ظریف در دیدار با یوسف بن علوی، وزیر مشاور در امور خارجه عمان از برگزاری این نشست چهارجانبه از سوی دولت عمان قدردانی کرد و با اشاره به نقش استثنایی و قرار گرفتن کشورمان در قلب کریدورهای تجاری ابراز امیدواری کرد، این بزرگراه ترانزیتی بتواند در ارائه خدمات انتقال کالا از کشورهای خلیج فارس و آسیای میانه نقش مهم خود را در توسعه منطقه ایفا کند. وزیران خارجه ایران و عمان همچنین در این دیدار با تاکید بر وجود روحیه تعامل و همکاری بین دو کشور، ابراز امیدواری کردند همکاریهای دو کشور در جهت ارتقا و گسترش همه جانبه مناسبات توسعه یابد.
وزرای خارجه ایران و ازبکستان نیز در حاشیه نشست مسقط با یکدیگر دیدار و زمینههای گسترش روابط دو کشور با توجه به مشترکات فرهنگی و همچنین ظرفیتهای موجود برای توسعه روابط را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. آنها با تاکید بر دیدگاه رؤسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در جریان دیدار سال گذشته خود در حاشیه اجلاس شانگهای بر ضرورت ارتقای همکاریها در حوزههای مختلف تأکید کرده و دیدار مقامات عالیرتبه دو کشور در فرصتهای مختلف را زمینهساز فعالسازی هر چه بیشتر روابط دانستند. ظریف در این دیدار اولویت دولت روحانی در گسترش همکاریها با کشورهای همسایه را مورد تأکید قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان و محمد بردیاف وزیرخارجه ترکمنستان نیز در دیدار جداگانهای با تاکید بر مشترکات فرهنگی، تاریخی و همسایگی دو کشور بر ضرورت گسترش همکاریها در حوزههای مختلف تاکید کردند. همکاری در زمینه موضوعات انسانی از جمله تبادل زندانیان، همکاریها در حوزه ترانزیت، حملونقل و راهآهن و همچنین توسعه و بهبود امکانات مواصلاتی، مرزی بین دو کشور به منظور تسهیل در انتقال کالا و همچنین توسعه مناطق مرزی دو کشور از مهمترین موضوعات مطرح شده در این دیدار بود.
جایگاه ویژه ایران در ترانزیت کالا از آسیای میانه به خلیج فارس
محمدجواد ظریف سهشنبه شب در سخنرانی خود در نشست چهارجانبه همکاریهای ترانزیتی در مسقط نیز خاطرنشان کرد: تجارت جهانی و مبادله کالا در سطح منطقهای و بینالمللی روزبهروز در حال افزایش است و ایجاد یک دالان ترانزیتی قابل اعتماد به منظور حمل و نقل منظم کالا و مسافر بین بنادر خلیج فارس و دریای عمان و کشورهای آسیای میانه امری لازم و ضروری است. خوشبختانه با اجرایی شدن موافقتنامه ترانزیت موسوم به عشقآباد، آغازی مبارک برای افزایش همکاریهای عملیاتی بین کشورهای عضو موافقتنامه خواهد بود.
او یادآوری کرد: ایران به دلیل داشتن شبکه گسترده حملونقل و ناوگان کارآمد و مناسب دارابودن مرزهای خشکی و دریایی با 15 کشور منطقه و وجود منابع عظیم زیرزمینی در حمل و نقل ترانزیت کالا در منطقه جایگاه ویژهای دارد و جمهوری اسلامی ایران با عنایت به قرار گرفتن در قلب کریدورهای تجاری میتواند نقش ویژهای در ارائه خدمات جریان کالای ترانزیت از کشورهای حاشیه خلیج فارس به آسیای میانه ایفا کند. این فرصت میتواند به عنوان مبنایی برای جایگزینی درآمدهای عاید از ذخایر نفتی برای کشورهای عضو نیز نگریسته شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد