به گزارش جام جم آنلاین سید مسعود همایونفر در "مراسم اعطای ششمین دوره جایزه تعالی منابع انسانی" با اعلام این خبر گفت: بر اساس گزارش جهانی رقابت پذیری که عوامل پیشران بهره وری و کامیابی را در کشورها مورد کنکاش قرار می دهد، شاخص رقابت پذیری ایران در رتبه 83 قرار دارد. این در حالی است که در سه سال گذشته جایگاه ایران در میان 142 کشور 62 ارزیابی شده بود.
وی با اشاره به اینکه در زمینه همکاری در روابط کارفرما و کارگر، ایران در رتبه 134 قرار دارد، تصریح کرد: در مقابل فضای تعامل و همکاری که می بایست، میان کارفرما و کارگر وجود داشته باشد، این روابط عموما خصمانه توصیف شده است.
همایونفر گفت: بر اساس گزارش مذکور در زمینه انعطاف در تعیین حقوق و دستمزد رتبه ایران 130 و در ارتباط با رویه های استخدام و اخراج در رتبه 120 قرار دارد.
وی ادامه داد: رتبه ایران در زمینه شایسته سالاری برای احراز پست های مدیریتی 132 اعلام شده که این عدد در پاسخ به این پرسش که چه کسانی پست های مدیریتی را اشغال می کنند، تعیین شده است.
رییس انجمن مدیریت منابع انسانی افزود: در حالی که مدیران حرفه ای می بایست با توجه به شایستگی ها و قابلیت ها انتخاب شوند، تمایل بیشتر به سمت انتخاب بستگان و دوستان بدون توجه به شایستگی بوده است.
وی سایر رتبه های ایران را بر اساس گزارش فوق چنین عنوان کرد: مشارکت زنان در نیروی کار 143، ظرفیت جذب استعداد ها از خارج کشور 140، میزان آموزش کارکنان 135، کیفیت مدرسه های مدیریت 103 و حفاظت از حقوق معنوی 127.
همایونفر با تاکید بر اینکه هرگز نباید اجازه دهیم که این اعداد و ارقام بذر یاس و ناامیدی بپاشد که باید نقطه آغازی باشد برای ارزیابی، تحلیل و یادگیری از عملکرد گذشته و یافتن راهکارهای مناسب اظهار داشت: راهکارهای بهبود شاخص های بازار کار را در دو بعد فضای عمومی کسب و کار و فضای درون سازمان ها باید جست و جو کرد.
وی گفت: مدیریت منابع انسانی طی دهه های اخیر به تدریج توجه خود را از انجام فعالیت های روزمره مرتبط با کارکنان به نقش وسیع تری معطوف داشته است، مدعی است که بایستی شریک استراتژیک سازمان بوده ، برای سازمان ارزش بیافریند.
رییس انجمن مدیریت منابع انسانی با تاکید بر نقش مدیران منابع انسانی ادامه داد: آنان نه تنها می توانند با توسعه مسئولیت اجتماعی شاخص های بازار کار را بهبود بخشند که ابعاد خصمانه را از روابط کارفرما و کارگر زدوده، فضای تعامل و همکاری را ارتقا می بخشند.
وی مدل تعالی منابع انسانی انجمن مدیریت منابع انسانی ایران را از بدو پیدایش- سال 1386- تاکنون به عنوان چارچوبی جامع و کامل برای مدیریت منابع انسانی عنوان کرد که در اختیار سازمان ها قرار می گیرد. همچنین جایزه تعالی منابع انسانی که بر پایه این مدل بنا شده، تلاش داشته است تا باایجاد فضای تشویقی به سازمان ها کمک می کند تا با تکیه بر نقاط قوت خود برنامه های بهبود را به اجرا گذاشته، تجربیات موفق خود را در اختیار دیگر سازمان ها قرار داده، فضای یادگیری را در کشور توسعه دهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم