فرامرز نبی پور در گفتوگو با «میزان» افزود: بارها به نهادهای مربوطه، وزرات جهاد، وزارت صنعت، سازمان تعاونی روستایی، نامه نوشتیم، شکایت کردیم، اما هیچ پاسخی نگرفتیم.
وی افزود: سازمان تعاونی هیچ کمکی نمی کند هیچ خرید و فروش و معامله ای انجام نمیشود. کشاورزان مجبورند برنجها را با درصد پایین بفروشند و متاسفانه حتی هزینه تولید هم برایشان تامین نمیشود.
به گفته نبیپور، کارخانهداران با بنکداران تبانی کرده و با بایکوت خرید از برنجکاران، این قشر ضعیف را در مضیقه گذاشته و این بلا بر سر کشاورزان آمده است.
وی افزود: قیمت خرید نسبت به سال گذشته هر کیلو 500 تومان کاهش داشته است و مهمتر اینکه نرخ خرید تضمینی را یک سال زودتر تعیین می کنند و متاسفانه وزارت جهاد هیچ حمایتی از برنجکاران نمی کند. سال گذشته برنج را با قیمت 6300 تومان فروختیم و امسال با توجه به تورم 25درصدی حقوق کارگر و کود برنج را از کشاورزان با قیمت 5800 تومان خریدند.
رییس خانه کشاورز آمل با بیان اینکه پول نقد هم در ازای خرید به کشاورز نمیدهند، افزود: اگر هم خریداری پیدا شود با دادن چک چند ماهه خرید میکند.
وی گفت: نه تنها نرخ خرید از کشاورز بالا نمی رود از طرفی وسایل کشاورزی نیز به طرز سرسام آوری افزایش می یابد و کشاورزان مشکل تامین هزینه دارند.
نبی پور در پاسخ به اینکه چرا تغییر کاربری به شدت در حال انجام است، گفت: کشاورزان با بی میلی از سر ناچاری زمینهای خود را خاک می کنند. هیچ برنجکاری دلش نمی خواهد زمین کشاورزیاش تبدیل به ویلا شود.
دبیر صنف برنجکاران آمل گفت: منطقه ما بهترین منطقه برنج خیز است اما اکثر کشاورزان زمین خود را خاک کردهاند در صورتیکه برای کشاورز این کار مانند اینست که یکی از اعضای بدن یا کلیهاش بفروشد. از دولت می خواهیم که به داد برنجکاران برسد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد