزرگ محسوب میشود.
دانشجعفری افزود: زمانی در سال 77 قیمت نفت ایران 8 دلار شد، در شرایطی که در سالهای بعد این قیمت به 100 دلار رسید، بنابراین اتکای 65 درصدی فعلی به درآمدهای نفتی با وجود این همه نوسان توجیهی ندارد.
وی صنایع تبدیلی نفت و درآمدهای غیرنفتی مانند مالیات را از لوازم رونق اقتصادی و رهایی از وابستگی به درآمد نفت خام برشمرد.
ایران کوتاه بیاید اما تحریمها مسکوت بماند!
روزنامه ایران نوشت:در حالی که رئیس جمهور در نیویورک گفته بود ایران بیش از حد توقع غرب انعطاف به خرج داده، وزیر خارجه انگلیس گفت: برای رسیدن به توافق باید انعطاف قابل توجهی در روزهای باقی مانده تا دوشنبه از خود نشان دهد!
دکتر روحانی در جریان سفر نیویورک و در مصاحبه با خبرنگاران تأکید کرد ما بیش از حد توقع غرب از خود انعطاف نشان دادهایم و اکنون توپ در زمین آنهاست. اما به گزارش بیبیسی فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس میگوید: من نسبت به اینکه بتوانیم تا دوشنبه معامله را کامل کنیم خوشبین نیستم اما فکر میکنم اگر بتوانیم پیشرفتی قابل ملاحظه داشته باشیم ممکن است بتوانیم راهی برای تمدید مهلت برای رسیدن به یک توافق نهایی پیدا کنیم، اگر در مسیر درست پیشرفت داشته باشیم.»
او اضافه کرد: «اگر قرار است به توافق برسیم لازم است مذاکره کنندگان ایرانی در روزهای آینده انعطاف بیسابقه و قابل توجهی نشان دهند.»
هاموند گفت: «هر چند گروه پنج به علاوه یک خواهان توافق با ایران است اما یک توافق بد نمیخواهد. توافق نکنیم بهتر است تا به یک توافق بد برسیم.»
تونی بلینکن از معاونان تیم مشاور امنیت ملی آمریکا هم در واشنگتن گفت: «رسیدن به توافق غیر ممکن نیست. کاملاً به این بستگی دارد که آیا ایران مایل به برداشتن گامهای لازم برای قانع کردن ما و شرکای ما هست یا نه.»
همزمان به گزارش رویتر لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه ضمن دیدار با جانکری گفت: بخش مهمی از اختلافات همچنان حل نشده باقی مانده است.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم اختلافات را در روزهای پیشرو کاهش دهیم اما این مسئله بستگی به رویکرد طرف ایرانی دارد(!)
این اظهارات در حالی است که هیچ یک از مقامات مورد اشاره غربی حاضر نیستند اشارهای به لغو یا حتی تعلیق تحریمها داشته باشند. دقیقاً به همین علت است که خبرگزاری رویتر نوشت: شکاف بر سر موضوعات میان ایران و غرب سرجای خود باقی است و منابع نزدیک به مذاکرات احتمال تمدید دوباره توافق موقت را میدهند.
معنای ساده این خبر، حفظ رژیم تحریمها و مسکوت گذاشتن موضوع لغو آنها با وجود اخذ امتیازاتی مشابه امتیازات گرفته شده در توافق ژنو است. به تعبیر دیگر طرف غربی میخواهد خود مذاکرات و نه هیچ چیز دیگر - را به عنوان امتیاز به هیئت ایرانی بفروشد و خود از تعهد درباره لغو تحریمها طفره برود. این واقعیت در حالی است که کشورهای غربی به همان تعهدات اندک خود در توافق ژنو هم پایبند نماندند و تحریمهای مربوط به هواپیما، خودرو و پتروشیمی برخلاف متن توافق حفظ شد. در عین حال دهها شرکت جدید در همین دوره 10 ماهه با تحریمهای جدید روبرو شدند. حال آنکه توافق ژنو، تحریمهای جدید را منع میکرد.
گزارش رویتر از وین و به نقل از دیپلماتهای غربی حاکی است که «مذاکرات در فضایی عصبی و پرفشار برگزار میشود و منابع نزدیک به مذاکرات احتمال دستیابی به توافق در مدت کم باقی مانده را ضعیف ارزیابی میکنند. در شرایط فعلی احتمال دستیابی به نوعی توافق موقت وجود دارد؛ یا شاید در بهترین شرایط بتوان آن را چارچوبی برای یک توافق دانست که میتوان در هفتهها و ماههای آتی بیشتر روی آن کار کرد.»
یکی از مقامات ایرانی هم همین انتظارات را در گفتوگو با رویترز تکرار کرده است: «ما به زمان بیشتری برای حل و فصل مسائل فنی نیازمندیم و فراموش نکنید که زمانبندی رفع تحریمها از مهمترین مسائل مورد اختلاف است.» ممکن است ضربالاجل پیشین تا مارس 2015 تمدید شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد