فرش ابریشمی ـ این نوع فرش جزو یکی از باارزش ترین انواع فرش ایران است و همانطور که از نامش برمیآید مواد خام آن ابریشم است. برخی تولیدکنندگان برای اقتصادی شدن بافتههایشان ممکن است چله آنها را از پشم نیز تهیه کنند اما اگر چله هم از جنس ابریشم باشد به این نوع بافتهها تمام ابریشم میگویند و رجشمارشان معمولا 50 تعیین میشود.
فرش تمام پشم ـ این نوع فرش ایرانی از الیاف پشمی تهیه میشود و رجشمارش معمولا کمتر از 40 درنظر گرفته میشود. فرشهای تمام پشمی معمولا در میان عشایر و کوچنشینها بافته میشود و از رونق خوبی برخوردار است.
فرش گرده ابریشم ـ این نوع فرش بیشتر در مناطق نائین، اردستان و اصفهان بافته میشود، به صورتی که جنس پرزهای خطوط اطراف نقوش و طرحها که به آنها گرده میگویند از ابریشم انتخاب میشود در این نوع فرشها بافنده برای ایجاد جلوه بیشتر فرش معمولا از ابریشم سفید استفاده میکند.
فرش صوف ـ در زمینه اینگونه از فرش ایرانی که جزو فرشهای گرانبها و هنری ایران است به جای گرده صرفا از پود زیر و رو استفاده شده است و گاهی جنس پود رو از فلزات گرانبها مانند طلا و نقره استفاده میشود. به همین دلیل معمولا نقش این نوع فرش به صورت برجسته خودنمایی میکند.
فرش کف ابریشم ـ این نوع فرش ایران که به فرش بوم ابریشمی نیز معروف است فقط پرزهای زمینهاش از جنس ابریشم است و بقیه پرزها اغلب از جنس کرک انتخاب میشود جالب اینجاست که به دلیل تفاوتهای میان ابریشم و کرک گلهای بافته شده روی این نمونه از فرشها همانند فرشهای صوف به صورت برجسته دیده میشوند.
گل ابریشمی ـ این نمونه از بافتههای ایران برعکس فرشهای کف ابریشمی است به این صورت که جنس پرزهای زمینه اینگونه فرشها از جنس کرک و نقشهایش بعضا با ابریشم بافته میشود.
انواع فرش از نظر ابعاد
قالی ـ به بافتههایی گفته میشود که مساحت آنها شش مترمربع یا بیشتر باشد و معمولا در ابعاد 2×3 ، 2.5 × 3.5 ، 3 ×4 ، 3.5 × 5، 4 × 6 ، 5 × 7 و 6 × 10متر و... بافته میشوند.
کلگی ـ این نوع فرش که بیشتر در میان چادرنشینان و روستاییان معروف است معمولا در ابعاد 3×1.5، 3×1.70، 3.5×2 متر تعیین میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت