مهندس سولماز چوبکی افزود: در تمام کشورهای پیشرفته و کشورهای در حال توسعه ارگانهای نظارتی مواد غذائی کنترل زیادی بر تولید، توزیع و مصرف نمک برای مصارف خوراکی داشته اند و ویژگی های نمک خوراکی را با توجه به ضوابط و استانداردهای ملی کنترل می کنند.
وی تصریح کرد: نمکهای غیر تصفیه و غیر بهداشتی (مانند سنگ نمک، نمکهای صنعتی و نمک دریا) که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه های سطح شهر مشاهده می شوند به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیانبار، برای سلامتی مردم مضر هستند.
چوبکی گفت: مصرف نمکهای غیر تصفیه و غیر بهداشتی باعث بروز بیماریها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی و حتی ایجاد مسمومیت می شود.
وی ادامه داد: بسیاری از این بیماریها هزینه های درمانی بسیار بالا را به دنبال دارد و سلامت مردم را به مخاطره می اندازد.
چوبکی تصریح کرد: وجود ناخالصی ها در نمک ضمن داشتن ظاهری بد رنگ (خاکستری) و علاوه بر ایجاد عوارض نامطلوب باعث کاهش شوری نمک شده و درنتیجه افزایش مصرف نمک را به دنبال دارد لذا استفاده از نمک تصفیه شده یددار ضروری است.
وی با بیان اینکه هرچند برای پیشگیری از بیماریهای قلبی ، عروقی و افزایش فشارخون مصرف کم نمک توصیه شده است افزود: همان مقدار کم باید از نمک های تصفیه شده خوراکی یددار باشد تا ید مورد نیاز بدن نیز تامین شود.
چوبکی ادامه داد: نمکهای تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتری حفظ می کنند همچنین نمک های ید دار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید و یا رطوبت قرار گیرند و بهتر است در ظروف در بسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
این کارشناس غذا به هموطنان توصیه کرد: برای خرید نمک تصفیه شده خوراکی یددارحتما به برچسب قید شده بر روی بسته بندی محصول دقت کنند که کالا باید تاریخ مصرف ، پروانه ساخت از وزارت بهداشت، لوگوی سازمان غذا و دارو و همچنین عبارت "نمک تصفیه شده خوراکی یددار" را داشته باشد.
چوبکی گفت: میزان توصیه شده دریافت نمک خوراکی مطابق با توصیه سازمانهای بین المللی، به ازای هر فرد متوسط حداکثر 5 گرم گزارش شده است که افراد باید به میزان مجاز نمک دریافتی ازهمه مواد غذایی دقت کنند. ( مهر )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت