480 هزار هکتار جنگل‌های کرمان در خطر نابودی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: خشکسالی متوالی و هجوم آفات، 480 هزار هکتار از جنگل‌های چهارصد ساله این منطقه را در معرض نابودی قرار داده است.
کد خبر: ۷۳۶۵۲۰

عزیزالله افشارزاده در گفت‌وگو با ایرنا افزود: 480 هزار هکتار جنگل در جنوب کرمان وجود دارد که 250 هزار هکتار از این جنگل‌ها از نوع رویش ایرانی تورانی و بقیه خلیج امانی است.

وی با بیان این که 250 هزار هکتار جنگل ایرانی تورانی عمری بالای 400 سال دارند که مرگ تدریجی آنها به دلیل هجوم آفت و بیماری‌ها رقم خورده و مقابله با این وضعیت نیاز به عزم ملی دارد، تصریح کرد: بخش بسیار وسیعی از 250 هزار هکتار جنگل ایرانی تورانی با بیماری نیمه‌انگلی لورانتوس دست و پنجه نرم می‌کند که البته مبارزه با این آفت در حال انجام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با اشاره به این که آفت لورانتوس یک بیماری نیمه‌انگلی است که میزبانش درخت است و پس از تغذیه از میزبان آن را خشک می‌کند، یادآور شد: در جنگل‌های ایرانی تورانی درختان بنه، کهکم، ارژن، ارچن و بادام کوهی موجود است که هم‌اکنون گرفتار بیماری لورانتوس و تشی هستند و اگر چاره‌اندیشی نشود، در آینده شاهد نابودی آنها خواهیم بود.

به گفته وی، در هفت سال گذشته کانون‌های آلوده این بیماری در منطقه شناسایی شده است و براساس اعتبارات ناچیز و برحسب اولویت مبارزه با این بیماری در مناطق آلوده انجام می‌شود.

افشارزاده با بیان این که امسال سه میلیارد و 500 میلیون ریال برای مبارزه با آفت‌ها اختصاص داده شده است، گفت: برای مبارزه با آفت لورانتوس و تشی به 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز است، زیرا تنها راه مبارزه با این بیماری و نجات درختان آلوده روش مکانیکی یعنی قطع و سوزاندن سرشاخه‌های آلوده است.

به گفته وی، در صورت نابودی این جنگل‌ها در شرایط مطلوب باید بیش از 200 سال طول بکشد تا دوباره شاهد این گونه جنگل‌ها باشیم که با شرایط فعلی و تداوم خشکسالی‌ها ایجاد چنین جنگل‌هایی در این منطقه بسیار مشکل است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: علاوه بر آفت لورانتوس، آفت تشی (حمله جوجه تیغی‌ها) تهدیدی برای نابودی جنگل‌هاست، زیرا به دلیل خشکسالی، جوجه‌تیغی‌ها به جنگل‌ها هجوم می‌آورند و با پاره کردن پوست درختان موجب خشک شدن آنها می‌شوند.

وی با بیان این که آفت لورانتوس بیشتر روی درختان بادام کوهی، ارژن، ارچن و زرشک وحشی مشاهده شده است، خاطرنشان کرد: شیوع این آفت را چند سال قبل به ستاد مدیریت بحران استان و سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور هشدار داده بودیم و اکنون این آفت در حال توسعه است و بخش زیادی از جنگل‌های منطقه را فراگرفته است.این مقام مسئول تاکید کرد: برای مبارزه با این آفت و صیانت از جنگل‌های منطقه نیاز به مشارکت مردم، رسانه‌ها، سازمان‌های مردم نهاد، بسیج و دوستداران طبیعت داریم.

وی گفت: در برخی مکان‌ها مشاهده شده که این آفت روی درختان میوه هم تاثیر گذاشته که نیاز است با فرهنگ سازی مردم را برای مبارزه با این آفت تشویق و ترغیب کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها