در ابتدای این برنامه عادل فردوسی پور طعنهای به نتایج تیم ملی امید ایران در بازیهای اینچئون زد و آن را شاهکار برای فوتبال ایران خواند
در ادامه برنامه 90 به مناسبت هفته دفاع مقدس فیلمی کوتاه با مضمون دفاع مقدس و فوتبال پخش شد.
بخش مربوط به دیدار پرسپولیس و راه آهن با بخشهای مختلفی همراه بود که از جمله آنها حاشیههای نخستین پیروزی حمید درخشان همراه با سرخپوشان در این دیدار بود.
بخش اصلی آخرین برنامه 90 در تابستان سال 93 به بررسی نتایج تیم ملی امید ایران در بازیهای آسیایی اینچئون اختصاص داشت.
در این بخش مهدی مهدوی کیا درباره دلایل ضعف تیمهای پایه ایران در میادین مختلف اظهار کرد: قبلا هشدارداده بودم که در فوتبال پایه دچار مشکل هستیم و با این روند در سالهای آینده این مساله به فوتبال ایران لطمه میزند.
او به روند ضعیف باشگاهها در ساختن بازیکنان پایه اشاره کرد و گفت: باشگاهها بر روی تربیت بازیکنان پایه کار نمیکنند و روندی برعکس را شاهد هستیم. در حال حاضر تیم ملی بازیکنان را آماده میکند و در اختیار باشگاهها قرار میدهد.
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران در مورد نتیجه ضعیف تیم ملی امید ایران در بازیهای آسیایی اینچئون نیز اظهار کرد: تیم المپیک سالهاست که دچار مشکل است و هنوز مشخص نیست این تیم توسط فدراسیون اداره میشود یا کمیته المپیک؟
او ادامه داد: این تیم با بازیکنان زیر 21 سال تمرین میکرد ولی در آستانه رقابتها شاهد تغییرات ناگهانی بودیم که بر روی کار تیم امید تاثیر گذاشت. اینکه شماری از بازیکنان مدت زیادی با تیم امید تمرین کرده بودند و بازیهای تدارکاتی انجام دادهاند، ناگهان کنار گذاشته میشوند.
مهدوی کیا خاطر نشان کرد: فراموش نکنیم تیمهای دیگر کشورها به صورت اصولی کار میکنند. ما در حال درجا زدن هستیم و کشورهای دیگر به شدت بر روی فوتبال خود کار میکنند. برای مثال فوتبال ویتنام به صورت جدی بر روی سنین پایه کار میکند.
مهدوی کیا هم ادامه داد: امثال ما فوتبال را از کوچهها شروع کردهاند ولی در حال حاضر این امر دیده نمیشود. معلمین ورزش تاثیر بسیاری را بر روی بازیکن سازی و استعدادیابی دارند ولی در حال حاضر بسیاری از مدارس حتی معلم ورزش ندارند.
این کارشنای فوتبال ایران با ابراز تاسف نسبت به بی توجهی به باشگاههای با قدمت در فوتبال ایران، گفت: وقتی باشگاههای بزرگی چون بانک ملی بسته میشود، چرا صدای کسی درنمیآید؟ باشگاههایی چون شاهین و پاس و راهآهن در حال حاضر چه شرایطی دارند؟ من از برنامه 90 هم به خاطر نپرداختن به این موارد انتقاد دارم.
او ادامه داد: وقتی که به یک مربی لیگ برتری یک میلیارد تومان پول میدهیم و به یک مربی تیمهای پایه 20 میلیون تومان میدهیم، آیا انگیزهای برای مربی رده پایه باقی میماند؟
مهدوی کیا با بیان اینکه در حال حاضر استعدادهای فوتبال در ایران به ندرت به جشم میخوردند، گفت: ما کل ایران را گشتیم و بازیکن خوبی را برای رده سنی پایه پیدا نکردیم. چرا باشگاهی که 15 تا 20 میلیارد هزینه میکند نباید بر روی سنین پایه سرمایهگذاری کند؟ حتی برخی از باشگاهها، تیمهای پایه خود را به اشخاص اجاره میدهند و در این شرایط شاهد حضور بازیکنانی هستیم که با پول میآیند.
او ادامه داد: تفکر نتیجهگرایی در تیمهای پایه نیز دیده میشود. مربیان جرات نمیکنند که از بازیکنان پایه استفاده کنند در صورتی که امثال من در ردههای سنی بزرگسال بازی میکردیم. در حال حاضر مربیان جرات ندارند از بازیکنان پایه استفاده کنند چون وقتی نتیجه نگیرند از تیم کنار گذاشته میشوند.
این کارشناس فوتبال ایران با ابراز تاسف از عدم توجه به بازیکنان تیمهای پایه افزود: هیچ وقت راهحلی برای تشویق تیمهای پایه در نظر گرفته نشده است. باید فوتبال پایه خود را به سمتی ببریم که مانند اروپا باشد. برای مثال در لیگ قهرمانان اروپا تیمهای پایه یک روز قبل از بازی اصلی به مصاف هم میروند. چرا ما نباید در لیگ برتر چنین اقدامی را انجام دهیم؟
مهدویکیا اضافه کرد: مدیران ما همه به دنبال نتیجهگرایی و البته تمرکز بر روی تیمهای لیگ برتری هستند و مطئمن باشید شرایط فوتبال ایران در سالهای بعد بدتر میشود و فدراسیون هم در این میان به تنهایی نمیتواند کاری را انجام دهد.
کارشناس فوتبال ایران در پاسخ به این سوال که آیا اختلافی بین او و مسئولین فدراسیون وجود دارد یا خیر نیز گفت: اختلافی نبود و من به دنبال انجام برنامههایم بودم و دوست داشتم کمک حال تیمهای پایه باشم. من در مورد انتخاب افراد نقشی ندارم و نمیتوانم در این زمینه پاسخگو باشم. حضور در تیم جوانان به خاطر حضور دوستی و میرآخوری بوده است و حتی متاسفانه حتی برنامه 90 هم به فوتبال پایه نمیپردازد.
مهدوی کیا تصریح کرد: ما نیاز به حمایت داریم. من سالهات تلاش میکنم که یک آکادمی فوتبال پایه را راهاندازی کنم ولی این اتفاق هنوز رخ نداده است. نمیدانم چرا فوتبال پایه اصلا در ایران اهمیت ندارد.
مهدوی کیا در پاسخ به این سوال که عمکرد وینگادا در تیم ملی امید چگونه بوده نیز گفت: نتایج بدست آمده توسط وینگادا مطلوب نیست. اگر با 50 درصد پتانسیل خود به این رقابتها میرفتیم باید این دو بازی را میبردیم. برای مثال اگر قرار بود با تمام قوا به بازیهای آسیایی برویم در 98 بانکوک با تمام قوا رفتیم و قهرمان شدیم ولی در این دوره و دوره قبلی هدف گذاری مشخص نبود.
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران ادامه داد: اضافه شدن این هفت بازیکن در روزهای آخر قطعا در روند کسب نتایج ضعیف تاثیر گذار بوده است. شاید این امر تصمیم کمیته ملی المپیک بوده است. هدف از اعزام این تیم گرفتن مدال بود یا آمادگی برای المپیک ریو؟ به نظر میرسد اختلاف نظر بین کمیته المپیک و فدراسیون فوتبال یکی از عوامل این اتفاق بوده است.
در بخش دیگری از برنامه 90 رسول کربکندی هم با بیان اینکه مشکلات بسیاری در فوتبال ایران در رده سنین پایه وجود دارد، اظهار کرد: کمتر کسی میداند که چه تیمی قهرمان تیمهای فوتبال پایه میشود. در حال حاضر هیچ انگیزهای از سوی جوانان برای حضور و قهرمانی وجود ندارد.
این کارشناس فوتبال ایران افزود: نمیشود همه چیز را به گردن فدراسیون انداخت. نقش باشگاهها بسیار قابل توجه است. متاسفانه برنامه همه باشگاهها تحت الشعاع تیمهای لیگ برتری هستند. برای مثال باشگاهی مانند فولاد بازیکن سازی میکند و ثمره این اقدام را مشاهد میکند.
کربکندی گفت: تیمهای بازیکن ساز از بین رفتهاند و استعدادیابی مناسبی صورت نمیپذیرد. باشگاههای ایران بر روی بازیکن سازی سرمایه گذاری نمیکنند و همین امر سبب شده تا تیمهای فوتبال ما از بازیکنان خوب تهی شود.
کارشناس فوتبال ایران افزود: چرا باید ناگهان شماری از بازیکنان کنار گذاشته شوند؟ تفکر نتیجه گرا بر روی کار ما تاثیر دارد. این شکست در برابر ویتنام هیچ توجیهی ندارد. این شکست سبب دلسردی مردم نسبت به فوتبال ایران شده است.
او با انتقاد از نبود برنامه در تیم ملی امید ایران گفت: حتی اگر تیم ملی امید بدون برنامهریزی راهی بازیهای آسیایی میشد بازهم نباید به ویتنام با این اختلاف میباخت. من همه گناهان را به گردن مربی نمیاندازم. مقصر به تنهایی مربی نیست ولی فراموش نکنیم اگر در حال حاضر به جای وینگادا یه ایرانی سرمربی تیم ملی امید بود با این نتایج با او چه کار میکردیم؟ در تیم ملی امید شاهد یک کار گروهی و تیمی نبودیم وبه عبارت بهتر مربی احاطه لازم را بر روی تیم نداشت.
کربکندی اضافه کرد: وقتی این بازیکنان قراردادهای سنگین میبندند و با کسب نتایج ضعیف نه تنها شرمنده نیستند بلکه گویی طلب کار هم هستند! بازیکنان با عشق و علاقه و انگیزه برای تیم ملی امید پا به توپ نشدند. بیشتر تمرکز بر روی تعداد بازیهای لیگ گذاشته شده و بر روی کیفیت توجه نداریم.
او با بیان اینکه در حال حاضر بازیکنان تیم ملی از تیمهای پایه ساخته نمیشود، گفت: تقریبا تمامی باشگاههای ایران آماده خور شدهاند و تمایلی به ساختن بازیکن ندارند. در حال حاضر بازیکن سازی برای رده سنی بزرگسال صورت نمیپذیرد.
اکبر محمدی هم در ادامه با بیان اینکه بدست آمدن این نتیجه یک فاجعه برای فوتبال ایران است، گفت: شروع این ناکامی از دو سال پیش آغاز شد و امسال برای کسب مدال فقط پا به میدان گذاشتیم.
صحبتهای عادل فردوسی پور و اکبر محمدی در مورد ناکامی تیم ملی جوانان در دو سال و نیم پیش نیز از جمله بخشهای جالب این گفتگو بود.
این مربی فوتبال ایران با بیان اینکه من حرف مهدویکیا را در مورد نبودن بازیکن مستعد در فوتبال ایران را قبول ندارم، گفت: اینکه مهدوی کیا میگوید من تمام ایران را برای پیدا کردن بازیکنان مستعد گشتم و بازیکنی را پیدا نکردم درست نیست.
او ادامه داد: تیم ملی المپیک ایران سرخورده از کسب این نتایج به کشور بازمیگردد و نباید جوری رفتار کنیم که انگیزه این تیم برای رفتن به المپیک از بین رود. انتقادهایی که مطرح میشود نباید غرضورزانه باشد. هر کسی این تخصص را ندارد که در ردههای پایه کار کند.
محمدی با بیان اینکه نسبت به فدراسیون فوتبال قضاوت نادرستی صورت میپذیرد، اظهار کرد: فدراسیون فوتبال تمامی امکانات را برای تیم ملی امید فراهم کرد.
به گزارش ایسنا، سوال نظر سنجی برنامه 90 نیز به ناکامی تیم ملی فوتبال امید ایران در بازیهای آسیایی اینچئون و مهمترین عامل آن اختصاص داشت که در نهایت عملکرد فدراسیون فوتبال با 48 در صد و بازیکنان و کادر فنی با 26 در صد مهم ترین علت ناکامی تیم ایران از سوی بینندگان 90 شناخته شدند. (ایسنا)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد