جعفر مهرکیان، سرپرست ایرانی گروه باستانشناسی گفت: برای ما این نکته مهم است که بختیاریها به عنوان کوچ گران فصلی بین سرزمینهای زاگرس جنوبی و میانی چه میراثی از گذشتههای دور به یادگار گذاشتهاند.
وی این منطقه را خاستگاه پیکره مفرغی بزرگ «مرد پارتی» مربوط به دوره اشکانی معرفی کرد و افزود: این پیکره و پیکرههای دیگر از پیشرفت ریختهگری شیوه فلزگری دوره تاریخی حکایت میکند و میتواند اهداف چندگانهای در راستای اینکه «گذشته چراغ راه آینده است» پیش رو بگذارد.
به گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، مهر کیان با اشاره به انجام عملیات کاوش به دست هیات مشترک ایرانی و ایتالیایی گفت: منظر فرهنگی در این فصل از کاوش مورد توجه بیشتری است و ازجمله میتوان به مردمشناسی و پژوهش در تداوم سنتهای باستانی که میتواند در آداب و رسوم امروزی نیز تبلور یافته باشد، اشاره کرد.
وی آثار باستانی دره شمی را میراث الیماییها دانست که نیاکان بختیاریها را تشکیل میدهند و افزود: آگاهیهای تازه از شیوه معماری و ساخت و سازهای کوهستانی با استفاده از سنگهای پاک تراش و لاشه، قواره شده، خوشکه چین، در سکوهای بزرگی که شیبهای تند کوهستانی را هموار و آماده ساخت و سازه میکند، هدف دیگر این کاوش است.
این باستانشناس با اشاره به اینکه ویتو مسینا، سرپرست هیات ایتالیایی را به عهده دارد، گفت: بررسی معماری آیینی و همچنین آرامگاههای همگانی که از وجود طبقات اجتماعی در آن دوران حکایت میکند، هدف دیگر این دوره از کاوش است.
تفاهمنامه مربوط به این فصل از کاوش در شمی ایذه استان خوزستان را اوایل ماه جاری سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ویتو مسینا، نماینده مجاز مرکز تحقیقات باستانشناسی و کاوش دانشگاه تورینوی ایتالیا امضا کردند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت