به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه اطلاع رسانی بسیج جامعه پزشکی، دکتر حیدر احمدی زارع افزود: کلیه های یک فرد سالم نمی تواند بیش از 4 تا 5 گرم نمک را در روز دفع کند باقیمانده نمک به عنوان یک ماده سمی در بدن ذخیره شده و وقوع بیمارهای قلبی و افزایش فشار خون و تصلب شرائین را جلو می اندازد.
وی با بیان اینکه نمک زیاد ظرفیت تجمع آب در بدن را افزایش داده و باعث افزایش وزن می شود، گفت: نمک در بدن به طور مجزا عمل نمی کند و ارتباط نزدیکی با پتاسیم دارد، عناصر نادر دیگری هم به خصوص منیزیم در این ارتباط تاثیرگذاراست و اگر سیستم بدن درست عمل کند این عناصر نام برده با یکدیگر در تعادل قرار می گیرند.
این کارشناس تغذیه با اشاره بر اینکه بعضی ها گرسنه نمک در غذا هستند، افزود: اگر نمک زیادی برای غذا استفاده شود عمل نبض را دچار مشکل می کند.
وی مصرف نمک بالاتراز حد استاندارد را، باعث بر هم زدن تعادل سدیم، پتاسیم در بدن دانست و افزود: عدم تعادل این دو ماده در بدن، انرژی سلولی را دچار اختلال می کند، به علاوه به بیماری های ازدیاد فشار خون، تشنگی مفرط، خستگی، اختلال حافظه و عدم تعادل سایر املاح منجر می شود.
کارشناس تغذیه در رابطه با اینکه، بدن ما بدون نمک و یا مقدار کم می تواند عمل کند، گفت: بدون نمک در واقع هضم غذا غیر ممکن است و باعث اختلال در عمل قلب، غده آدرنال، کلیه، کبد و سیستم لنفاوی می شود و رژیم غذایی بدون نمک موجب کم آبی، پیری و مشکلات تنفسی خواهد شد.
بیش از 14 نوع نمک خوراکی در طبیعت یافت می شود
وی با نام بردن بیش از 14 نوع نمک خوراکی در دنیا از جمله نمک سیاه، سلتیک، ریز، ساییده، خاکستری، دریا و نمک طبیعی، گفت: نمک سفره به دو صورت ساده و ید دار استفاده می شود، که در ایران به دلیل مشاهده افزایشی گواترناشی از کمبود ید مورد استفاده مردم قرارمی گیرد.
این کارشناس تغذیه افزود: شایسته است روزانه از نمک های معدنی یا نمک دریا استفاده کرد چرا که املاح معدنی و عناصر کمیاب در آب دریا که به طور طبیعی استخراج می شود، بسیار فراوان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت