​زوجین کمتر به دنبال فرزندان بدسرپرست می‌روند، زیرا ممکن است پدر و مادر اصلی کودک دوباره خواهان فرزند خود شوند

کودکان زیر 6 ماه، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این‌که در ایران پذیرش فرزندخواندگی تا حدودی سخت شده است​، گفت: اغلب زوجین می‌خواهند فرزندشان والدین نامعلومی داشته باشند تا در آینده مشکلاتی برای خود و فرزندشان به وجود نیاید.
کد خبر: ۶۹۸۵۹۶

عبدالرضا مصری​ با یادآوری وجود هفت متقاضی برای یک کودک دارای شرایط فرزندخواندگی، افزود: امروزه شرایط متعددی برای فرزندخواندگی درنظر گرفته شده که هم قانون این شرایط را برای زوجین معین کرده و هم زوجین برای پذیرش کودک شرایطی دارند که تنظیم این دو با هم زمانبر و تاحدودی سخت است.

نماینده مردم کرمانشاه ادامه داد: اغلب متقاضیان پذیرش کودک خواهان فرزند زیر شش ماه هستند و گاهی ممکن است در آن مرکز حدود 50 فرزند با سن دو سال وجود داشته باشد که هیچ متقاضی برای پذیرش حضانت آنها وجود ندارد.

به گزارش خانه ملت، وی با بیان این‌که سلیقه والدینی که به دنبال فرزندخواندگی هستند متفاوت است، تصریح کرد: به عنوان مثال برخی والدین به دنبال فرزند دختر هستند و برخی به دنبال فرزند پسر؛ در این میان ممکن است علاوه بر اهمیت جنسیت فرزند، سن نیز برای زوجین دغدغه باشد.

مصری​ تاکید کرد: ​زوجین کمتر به دنبال فرزندان بدسرپرست می‌روند، زیرا حضانت و نگهداری کودکان بدسرپرست از سوی دادگاه زمانی به بهزیستی سپرده می‌شود که خانواده‌ آنها به دلایلی از جمله اعتیاد یا زندانی شدن صلاحیت و توانایی نگهداری از فرزند خود را ندارند؛ در این صورت این بیم برای خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی وجود دارد که ممکن است پدرومادر اصلی کودک بدسرپرست بعد از احراز صلاحیت از سوی دادگاه، دوباره خواهان فرزند خود باشند.

مصری درباره قانون اخیری که اشاره به ذکر نام پدرومادر اصلی در شناسنامه کودک دارد، بیان کرد: متاسفانه این قانون نیز مشکلی برای خانواده‌های خواهان فرزند ایجاد کرده است که اغلب این خانواده‌ها معتقدند در آینده این مهم، معضلاتی را برای آنها و فرزندشان به وجود می‌آورد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در ایران پذیرش فرزندخواندگی تا حدودی سخت شده است، تصریح کرد: درهر صورت لازم است شرایط برای حضانت فرزندان در ایران به گونه‌ای بهبود یابد تا خانواده‌ها رغبت بیشتری برای حضانت فرزندان بی‌سرپرست یا بدسرپرست داشته باشند

هر سال 1000 کودک به فرزندخواندگی پذیرفته می‌شوند

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی گفت: سالانه بین هزار تا 1200 نفر از کودکانی که پدر و مادر آنها در قید حیات نیستند یا هویت خانوادگی آنها مشخص نیست، به فرزندخواندگی پذیرفته می‌شوند.

​حمیدرضا الوند​ افزود: براساس قانون جدید، حتی اگر کودکان بد سرپرست صلاحیت سرپرستی آنها چند بار در مراجع قضایی از دست برود، به تشخیص کارشناسان سازمان بهزیستی کشور می‌توانند به سرپرستی دائم و فرزندخواندگی واگذار شوند.

وی ادامه داد: اکنون 13 هزار و 500 نفر از کودکانی که هویت خانوادگی آنها مشخص نیست، در خانواده‌های واجد شرایط ساماندهی شده‌اند که این خانواده‌ها از بستگان سببی و نسبی یا کسانی که نسبتی با کودک نداشتند، بوده‌اند.

به گزارش ایرنا، الوند با بیان این‌که بیش از 87 درصد کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستی کودکان بد سرپرست هستند، بیان کرد: این به آن معناست که اعضای خانواده آنها در قید حیات هستند، اما صلاحیت نگهداری این کودکان را ندارند.مدیرکل دفتر امور کودکان ونوجوانان سازمان بهزیستی اظهار کرد: میزان ورودی کودکان بدسرپرست با خروجی آنها برابر است، یعنی سازمان بهزیستی سعی می‌کند هر کودکی که وارد این سیستم و تحت پوشش قرار می‌گیرد را نیز وارد خانواده کند.

به گفته وی، خوشبختانه حدود پنج سال است که تعداد این کودکان در حد 23 هزار نفر ثابت مانده است.

الوند یادآور شد: سازمان بهزیستی تاکنون توانسته زمینه ورود هر تعداد کودک را که از طریق دادگاه پذیرش می‌شود، به خانواده‌ها فراهم کند.مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی با بیان این‌که درخواست برای سرپرستی این کودکان رو به افرایش است، تصریح کرد: دلیل اصلی فرزندخواندگی این کودکان از سوی خانواده ها، افزایش سن ازدواج بویژه در جنس مونث است و میزان آگاهی و تغییر تفکر و نگرش زوجین ازدواج کرده نسبت به فرزندآوری در سال‌های اول زندگی است که موجب می‌شود سن آنها بالا برود و تمایلی به بچه دار شدن نداشته باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها