
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در مقدمه کتاب آمده است: در حقیقت، کلاس شاهنامه و مطالعهی عمیق جهان سیاوش بود که مرا بدان داستان، علاقهمند نمود. اسارت مادر، صداقت پهلوانان ایران، مقاومت سیاوش در برابر مکرهای اهریمنانهی سودابه، تقوای یوسفگونه و امتحان ابراهیموار سیاوش، وفای به عهد و دیگر کمالات او، حس کنجکاوی مرا برای ورود به متن داستان بر میانگیخت.
در واقع، سیاوش بخشی از مجموعهی آرمانهای مطلوب و انسانی ماست که باید باشد سیاوش با گذر از پردهی تاریخ، مرز زمان را درمینوردد و با عبور از لابهلای اسطورهها، به واقعیت اصلی میپیوندد. او نه به تاریخ میماند و نه به اسطوره. خلعت تاریخ به قد و اندازهی او، کوتاه و نازیباست. سیاوش، حقیقتی بر گونهی تاریخ است. اسطوره بدان معنی که افسانهی صرف و خبر کذب و تراوش ذهنی نقّالان و قصّهپردازان برای سرگرمی محض در مقطعی از زمان باشد نیز با مقام حقیقی سیاوش نمیسازد.
سیاوش، یک جریان و یک فکر و آرمان در امتداد خلقت بشری است. سیاوش، جریان آب زلالی است که از زمانی بیآغاز، نشأت یافته و به سوی زمانی بیپایان ره میسپارد. سیاوش، مظهر حماسهی انسانیت است. او مصداق روشن و گواه بارزی بر عصمت و کرامت انسانی است. سیاوش، انسان با کمالی است که در راه خواستهایش، با هیچ چیز و هیچ کس، معامله نکرد.
روش تحقیق این اثر، روش تحلیل محتوایی از نوع اسنادی است که پس از گردآوری دادهها به تحلیل آنها پرداخته شده است.
فهرست مطالب کتاب:
چکیده
مقدمه
کلیات
نکتهها
دیدگاهها و نقدها
سیاوش بر بنیاد شاهنامه
سیاوش در ادب کهن فارسی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد