در اختلال قلبی خوش‌خیمی به نام «پرولاپس دریچه میترال» ضربان قلب مختل می‌شود

یک عارضه قلبی بی‌آزار

خبر سلامت

کاهش خطر عمل دریچه آئورت قلب

یک متخصص قلب و عروق گفت: تنگی دریچه آئورت قلب می‌تواند مادرزادی باشد یا به دنبال روماتیسم قلبی ایجاد شود، همچنین این بیماری در برخی افراد مسن به دلیل تنگ شدن تدریجی این دریچه ایجاد می‌شود.
کد خبر: ۷۱۷۰۷۶

دکتر مسعود قاسمی، دبیر انجمن آرترواسکلروز ایران در گفت‌وگو با جام‌جم افزود: در واقع بسیاری از بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت معمولا سن بالا و سابقه اعمال جراحی قلب دارند که اعمال جراحی مجدد روی قفسه سینه برای کارگذاری دریچه آئورت در این بیماران به دلیل سن بالا با ریسک بالایی همراه است. در چنین شرایطی عمل جراحی کارگذاری دریچه از طریق تکنیک درمانی مدرنی بدون جراحی باز، از طریق عبور دریچه از طریق ورید کشاله ران و با راهنمایی اشعه ایکس صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به این که این روش پس از مطالعه گروه اجرایی در اغلب مراکز پیشرفته قلب و عروق کشور قابل اجراست، ادامه داد: با روش فعلی ریسک درمان، بویژه در بیمارانی که برای جراحی مجدد قفسه سینه به دلیل افزایش سن، محدودیت دارند به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

روی شکم نخوابید

محققان دریافته‌اند که خوابیدن روی شکم می‌تواند میزان خرخر کردن را کاهش دهد و آپنه خواب را از بین ببرد، اما فشار زیادی به کمر و گردن وارد می‌کند. همچنین زنان باردار باید نسبت به وضع بدنشان هنگام خوابیدن دقت بیشتری داشته باشند و از خوابیدن روی شکم خودداری کنند.

به گزارش ایسنا، خوابیدن روی شکم علاوه بر فشاری که روی کمر وارد می‌کند به ستون فقرات آسیب می‌زند، زیرا قسمت میانی بدن جایی است که بیشتر وزن در آنجا قرار دارد. فشار وارد شده به ستون فقرات، بقیه ساختار بدن را هم تحت فشار قرار می‌دهد. همچنین افراد زمانی که روی شکم می‌خوابند مجبور می‌شوند برای نفس کشیدن سر خود را به یک سمت بچرخانند و این باعث می‌شود سر و ستون فقرات از ردیف همدیگر خارج شوند. بر این اساس، می‌توان از راهکارهای زیر برای کاهش عوارض خوابیدن روی شکم استفاده کرد:

ـ برای خواب از بالش بسیار باریک استفاده کنید یا اصلا بالش زیر سرتان نگذارید.

ـ زیر استخوان لگن خود بالش قرار دهید.

ـ پس از بلند شدن از خواب حرکت کشسانی انجام دهید.

امکان زایمان طبیعی با وجود بیماری قلبی

یک متخصص قلب و عروق گفت: زنان بارداری که بیماری‌های قلبی خفیفی دارند، می‌توانند زایمان طبیعی داشته باشند، اما اگر بیماری قلبی آنها جدی‌تر باشد با تأئید پزشک باید زایمان سزارین انجام دهند.

دکتر مسعود اسلامی، دبیر شانزدهمین کنگره تازه‌های قلب و عروق اظهار کرد: بارداری در زنانی که مبتلا به بیماری‌های قلبی شدید نظیر تنگی شدید دریچه آئورت، تعویض دریچه و تپش‌های شدید قلبی و ضعیف بودن عضله قلب هستند، ممنوع است، زیرا میزان مرگ و میر در این نوع از بیماری‌های قلبی زیاد است.

وی تاکید کرد: زنانی که بیماری‌های قلبی خفیف دارند، می‌توانند باردار شوند، اما باید به طور منظم تحت نظر پزشک متخصص معاینات منظم را انجام دهند. البته زنان باردار مبتلا به بیماری‌های قلبی باید نمک کمتری مصرف کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها