
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جامجم، مرکز موسیقی و سرود صدا و سیما به مناسبت برپایی بازیهای آسیایی 2014 از مدتها قبل برنامهریزی در این زمینه را آغاز کرد که به تولید مجموعهای با عنوان «هنر همگام با بازیهای آسیایی» انجامید که به گفته رئیس مرکز موسیقی صدا و سیما دربردارنده هشتنماآهنگ و 17 قطعه موسیقی است که بسیاری از آنها را این روزها میبینیم و میشنویم.
حسین تقیپور در این باره به خبرنگار ما میگوید: اغلب کارهایی که در این مجموعه قرار دارند طی چند سال گذشته تولید شدهاند، البته این به مفهوم آرشیوی بودن نیست مثلا قطعهای داریم تحت عنوان «سرزمین عشق» به آهنگسازی محمدرضا چراغعلی، شعر مهدی ایوبی و خوانندگی رضا یزدانی که اصلا برای بازیهای آسیایی تولید شده و از کارهای جدید ما محسوب میشود و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. نماآهنگ این کار را هم فرهاد فرحبخش ساخته است.
تقیپور اظهار میکند: این قطعه را ما مخصوص بازیهای آسیایی اینچئون ساختهایم و در نظر داشتیم در این ایام پخش شود.
رئیس مرکز موسیقی صدا و سیما درباره قطعاتی که لابهلای بازیها پخش میشود، بیان میکند: این قطعات عمدتا از ساختههای مرکز موسیقی صدا و سیماست. البته 17 قطعه را بدون نماآهنگ در اختیار شبکهها قرار دادیم تا بتوانند آنها را با تصاویری از قهرمانیهای ورزشکاران کشورمان در بازیهای آسیایی پخش کنند.
تقیپور درباره یکی از قطعاتی که با صدای شهرام ناظری پخش میشود و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است هم توضیح میدهد: این کار از ساختههای آقای کامکار است که روی شعری از فردوسی ساخته شده و پخش میشود.
او درباره ژانر موسیقیهای تولیدی در مرکز موسیقی هم تاکید میکند: شاید برخی تصور کنند ما به موسیقی پاپ توجه بیشتری داریم، اما اینطور نیست و ما به همه ژانرهای موسیقی توجه نشان میدهیم. تا جایی که در زمینههای مختلف حتی برای کودکان هم موسیقیهای خاص خودشان را تولید میکنیم.
کمتوجهی به کلام
اما آنچه این روزها شاهد پخش آن هستیم از نظر کارشناسی تا چه اندازه مورد تائید است، اسماعیل امینی، شاعر و منتقد که خود سابقه عضویت در شورای شعر و موسیقی رسانه ملی را در کارنامه دارد، این آثار را به دو دسته تقسیم کرده و میگوید: دسته اول آثاری هستند که قابل تجلیل است و میتوان گفت قوی هستند و شعر و موسیقی خوبی دارند و به دل مردم هم مینشینند و خود ما هم از آن بهره میبریم و جای خسته نباشید هم دارد.
او ادامه میدهد: اما قطعا برای پیشرفت و بهتر شدن این آثار پیشنهادهایی هم وجود دارد، گروهی از این تولیدات آثار برجستهای نیست، بخصوص از منظر شعر و کلام میتوان مواردی را در این زمینه یادآوری کرد.
او میافزاید: واقعیت این است که کلام فارسی از آهنگساز و خواننده مهمتر است و باید با آن برخورد بهتری شود. مثلا بر طبل شادانه بکوب! این واژه شادانه از کجای زبان فارسی به این شعر آمده است؟ و با وجود داشتن موسیقی خوب متاسفانه کلام ضعیف باعث شده است تا مورد توجه قرار نگیرد.
امینی معتقد است در کنار توجه به موسیقی در آثاری که برای تجلیل از قهرمانان کشور تولید میشود باید کلام هم با وسواس بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد