بدون شک یکی از عجیبترین و در عین حال جالبترین مراحل بارداری، احساس حرکتهای جنین در بدن مادر است.
این حرکات معمولا از هفته هفتم تا هشتم بارداری شروع و در سونوگرافی هم دیده میشود، اما مادر تکانخوردنهای فرزندش را قبل از هفته 16 تا 22 بارداری حس نمیکند؛ هر چند وضعیت فیزیکی هم در احساسکردن این حرکات نقش دارد و خانمهای لاغر تکانها را زودتر از خانمهای چاق حس میکنند.
این در حالی است که حرکات جنین با پیشرفت بارداری بیشتر مشخص میشود و مادر براحتی حرکت دستوپا و چرخش را از هم تشخیص میدهد، چرا که حرکات دست و پا کوتاهتر و حرکات چرخشی جنین شدیدتر است.
وقتی لگد زدنها شروع میشود
حداکثر تعداد حرکات یا به اصطلاح لگدزدنهای جنین بین هفته 28 تا 32 بارداری است، زیرا حجم مایع آمنیوتیک زیاد است و جنین میتواند بخوبی حرکت کند، اما بعد از هفته 32 به دنبال کاهش حجم مایع آمنیوتیک، حرکات چرخشی کمتر میشود و جنین بیشتر دست و پایش را حرکت میدهد.
همچنین در ابتدای بارداری حرکات جنین کوتاه و با فواصل طولانی بوده و حتی ممکن است چند روز هیچ حرکتی را حس نکنید، اما از ماه پنجم تا ششم حاملگی حرکات جنین منظم میشود و شما هم باید روی این موضوع حساس باشید و اگر بیش از دو ساعت حرکت نکرد، حتما متخصص زنان را در جریان بگذارید تا ضربان قلب جنین را بررسی کند حتی از ماه هفتم که جنین برای زندگی در خارج رحم آماده میشود، توجه مادر به حرکات او باید بیشتر باشد.
برخی مادران بعد از دو روز بیتحرکی جنین به پزشک مراجعه میکنند و متاسفانه در چنین شرایطی احتمال مرگ جنین در رحم وجود دارد.
این علائم را جدی بگیرید
وضعیت حرکات جنین در رحم مادر یکی از شاخصهای سلامت جنین در دوران بارداری است و کاهش آنها از هفته 28 تا 30 بارداری به بعد باید یک هشدار جدی تلقی شود.
به عنوان مثال، ممکن است کاهش تحرک به دلیل کاهش مایع آمنیوتیک باشد که در این حالت پزشک مصرف مایعات بیشتری را به مادر توصیه میکند.
همچنین کاهش تحرک ناشی از اختلال رشد، وزن کم جنین و اختلال خونرسانی به جنین را هم نباید نادیده گرفت. در چنین شرایطی پزشک تصمیم میگیرد با چه راهکارهایی سلامت مادر و کودک را حفظ کند.
گاهی اوقات نیز کاهش حرکات جنین نشانه کمبود اکسیژن مثلا ناشی از پیچیدن بند ناف دور گردن جنین یا گرهخوردن آن است که با افزایش شدت حرکات و کاهش ناگهانی آنها همراه خواهد بود.
این یک وضعیت اورژانسی است و باید بلافاصله موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید البته باید بدانید حرکت هر جنینی باید نسبت به خودش سنجیده شود و مقایسه کردن اصلا کار درستی نیست، چون برخی جنینها پرتحرک و برخی کمتحرکاند، اما اگر طی یک روز حرکت جنین ناگهان زیاد یا کم شود، باید به متخصص مراجعه کنید تا وضعیتتان بررسی شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد