اسفندیار چهاربند در گفتوگو با فارس و در پاسخ به این پرسش که در تهران چه تعدادی از مدارس دولتی به موسسان غیردولتی واگذار شده است؟، اظهار کرد: در مجموع در شهر تهران 24 مدرسه واگذار شده است و جلسات مشترکی نیز با مدیران و موسسان بخش خصوصی داشتیم و بازدیدهایی نیز از مدارس واگذار شده انجام شد.
وی افزود: برنامهریزیهایی به منظور انجام بازدیدهای دورهای و گزارشگیری از پیشرفت تحصیلی دانشآموزان در دستور کار قرار گرفته است و مدارس واگذار شده به شکل ویژه رصد میشود.
چهاربند به موفقیت مدارس واگذار شده در حوزه آموزشی و پرورشی اشاره و خاطرنشان کرد: نوع اداره مدارس واگذار شده تغییر یافته است و این مدارس به لحاظ کیفیت در مقایسه با گذشته بهتر شده است و سطح آنها به لحاظ کیفی در حوزه مسائل آموزشی و پرورشی قابل رقابت با مدارس غیردولتی موفق است.
وی با اشاره به هزینهای که برای اداره مدارس دولتی به موسسان غیردولتی پرداخت میشود، عنوان کرد: بهازای هر دانشآموزی که در این مدارس حضور دارد، 450 هزار تومان به این موسسان پرداخت میکنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران افزود: فضا و تجهیزات مدارس هم در اختیار موسسان غیردولتی است و هزینه تجهیزات و انشعابات که در مدارس غیردولتی روی شهریه مدرسه محاسبه میشود، حذف شده است.
وی در واکنش به این پرسش که گفته میشود در مدارسی که به بخش خصوصی واگذار شده است از معلمان فاقد تخصص کافی استفاده میشود، آیا این موضوع صحت دارد؟، خاطرنشان کرد: درباره تامین معلم برای این مدارس ضوابطی وجود دارد که باید از سوی موسسان غیردولتی رعایت شود و در طول مدت زمانی که از آغاز سال تحصیلی و فعالیت مدارس میگذرد، از سوی اولیای دانشآموزان و مدیران مدارس نارضایتی را شاهد نبودیم.
چهاربند افزود: مدارس دولتی واگذار شده به بخش خصوصی از سوی موسسان موفق مدارس غیرانتفاعی اداره میشود و صحبت از موفق نبودن این طرح و کاهش افت کیفیت در این مدارس بدون اینکه ارزیابی در اینباره انجام شود، کار نادرستی است.
اولیا نارضایتیها را اطلاع دهند
وی در پاسخ به این پرسش که اگر اولیای دانشآموزان از عملکرد مدارس دولتی واگذار شده به بخش خصوصی ناراضی باشند، این اعتراض را از چه طریقی میتوانند دنبال کنند، تصریح کرد: اگر نارضایتی از طرف مردم وجود داشت، میتوانند آن را به ادارات آموزش و پرورش منعکس کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با تاکید بر این نکته که موسسانی که مدارس دولتی به آنها واگذار شده است سالها تجربه مدرسهداری دارند، ادامه داد: کیفیت این مدارس به هیچ عنوان کاهش نمییابد؛ برخی از این موسسان هماکنون در مدارس غیردولتی خود با هزینه بالایی دانشآموزان را ثبتنام میکنند و در مدارس واگذار شده نیز همان خدمات را ارائه میدهند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا هدف از واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوص جبران کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش و مدارس است، گفت: هدف اصلی این موضوع، ارتقای کیفیت آموزشی است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد